Kamera:
Tim SuhrstedtHrají:
Sam Rockwell, Olivia Wilde, Michelle Monaghan, Norbert Leo Butz, Ben Schwartz, Ken Howard, Peter Jacobson, Ray Liotta, Jane Fonda, Ken Arnold, Adalia Braydon (více)Obsahy(1)
Komediálna dráma Better Living Through Chemistry rozpráva príbeh manželstvom znudeného lekárnika v podaní Sama Rockwella (Seven Psychopaths, Moon), ktorému sa jedného dňa vďaka krásnej Elizabeth obráti život úplne naruby. Mladá a atraktívna "trophy wife" zákazníčka s tvárou (a telom) Olivie Wilde (Her, Rush) ho totiž zvedie a ukáže mu nikdy nezažité potešenie z užívania liekov na predpis. Postupne ho tak začne vťahovať do svojho búrlivého života, v ktorom nebude núdza o sex, drogy a nejaké to násilie. (Refresher.sk)
Dlouho jsem neměl náladu na to, abych napsal nějaký komentář, ale mám dobrou náladu a večer jsem se náhodou připletl při návštěvě ke sledování tohoto filmu a musím se opravdu kladně vyjádřit k Samu Rockwellovi, kterého mám bohužel díky filmu "Zelená míle" zaškatulkovaného do "nemusím".. V tomto filmu podal skvělý výkon. Rey Liotta se ve filmu objevil jen párkrát, ale Jane Fonda, která na závěru v cca 20 vteřinách pronesla dvě tři věty, si myslím ani nezaslouží být uvedena v titulcích, nebo rozhodně ne pátém místě... ()
Nakonec to bylo asi i lepší, než jsem čekal. I tak jde o průměr, ale obával jsem se ještě větší ptákoviny. Dostal jsem netradiční pohled na bourání stereotypu jednoho veskrze normálního lékárníka. Občas jsem se zasmál, místy chytal za hlavu, ale hodinka a půl utekla jako voda a snímek tak svůj účel splnil. 60 % Oblíbená část- Dougův nástup na start cyklozávodu ()
Žít s dominantní ženou, ve stínu ještě dominantnějšího tchána, tak si taky namíchám dopingový lektvar, s jehož pomocí vyhraji cyklistický závod a pak rozhodně neodmítnu pozvání od krásné blondýny na trochu sexu. Já jsem se zkrátka do lékárníka Douga vcítil a pochopil jsem jeho duševní pochody, ale na komedii jsem zažil proklatě málo humoru a to drama bylo také spíše dietní. Přesto jsem získal jisté poučení do života a tak ode dneška budu všem svým nepřátelům mazat lejna na jejich příbytky. Správný ninja to totiž dělá přesně takhle. ()
Zvláštní, ale pohodová taškařice s mojí nejmilovanější MM, která si tu poprvé v kariéře střihla zápornou roli - fanatické manželky, která by si nechala pro odlehčenou vidlici koleno vrtat ! Rockwell,který se tu nechá okouzlit Olivií Wilde a jedou společně na práškách, tu působí hodně přirozeně - to je podle mě fakt parketa pro něj,narkotika,omamné látky apod :_).................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()
Sice nemůžu souhlasit s myšlenkou filmu, že chlap se pochlapil až potom, co si našel žhavou bokovku, protože ta jeho semetrika ho měla na háku, ale miluju Rockwella a je taky fakt, že jsem se párkrát i docela zasmál. Jinak je to samozřejmě hrozná volovina a za tu otravnou vypravěčku bych nejradši ještě jednu hvězdu srazil. ()
- Původně měla roli vyprávěčky ztvárnit Judi Dench. (Nathanielmon)
- Ve filmu svou první zápornou roli v kariéře ztvárnila Michelle Monaghan. (herr_carter)
- Roli Elizabeth Roberts (Olivia Wilde) měla původně ztvárnit Jennifer Garner, ale kvůli těhotenství se jí musela zřeknout. (R´Hell)