Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém podivínském strýci Cyrusovi zdědí Arthur dům. Nové dědictví má však nečekané zvláštnůstky skleněné stěny popsané neznámým jazykem a především 12 naštvaných duchů. Rodina záhy zjistí, že bydlení zde je doslova o život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Po filmařské stránce slušně zpracované (až na ty občasné dementní nájezdy kamery a především "kulometný-klipovitý" střih). Ale jako film dost roztříštěné. Přijde na to, jak k tomu člověk přistupuje - jako horor (což mělo evidentně původně být), to je fakt trochu off-topic... Nicméně jako akční "trochu strašidelná" komedie (jak jsem to taky bral já - ono to ostatně ani jinak nešlo), to bylo celkem zábavných 90minut. I přes účast Abrahama a Lillarda (a Elizabeth, na kterou se dobře kouká) to však výš než na průměř nedosáhne! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná duchařina, která sice docela často nudí, ale je plná povedených speciálních efektů a masek. Snad kdyby se změnila většina hereckých postů, tak z toho mohlo být něco, na co bych asi dlouho vzpomínal, ale takhle jsem měl možnost sledovat pouze průměrné a snadno zapomenutelné představení. 5/10 ()

Reklama

Anticque 

všechny recenze uživatele

Efektově velice dobře zpracovaný horror, atmosféra je dost slušná, nápad z 12i duchy se povedl, nejlepší byl asi Lamač, který mě nadchl. Hlavní záminku filmu jsme rozluštil už asi po 30 minutách, ale stejně jsem musel s napětím dokoukat film jestli je to pravda, potvrdilo se. Slušný efekt byl rozpůlení chlápka dveřmi, ale jinak všichni duchové byli hustý. Chvála horroru, bez něj bych se unudil k smrti. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle horor líbil. Stupiditu a opět nelogické chování postav (jak už bývá v hororech zvykem) však solidně vyvažuje spolek zabijáckých a smrtících duchů. Někteří na pohled vypadají opravdu slušně a děsivě. V pár okamžicích, kdy nečekaně některý z nich bouchnul do skla, jsem se opravdu leknul. :-) Tak to má u hororu být. Proto dávám takové hodnocení jaké dávám, ač většina zde hodnotí spíše negativně. Nejlepší smrt (pro mě) vyhrál právník. Už jsem myslel, že ho zlá princezna hezky vykuchá a nakonec... no však posuďte sami. 75% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Podívejte, tak asi takhle, správnej horor musí mít koule. No to není sprostý, ale ty grády, které má třeba dobrá muzika, jsou u filmového žánru postaveném na silném prožitku jaksi zapotřebí. A tak si tu tak říkám, kde udělal Steve Beck chybu? Co se námětu a nebo alespoň prostředí, kam jest zasazen týče, potenciál tu byl. Kdepak, tohle nebyl žádný vůl, ale docela slušný býček, který může ještě hodně natropit, ale proč ho vykastrovali tím tupým pokusem o humor a mizerným dávkováním napětí? To mi tedy choroš nebere. Jasně, píše se tu v žánrovém vyhranění, že jde o horor z prvky komedie, ale ruku na srdce, zasmál se tu někdo? Tony Shalhoub, kterého si možná mnozí upomenou z nedávno vysílaného seriálu Můj přítel Monk (2002), v kontrastu k magoroidnímu týpkovi představovaného Matthewem Lillardem (dříve magoroidní týpek z Vřískotu), působí poněkud křečovitě a stejně rozvržení ostatních hraje na podivnou notu. Do značné míry vše kompenzuje poměrně slušné digitální běsnění, co se vzhledu domu a v neposlední řadě duchů samotných týče, a taktéž moderní klipová kamera, ze které mi občas poskakoval genofond v hlavě. Když bych se tedy zaměřil výhradně tímhle směrem, pak bych mohl Thir13en Ghosts směle zařadit do průměru, ale protože nelze opomenout děravý scénář, slaboučký konec a maličko nevychytanou hudbu, musím s politováním oznámit, že k průměru tentokráte nesáhnu. Avšak ony dvě hvězdičky s upomínkou na následné Beckovo dílo Loď duchů (2002) jsou přeci jen předzvěstí slušnějšího pokoukání. Jedna rada na závěr, když budete mít na obrazovce duchy, vynadejte Stevovi. [4/10] ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu jede v domě Arthurovi rodiny během snídaně na pozadí v televizi původní film 13 Ghosts. (Chatterer)
  • Ve filmu je k vidění duchů potřeba speciálních brýlí, což je jedna z mála věcí, které byly zachovány z původního filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama