Dennis DuganKamera:
Arthur AlbertHudba:
Michael SimpsonHrají:
Jason Biggs, Steve Zahn, Jack Black, Amanda Peet, Amanda Detmer, R. Lee Ermey, Neil Diamond, Kyle Gass, Brittany Moldowan, Dennis Dugan, Odessa Munroe (více)Obsahy(1)
Darren Silverman, Wayne Lo Fessier a J. D. McNugent byli od dětství nejlepší přátelé. Na střední škole hraje Wayne fotbal, J.D. je maskotem a Darren povzbuzovačem, ale stále drží pospolu. Navíc hrají v rockové skupině. Všecko se změní, když mezi ně vstoupí krásná ale chladná a manipulující psychopatka Judith, která milého a sympatického Darrena sevře do drápů. Snaží se jejich přátelství ale i kapelu rozbít. Zoufalí Wayne aj. D. se pokoušejí Darrena rozptýlit, vymanit ho z jejího negativního vlivu. Darrena chtějí dát dohromady se Sandy, která se nedávno rozhodla, že bude jeptiškou. Po poradě s fotbalovým trenérem se rozhodnou, že Judith unesou. Před ostatními předstírají, že umřela. Avšak Judith nezůstává dlouho mimo hru a pomalu se schyluje ke svatbě... (oficiální text distributora)
(více)Recenze (140)
Když přijde Godzilla z práce, první co udělá je, že si obuje pantofle a právě pod jedním takovým se ocitá tradiční napichovač dýňových koláčů Jason Biggs.. Přiměřeně pitomá komedie, pochopitelně plná onanie a lascivního humoru, v které se mi snad poprvé nepříčil S.Zahn. Tak už to vypadá, že ani na sklonku kariéry nedostane R.Lee Ermey roli zádumčivého vysokoškolského profesora, čítajícího po nocích Konfuciovy spisy v mandarínštině.. ()
Zapletka filmu je to nejlepší z celého filmu, protože netradiční a dala se využít pro spoustu šílených nebo pološílených gagu, kterými se mohl obohatit celý film.Což bohužel fungovalo jen první půlku a pak jako by se to vytratilo a přišly gagy, které zbytečně tlačily na pilu.Film tahnou Zahn a Black s Amandou Peet. ()
Bláznivá komedie o tom, jak se dva kámoši snaží třetího uchránit od nevhodné ženské. Několi situací je v tom povedených, takže se to dá vydržet. Amanda Peet byla v roce 2001 pohledná ženská a docela jí ta role sedla, první role, kde nehraje takovou tu svou obvyklou popelivou "slípku". Jinak jsem měl pocit, že už jsem něco podobného asi stokrát viděl, takže jen taktak...60% ()
Vôbec nie nechutná, ale veľmi príjemná a zábavná teenagerská komédia. Nemyslím, že by to bolo trápne, pár nepodarených gagov sa síce nájde, poriadne to však vyvažujú skvelé. Dobré výkony podali aj herci: loser Jason Biggs, jeho strelení kamaráti Steve Zahn a Jack Black a samozrejme nemôžem zabudnúť na onú pekelnú ženskú v podaní Amandy Peet. V malej role sa napr. predstaví aj spevák Neil Diamond. ()
Tenhle film mne slušně pobavil... Mám-li být upřímný, znám i horší komedie, které jsou komediemi jen podle určení žánru, ale když se u nich člověk zasměje jednou, tak je to hodně. Tohle je oproti tomu komedie, která pobaví opravdu v hojné míře, je zde velké množství originálních scének a gagů, a ač je scénář založen na malém množství postav, přesto je brilantní a nadprůměrný. Prostě docela sranda a v tomto žánru skutečně nadprůměr. Dokonce mi přišlo, že film neměl žádná hluchá místa a byl výborně vyvážený, vtipný byl začátek stejně jako konec, vtipné byly i jednotlivé pasáže. A dokonce si troufám tvrdit, že se tenhle film dost přiblížil komedii Orange County, kterou já osobně považuji za jakýsi vzor a z níž by si měli tvůrci takovýchto podobných komedií vzít příklad. Orange County má však společného s tímto filmem více než jen dobrý a vtipný scénář. V obou těchto filmech se totiž představil i Jack Black a v obou těchto filmech exceloval. A já tedy nemohu jinak, než dát čtyři hvězdičky, protože nač si je šetřit, když tolik vtipných komedií zase není... Pokud se nemýlím, tak čtyři hvězdičky jsem dosud z komedií udělil pouze právě filmu Orange County a nemyslel jsem, že by se tomuto filmu mohlo něco takhle silně přiblížit, ale stalo se... Oproti Orange County je tenhle film trochu slabší, ale jen o malinko a ty čtyři hvězdičky si zaslouží, jednoduše proto, že mne pobavil... ()
Photo © 2001 Columbia Pictures