Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Těžko shrnout své dojmy, asi nejvíc bych si to ulehčila, kdybych napsala, že se ztotožňuji s Tomem_Lachtanem, ale... zas až tak si to neulehčím. Hned na začátku jsem si říkala, že to asi bude pakárna s dobrou hudbou. Pak jsem si říkala, že se mi filmaři museli nabourat do sna. Pak jsem si chvilku říkala, že se do toho nebudu citově angažovat a nakonec jsem jen bez dechu zírala. Což o to, stopáž je docela krátká, takže vám to celé uteče málem i bez mrknutí oka, ale co si o tom mám myslet, to fakt nevím. Rozhodně je to to nejoriginálnější, co jsem poslední dobou viděla, plus ta hudba, nemalý bonus. Asi jsem strašně moc nadšená, jako když pejsek dostane úplně fantastickou (aspoň podle něj) pískací gumovou hračku... ()

islanzadi 

všechny recenze uživatele

Tento film patří k filmům s velkým f. Děj je brán velmi podivně, že si až na konci hlavně uvědomíme, o co zde šlo. Avšak má tak krásnou atmosféru, že u něj vydržíme přikovaní po celou dobu. Nádherně děj dokresluje hudba Nightwish. Už dlouho mě nic tak nedojalo, opravdu nádhera. Doufám, že se Nightwish pustí brzy do dalšího podobného projektu, držím palečky, ať je alespoň tak dobrý jako tento. ()

Reklama

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Hudba Nightwish je skvělá a atmosféra severu dýchá z každého záběru. Tím bych však asi pozitivy skončil. Film mě absolutně nepřesvědčil a nezískal si mě. A to hlavně ze dvou důvodů. Jeden byl opravdu průhledný příběh, u kterého bylo po chvilce hodně vidět, kam to směřuje. Druhý problém byl, že i když film má hodně krátkou stopáž, byl neuvěřitelně dlouhý. Nudnost snímku je podle mě odraz toho, jak slabý příběh byl nám divákům předložen. Možná že kdyby to někdo trochu zkrátil, byl by z toho hezký videoklip. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký ten rok, kdy jsem v televizi poprvé zaslechl skladbu Nemo, kterou tehdy Nightwish prorazili do Evropy. V té době jsem si řekl, že tohle je hudba dělaná pro mě. Žádný hip-hop, žádné disko, ale symfonický rock/metal. Od té doby jsem slyšel všechny skladby a alba snad milionkrát a když se mi naskytla v roce 2008 první možnost jít na jejich koncert do Prahy, neváhal jsem, to samé i v roce 2012. Dodnes je Nightwish má nejoblíbenější kapela, bez ohledu na to, jestli s nimi zpívá operetní Tarja nebo více rocková Anette. Tento film je nutný brát trochu z jiného pohledu. Dřív než film totiž bylo album a teprve od alba se pak odvíjel film. Jednoznačnou výhodou tohoto filmu je tedy hudba, velmi mile mě ale překvapily ty vizuální parádičky, menší kámen úrazu je příběh a jeho vyprávění. Klidně to mohlo mít o 20 minut víc, aby se ten děj rozšířil a lépe převedl na plátno. Určitě na to kouknu ještě několikrát a objevím nějaké skryté nápovědy ohledně děje, ale i tak bych si dovedl představit více vyprávění a méně abstraktního světa. PS 1: Na režisérský debut výborná práce! PS 2: Jako fanda nemůžu hodnotit jinak...doufám, že to chápete :) ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Za odhalení možná stálo by, kdybych řekl, že jsem fanouškem hudby Nightwish a že je opravdu rád poslouchám téměř kdykoli a kdekoli. Konkrétně album Imaginaerum, spolu s nímž tento film kráčí ruku v ruce, řadím mezi nejoblíbenější alba od nich, proto jsem se celkem přirozeně na filmový výsledek. A jaký je? Inu, zklamání to vyloženě není, nadšení ovšem také zrovna dvakrát ne. Vlastně jsem dostal to, co jsem v podstatě očekával – dávku audiovizuálního potěšení, kde scénář za moc nestojí, ale nemálo toho vykompenzují nápady a některá muzikálová čísla. Ne, samozřejmě jsem nečekal nějakou muzikálovou bombu à la Moulin Rouge!, kterou asi jen tak nějaký muzikál nepřekoná, ale stejně jsem si myslel, že film nabídne mnohem komplikovanější zápletku, ne tak schematické postavy a více hudby od Nightwish. Teda ne že by měly muzikály obecně nějaký mnohovrstevnatý děj, to ne, ale zvláště část odehrávající se v realitě strašně trpí nedostatkem nějakých dobrých nápadů na ozvláštnění děje. Jde hodně poznat, že film točili pánové Harju a Holopainen opravdu s láskou a radostí (především v oné fantaskní části to jde vidět), ale stejně bych si představoval na pozici režiséra či spoluscenáristy někoho, kdo má s filmařinou větší zkušeností, umí se filmovým jazykem lépe vyjadřovat a dodat filmu jako celku řádný náboj. Efekty jsou vzhledem k nízkému rozpočtu poměrně slušné, herci nejsou vůbec špatní, jenom mi teda připadalo, že dcera skladatele občas dosti přehrávala, ale co už. Sečteno podtrženo: Imaginaerum určitě není špatný film, jenž bych neváhal doporučit nejen fanouškům Nightwish a opětovnému zhlédnutí bych se určitě nebránil, ale myslel jsem, že ve mně zanechá mnohem více dojmů. Jak už bylo řečeno – spíše než muzikál mi to připadalo jako takový nesourodý, dlouhatánský videoklip. Ale pěkný dlouhatánský videoklip, to musím uznat. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Písmena NX imatrikulačního kódu na křídle hračky letadla (NX-211) patří letecké společnosti Air Macau. (VMa)
  • Když vojáci nesou v čase 51:15 postel se starým Tomem (Quinn Lord), v jednom záběru mají postel na ramenou a v dalším záběru nesou postel v ruce. (Záry)
  • Originálne piesne od skupiny Nightwish boli pre potreby filmu upravené skladateľom Petrim Alankom. (Macejko)

Reklama

Reklama