Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct.Taková je už prostě dnešní doba...jednoduchá.Kdežto my jako děti sledovali filmy jako Nekonečný Příběh, Sám Doma, Princezna Nevěsta a podobné, dnešní děti baví tyhle tupé MTV barevné omalovánky, plné úmorného patosu, klišé a moralit bez ducha.Když se ale podíváte na sál plný vytlemených dětí, uvědomíte si, že tak to prostě je a nezmůžete proti tomu vůbec nic a ten film prostě plní svůj účel, děti maximálně pobaví a dospělého neunudí ani nenasere.Od jedničky sem nečekal nic a dostal sem přesně to co sem si myslel, že dostanu a to je i v duchu drůhém.Jednoduché vtipy položené v základech na nešikovnosti Gargamela (výtečný Azaira) a jeho nehod.Lidi se můžou dál dohadovat o tom, jak moc jsou takové filmy ubohé, jenže prostě fungují a Gosnell si na starý kolena vytvořil zlatou dojnou krávu.Šmoulých filmů může takových být totiž klidně celá pentalogie.Přiznám se bez mučení, že náš prcek sleduje jedničku furt dokola a při hlášce Azraeli, žiješ ještě se musim smát jako děcko i já.To samé platí o druhém díle, Azrael funguje, děti se smějí a já příliš netrpím.Film co plní učel, neurazí, nenadchne, nenaštve a co je důležité, na dvě hodiny umlčí a dokonale pohltí vaše nezbedné ratolesti.50% ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na okraj s novou postavou Vexy už nemohou být Šmoulové obviňování z propagace árijské rasy, jak jsem kdesi četl. Klasické slabší pokračování, ale jinak není moc co vytýkat. Je to natočeno přesně pro 3D, to je vidět i na 2D verzi - kamera je "blízko" a různé objekty a zpomalovačky (naštěstí jich moc není) tomu jen přihrávají. Celkově dobře zpracovaná seriálová předloha, i když je nacpána do lidského současného světa. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě komerční kalkul. Herci nehrají, jen se pitvoří, jediný Brendan Gleeson má trochu šťávu. Příběh nemá s komiksem opět nic společného, jen se odkazuje na to, že Šmoulinka je ve skutečnosti Gargamelův výtvor. Aby to bylo superzajímavé, odehrává se děj v Paříži. Zajímavé to není. Celý film je klasický příprava na emoční kalkul v závěru, kde jen sem tam je nějaký vtípek, kterému je možné se skutečně zasmát. Je toho ale strašně málo. Jsem rád, že o šmouly tímhle dílem bude stále zájem, ale doufám, že se děti dostanou spíš ke komiksu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ó maličko lepší než první díl a v jádru nic co by dospělého diváka dokázalo nas.at,nebo urazit.Kdyby mi bylo tak do 10 let,bylo by to určitě lepší,ale i tak jsem se nenudil a jak jsem již psal u jedničky,velký průser se nekoná a oba díly jsou o třídu,ne-li dvě jinde,než hrané zprznění Garfielda...50% ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy člověk jsem byla naivní dítě přijímala všechno bez cynismu a znechucení...? Bohužel druhý celovečerní film o Šmoulech mé znechucení jen prohlubuje, než že by mě vracel do naivních dětských let. Jednoznačně horší něž jednička. Postavy mě iritovaly víc než nejrozjívenější parta puberťáků, humor (jestli se to tedy tak dá nazvat) tu byl tak neskonale stupidní, že by jeden až brečel. Děti to možná (ale jen možná) bavit bude, ale pro dospělé je to utrpení od začátku až do konce. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)

Reklama

Reklama