Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (261)

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený scifi seriál, který se mi ze začátku docela líbí. Řekl bych, že v mnohém kopírují Supernatural, to by mi zase tak nevadilo, takových seriálů pro mě nebude nikdy dost. Jen mám trochu obavu, že se to postupem času vyvine v něco beztvarého a jednotvárného. Jednu nebo dvě série se to dá udržet ale jak dlouho asi může tvůrcům stačit kopírovat klasické pohádky, budou muset vymyslet něco dalšího, nějakou hlavní dějovou linii. Počítám, že se bude jednat o záchranu celého světa nebo něco podobného a to by mohl být kámen úrazu. Takže uvidíme. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Je to jako každý jiný seriál, jednotlivé díly jsou v podstatě na podobném principu - padouch, nejlépe nový druh, jeho identifikace a následná anihilace. Na pozadí se pak vine dlouhodobá a vyvíjející se zápletka. Na každý pád mám záhady, bubáky, hastrmany a podobný příšerky v oblibě, takže si mě Grimm s přibývajícími epizodami získal. Neváhám tedy ani jít na vyšší hodnocení. ()

Reklama

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech zatím hodnotím lepšíma třema hvězdičkama. Po slabším druhým díle se začalo vše zlepšovat a příběh nabral na zajímavosti. Možná by se to chtělo více soustředit na mytologii seriálu než na jednotlivé příběhy. Ani hlavní hrdina není špatný a doufám, že se nějakým způsobem vyvine a nezůstane u vykuleného policisty, který zatím neví která bije. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Z lovu se stala prostě jen štvanice... absolutně sfušovaná třetí série tomu bohužel zasadila poslední hřebíček do rakve... Čemuž na pozitivním dojmu nepřídá ani dojebaný Cool náhlá změna dablerů... která vás prostě musí nasrat. Navíc ty hlasi se k těm postavám prostě nehodí.. Důvod proč bych to měl sledovat dál, vidím už jen v tom ... co sakra bude z těmi klíči/mapou? když už se to zase trošku pohlo vstříct hlavní dějové linii... nijak je to žalostné běda, běda... už to není ani vtipné, napínavé mysteriozní.... už to není vůbec nic.. V podstatě abych se přiznal.. teď už fandim jen Adalith... snat už bude té agonie brzo konec. Fandim a držim palce! :D Totálně prosranej potencionál... přesně tak: ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Oceňuju především to, že mezi množstvím show s nadpřirozeným elementem se Grimm snaží o jakous takous originalitu, tj. není plný předvídatelných a známých monster - což kromě možná Lost Girl dneska už nikdo nedělá. Jinak je ovšem ten koncept samotný divný, Grimm nemá žádou zvláštní schopnost s monstry bojovat (tudíž nedává smysl proč se ho bojí), a bez toho, aby si běžel v každé episodě pro tahák do přívěsu, ani netuší, co stojí proti němu. Navíc cast postrádá vnitřní chemii, především ten asijský policajt tam ční jako nějaká komická figurka, které na poslední chvíli sebrali z úst vtipy. Sympatická je od první episody snaha o jakousi temnou linii v pozadí, ale ani ta opět díky faktické bezmocnosti Grimma nedává smysl... Škoda, ale jako na oddechovku se na to dívat dá. ()

Galerie (3 317)

Zajímavosti (20)

  • V posledních dílech druhé série byl Nickovy Burkhardtovy vytvořen falešný pas dle nějž se jmenoval Thomas Bailey, pocházel z Rakouska, narodil se 18. 06.1983 - tzn. že by mu bylo přesně 30 let - v Norwagenu a pobýval ve Vídni. (ČSFD)
  • V seriálu jsou používány pasy z České republiky, i když se celé dění odehrává v USA nebo v Rakousku. (vera35713)
  • V seriálu se vyskytuje jeden velice důležitý klíč, který má mít k sobě údajně ještě několik dalších. Podle českého překladu jich však má být celkem sedm a jindy zase osm. (Geriel)

Reklama

Reklama