Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Dva veľké hendikepy pri pozeraní tohto filmu - 1., český dabing, ktorý bol otrasný... a po 2., škoda, že už nemám tak 14-15 rokov, možno by som to ocenila viac, ale teraz... Škoda, dosť som sa tešila, ale tie plytké a neinteligentné dialógy boli fakt biedne, a o väčšine hereckých výkonov ani nevravím. Samé bla, bla, bla, panna, šukať, tráva, šukať, wuaaaaw, bla, bla, blaaa.... A podľa obalu by si človek myslel, že toho skate-ovania tam bude viac, tak to ma sklamalo asi najviac... ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

V časoch puberty, keď sme dennodenne s chalanmi brúsili lavičky na skejtoch boli Kids doslova našou modlou a vzorom. Skúšala sa gandža, šľahačkové bombičky napustené do balóna, proste identický život, ako nám ho predstavil Larry Clark. Uvedomujem si, že to ten chlapík nemá v hlave úplne v poriadku (viď veleúspešný KenPark), no Deti sú vynikajúcou sondou do reálneho života danej populácie. ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

A takhle to mezi mladými chodí, dnes už i u nás. Přikreslené? Bohužel absolutně ne. Tvrdá realita. Problém je v tom, co se snažil film sdělit, jestli vůbec něco. Jestli je to propagace bezpečného sexu či antridrogová agitka, či pravděpodobně jen prostý příběh. Ono nebýt tam totiž těch pohlavních nemocí, šlo by o celkem... obyčejné dospívání :) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príšerný film o príšerných deckách. Zaslúžili by si zmlátiť do modra a poslať na ryžové plantáže niekam do Vietnamu. Pri pozeraní tohto filmu som cítila narastajúcu zlosť. Jeho filmová hodnota spočíva iba v snahe pobúriť dospelých a poučiť puberťákov. Zatiaľčo prvý zámer zaručene funguje, druhý je len výstrelom do prázdna. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Hodně nadčasová záležitost. V době, kdy byl film uváděn v našich kinech, jsem byl teenager a kdo ho neviděl, byl loser. Byl jsem loser. Po osmi letech jsem to napravil na DVD a musím říct, že bych to v té době stejně nepochopil. Larry Clark je podivín a možná by se dal označit i za pedofila hrajícího si na filmaře. Přesto má jeho snímek výpovědní hodnotu, která je tvrdá, ale i tak skutečná. Kids jsou realita a ačkoliv tomu někdo nechce věřit, skutečně to občas takhle chodí. Neherci se v kameře mění v profesionály, naturalistické záběry dodávají nádech dokumentárního snímání. Příběh se příliš nerozvíjí a jde v přesně očekávaných stopách, ale i tak je hluboký a silný. Rozhodně si zaslouží své místo ve filmové tvorbě. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Zákaz na dva roky dostal snímek v Jihoafrické republice, později byl změněn rovněž na přístupnost od 16 let. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Film byl natočen během šesti týdnů léta roku 1994. (-bad-mad-wolf-)
  • Ve filmu vystupuje celá řádka profesionálních skateboardistů z týmu Zoo York. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama