Reklama

Reklama

Geulimjadeuleui seom

  • Jižní Korea 그림자들의 섬 (více)
? %
Jižní Korea / USA, 2016, 98 min

Obsahy(1)

Příběhy jednotlivých lidí mohou vykazovat známky odlišností, i přesto, že pocházejí z identického pramene. Jakožto lidské bytosti jsme tvory přemýšlivými, a právě proto se nám některé banální věci mohou jevit komplikovaněji, než ve skutečnosti jsou. Dost možná, že tento model platí i pro depresivní situaci v jednom z nejvytíženějších lodních doků jihokorejské země, Hanjin. Ten, i když byl kdysi pýchou pro všechny, kdo v něm pracovali, neboť mít práci v tak exkluzivním místě bylo pro tehdejší obyvatele ekonomicky rozrůstajícího se města už jakousi výhrou samo o sobě, v současnosti postrádá pod tíhou novátorských technologií své původní kouzlo; s nově příchozími technologiemi ubývá pracovních míst a exportní společnost Hanjin Shipping Co. Ltd. tak propouští stále větší množství ze svých zaměstnaneckých řad. Ne každý se s nastalou situací dokáže vypořádat racionálním způsobem. A tak bylo během posledních let zaznamenáno hned několik sebevražd, odkazujících právě k tomuto procesu propouštění a razantního úbytku pracovních možností. Proč se z lidí stávají mučednicí a co stojí za stále stoupajícím počtem sebevražd? Na vině může být lidský faktor, psychická selhání, deprese, strach. Anebo za tím vším stojí nakonec něco úplně jiného? (Conspi)

(více)

Diskuze

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Jediné šťastie, že remake podľa môjho názoru najkvalitnejšieho akčného filmu histórie nejdú točiť Američania, to by som asi neprežil, ale aj tak mi to príde dosť zbytočné. Kórejci akčný film klasického typu točiť nevedia, alebo som aspoň žiadny nevidel, ale zase režisér aj hlavný hrdina sú celkom dobrou voľbou. Ale skôr by sa do hlavnej úlohy hodil Lee Byeong-heon, Jung Woo-sung by mohol hrať policajta a spolu by šli napríklad proti Choi Min-sikovi. Aspoň tak by sa mi to páčilo. No to som teda zvedavý, ako si s tým poradia.

balone

balone (hodnocení, recenze)

Starého Killera jsem ještě neviděl celého, ale nevim, jestli se John H. Lee, režisér romantické klasiky nepouští do něčeho, co by nezvládl. Aby to nebylo žánrově nevyvýžené. 71 into the fire byl vojenský film, ale i když je válečný, spíše je v popředí drama a vztahy mezi mladými vojáky. Akce, i když výborná, byla v průběhu filmu zakopána.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Remake Killera? Bojim, bojim aj napriek tomu ze tam hra moj oblubenec Woo-sung Jung. A ked si spomeniem na mizerny a zbytocny remake A Better Tomorrov, tak si myslim, ze by Korejci mali nechat tieto HK klasiky na pokoji. Ved napokon ani HK remake Bullet in The Head nestal za vela a to ho produkoval sam John Woo.

Reklama

Reklama