Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (356)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ja som teda spokojná. Krásna animácia, sympatické postavy aj som sa zasmiala, aj to bolo dojemné, a síce som chcela úplne iný koniec, som týmto filmom tak či tak nadšená. Vždy ma vedia obmäkčiť rozprávky, ktoré to hrajú na city formou prírody či zvieratiek. No a čo by to bolo za rozprávku keby tam nie sú dáke tie postavy, ktorých jedinou úlohou je baviť. Slimák a slizniak boli veľmi podarená dvojka a ich "vtipy" fajn pobavili. A trojnohý uslintaný pes bol tiež fajn. Mimochom len mne sa zdalo, že otec M.K. sa podobá na Conana O'Briena? Myslela som, že tu nájdem jeho meno, že ho daboval a nikde nič. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tak proto nikdy nemůžu zabít mouchu! :D Tedy já ji nikdy nechci zabít :D Nedávno jsem si i málem zvrkla kotník, když jsem uskakovala, abych nezašlápla šneka :D No a díky tomu se určitě objevil se slimákem v tomhle animáku :) Animace krásná, hlavní hrdinka nijak převratná, ale nenudí ani neštve a ten její protějšek byl taky ucházející. Ale slimák a šnek byly prostě zábavný a celý tenhle příběh uvolňující, takže si říkám proč se na to nekouknout ještě někdy znovu :) ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Kvalitní filmařské řemeslo, které vybudovalo vcelku uvěřitelnou miniříši ala Artur a Minimojové, jenže zde to vše tak nějak lépe funguje. Humoru se člověk zasměje, akční scény vypadají akčně, hrátky s různým vnímáním času fungují, dokud se do toho nezapojí helma zpomalující čas. Tvůrcům rozhodně chválím jejich nápady i trochu originalitu. Postavy se v průběhu děje vyvíjejí, jsou charismatické a záporáci stylově odporní. Dobro a zlo je zde samozřejmě jednoduché a snadno rozpoznatelné a nebýt několika logických chyb a pár slabších pasáží, hodnotil bych výše. 75% ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Vcelku hezký animák přinášející klasickou zápletku o boji dobra a zla. Lesní prostředí je příjemné,ale samotný příběh bohužel nepřináší nic, co bychom už předtím někde neviděli. Na druhou stranu, tvůrci velmi pěkně vykreslují vzájemnou konfrontaci malých človíčků, obsahující šiškochlapíky, malinové, borůvkové a květinové dámy a především zelené strážce se štíty z listí a velkých neohrabaných hromotluků, mluvících jako zpomalená deska. Jak to nakonec se zákeřnými Boggony dopadne můžete hádat sami. Pro děti a ty z Vás, ve kterých ještě stále převládá dětská duše, dobrá volba. Pravda a láska, přece vždy vítězí nad lží a nenávistí. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jednoduše perfektní animák se vším všudy, kterému nic nechybí a nadbývá pouze ta jedna otřesná písnička toho svitkouše. Hrozně vtipná scéna byla, jak jako zmenšená Mary utíkala před psem.. tak z pohledu psa a z jejího... úplně mi to připomnělo tohle. "Co je plochoksichte? Rozbrečíš se? - Víš, že mě neurážíš? Jen mě odpuzuješ."........................"Co je? Dobrej fór. - Zkus to znova. Třeba tě praští víc." ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Prvý film od Blue Sky Studios, ktorý má hlavnú ženskú hrdinku. (LuiCJ)
  • Meno kráľovnej Tara pochádza z latinského slova "terra", čo znamená "Zem". (odmocnina)
  • Dom Dr. Bomby bol inšpirovaný skutočným domom známeho maliara z 19. storočia Frederica Edwina Churcha. (LuiCJ)

Reklama

Reklama