Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie podľa môjho malého názoru dopadlo horšie. Pomaličky, ale iste sa darí pokaziť dobrý „feeling“ z ozajstného seriálu, ktorý v našich srdciach má vzácne miesto. Nie ten samotný film robí problém, ale hlavne ten príbeh a spôsob akým je to prezentovaný... Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie po "miernom" sklamaní z úvodnej prvej časti. Dvojka bola nabitá akciou a mala dobrý koncept. Nebudem tu opisovať celý príbeh, no tento scenár i réžia dodala šmolkom originalitu a pre niekoho možno gíč, čo sa odkláňa ďaleko od podstaty samotného príbehu. Koniec koncov - pekný večerný film 3* ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele

A tak Taťka Šmoula a jeho béčkový tým vyrazili zachránit Šmoulinku, kterou unesl Gargamel a jeho šmoulové tzv. Neplechové. Cestou samozřejmě posbírali všechny hrané postavy z předchozího dílu spolu se spoustou nových. Během toho si Šmoulinka vyřešila krizi identity a Gargamel s Azraelem zase ostrouhaly. Film nejvíce boduje ze zajímavého pojetí rodiny(vztah mezi nevlastními příbuznými) ze zajímavé dvojky Mrzout-Fešák, kterým sekunduje Nešika. Celkově pěkný rodinný film, který ačkoli nemusí být pro každého mě pobavil dostatečně, když jsem na to s dětmi koukal. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Tak asi se všichni shodneme, že Šmoulové jsou primárně určeni pro děti, protože všechny ty infantilní držkopády na "šmoule", tomu se zkrátka zasmějí především ti nejmenší. Ale zas musím uznat, že tvůrci se snažili zakomponovat i něco pro dospělé - třeba ta část s Audrey Hepburn mě fakt pobavila. A v rámci možností se Šmoulové dají přežít, obzvlášť pokud k nim máte od dětství vřelý vztah! :D ()

pekas 

všechny recenze uživatele

To je děsný, já si snad začínám zvykat, anebo je druhý díl lepší, než první. Neplechové se povedli a jsou asi největší devizou. Šmoulince se díky druhé ženské bytosti mezi Šmouly asi dost uleví, počítám že bude tak asi.... z poloviny vytížená než dřív. I tak to musí být fuška, ale evidentně jí to vyhovuje. Gargamel a kocour jsou stále odporní. 45% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)

Reklama

Reklama