Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

jefff 

všechny recenze uživatele

Herecky je na tom Radnor dobře, režijně film zvládl poměrně bez potíží, ovšem scénář měl buďto ještě dopilovat nebo nechat zkušenějším. Na intelektuální univerzitní romanci to bylo málo hluboké a Radnor brouzdal po povrchu aniž by z tématu vytěžil nějakou kloudnou pointu nebo silný příběh, na hravou letní romantiku to však zase bylo příliš upovídané a bez vtipnějších momentů. Tyhle filmy napůl bohužel často nemají šťávu a tento patří mezi ně. Vyloženě špatné to sice není, ale příště hlubší nápad prosím. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Několik dialogových a myšlenkových scén, které zaujmou i pobaví (u mě třeba rozbor vážné hudby v moderním světě, sračkoidnost Twilightu, nebo rozhovor s pančitelkou po doslovném proniknutí do jejího nitra), ale bohužel jsou obalené vesměs nudným brouzdáním od ničeho k ničemu. Možná za to můžou ty vousy, ale Radnor mi tu taky moc neseděl. Radši poslouchám tlachání Ethana Hawka a Julie Delphy. 50% ()

Reklama

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Na Radnorovi se mi líbí především jeho přístup k filmotvorbě jako takové, ale určitě bych se vyhýbal srovnávání s Allenem, sice zvládne napsat si sám scénář, ten scénář si zrežírovat a zahrát hlavní roli a trochu se tématicky shodují, ale přece jenom do takové persony má ještě dost daleko. Navíc by neuškodilo vyzkoušet spolupráci se zkušenějším scénáristou, který zachová myšlenky, ale vyplní ty obrovské mezery, kterých má zrovna Liberal Arts víc, než bych snesl. A kazí to dojem z celého filmu, protože základní poselství, které by měl film předat na druhou stranu obrazovky, aspoň tak, jak jsem ho pochopil já, jistě nezůstane bez divácké odezvy a postavit prakticky všechny scény na pouhé konverzaci, to chce taky koule. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Drama? Ano, navíc romantické. Komedie? Ne, v žádném případě. A přesně to mi ve filmu chybělo. Byl moc vážný, řešil mnoho problémů, jak starých, tak mladých lidí. Celé to bylo provizorně zabalené do scénáře, který nudí a ne baví. Chyběl nadhled, ironie i vtip. Proto mne Svobodná umění příliš nenadchla a ne jednou jsem chtěl u filmu usnout. Což vzhledem k normální, průměrné délce kolem hodiny a půl příliš nelichotí. Jediné pozitivum filmu - Efron už nevypadá jako Bieber... 45% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zklamání.Od někoho,kdo je mnohdy přirovnáván k božskému Woodymu bych čekal mnohem víc než jen hodinu a půl rádoby filozifického tlachání o ničem.Radnor navíc opět hraje Teda Mosbyho.Týpka,který pořádně neví co chce a když už může něco mít,začne se v tom nesmyslně pitvat a řešit,aby nakonec neměl nic a mohl zase uvažovat nad tím jak to má těžké.Pokud v něčem lehounce snese přirovnání k mistru Alenovi,pak snad jen ve své viditelné a zřejmé lásce k New Yorku...40% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • V jednom z prvých záznamov v záverečných titulkoch chýba "s" - "First Assitant Camera". (Marek1991)
  • Jessemu (Josh Radnor) je ve filmu 35 let a Zibby (Elizabeth Olsen) 19 let. V době natáčení bylo ovšem hercům přesně o tři roky více, tedy 38 a 22 let. (korbitch22)

Reklama

Reklama