Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně horror z podzemních tunelů NENATOČEN TŘEPAJÍCÍ se amatérskou kamerou s černobílými záběry na zem, nebo strop. Konečně film, kde je vše vidět a kde nemusím mžourat očima, co to tam vlastě bylo nebo co to tam proběhlo. Ještě kdyby bylo lepší herecké obsazení a byl bych spokojen. Děsně mi vadil mi ten poseroutka, co tam lítal a shazoval skříně na zem. I když nakonec byl krásně potrestán :-) 80% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Na vyvražďovačku není napětí vůbec špatné. Je jasné, že tenhle snímek nemůže originalitou čpět, ale kladů má víc než dost. Záporák svou úlohu zvládl dobře, zneklidňující hudba byla slušná a hlavně kvalitní kamera. Kamera je úraz u většiny hororů, ale tady se dá brát jako klad, od začátku slušné tempo, které nepolevuje až do samého závěru. Ke konci mě dostala scéna, kdy chce vrah zabít ženskou a ta se modlí a asi 3x mu zbraň nevystřelí. Do toho si divák myslí, že přijde překvapení a ženská se z toho dostane. Každopádně doporučuji a na Německou tvorbu klobouk dolů... 7/10 = 75% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak po pařížském, moskevském a "pražském" podzemí nás filmový horror zavedl i do podzemí berlínského. A bylo to přesně takové, jak se dalo očekávat. tedy vcelku nic moc nuda, kterou nakonec zachránil záporák. Oni ti němečtí záporáci od dob dr. Heitera z lidské stonožky začínají mít něco do sebe. K dobru filmu lze připočíst vlastně ještě jednu věc. Na začátku jsme v hloučku diváků tipovali, kdo zhebne první a kdo přežije. Netrefil se ani jeden. Jako není to úplně špatné, ale pokud vás vyloženě nebaví tunelové filmy, asi to moc nezaujme. 2,5* ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jsem člověk, kterýho staršně fascinuje druhoválečný Berlín a jeho pozůstatky v současnosti. Proto, když jsem zjístil, že je v takovém to prostředí natočen film, a ještě k tomu horor, hodně jsem se těšil. A začátek, asi půl hodiny, mě ujišťoval a servíroval mi to, co jsem chtěl vidět. Tedy chodby a bunkr s kresbami z války. Fascinující. Pak přišla ta hororovější část, a vlastně klasická, kterou můžeme vidět v mnoha dalších: Záchrana maniakových obětí plná napětí a krve. Konec navíc ukázal, že i s žádným přeživším (teda až na Danteho) se to může dobře završit. Záporák s křivýma zubana a šíleným řepením byl ok, i ostatní herce nebylo nudné sledovat. Co mě ale nutí dát tři palce, i když silný, je prostě klasický děj, viděný už milionkrát. Za tu půlhoďku bych neváhal se čtyřma, za zbytek ale musím polevit. Nutno ale dodat, že na německou hororovou tvorbu velmi povedené. 65%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na německou produkci nečekaně dobře zvládnutá práce. Tvůrci se rozhodli natočit moderní vyvražďovačku podobnou těm ze západu, a kupodivu se zadařilo. Odhodili levný televizní look, našli vhodné stísněné prostory a pohráli si se scénářem natolik, že divák si nemůže být jistý, kdo přežije a naopak zemře. Tyhle hrátky mně osobně vyhovují: upnu se na jednu postavu, u které si jsem naprosto jistý, že se dožije konce - ta je však těsně před koncem zlikvidována, a na její místo nastoupí jiná, na níž jsem zcela zapomněl. Záporák byl celkem fajn, hrdinové se chovají logicky, a i když si na první vraždu počkáme hodně dlouho, budiž pro nás odměnou občasné gore. Já se teda bavil. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama