Reklama

Reklama

Báječný hotel Marigold

  • Slovensko Báječný hotel Marigold (více)
Trailer 1

Evelynin muž zemřel poměrně nedávno na infarkt. Evelyn mluví se synem o tom, že je nutné prodat dům a splatit otcovy dluhy, nechce k synovi na dožití. Graham nesnáší večírky a je pozván na rozlučkovou party za zesnulého soudce. Graham z večírku odejde s tím, že přišel jeho den. Douglas a Jean kupují nový dům, při tom se pohádají. Norman má rande naslepo s Judith. Ona lhala o svém věku, on také – jemu je ale hodně přes šedesát, zatímco jí zhruba čtyřicet. Madge se pohádá se synem a odjíždí – hledá muže a neustálé hlídání vnoučat jí v tom brání. Muriel se v nemocnici odmítá nechat ošetřit od černošského lékaře. Sestra jí přivede lékaře indické národnosti. Muriel potřebuje novou kyčel. Lékař jí nabídne možnost operace v Indii v rámci pilotního programu péče – v Anglii by musela na operaci čekat i déle než půl roku. Muriel je naštvaná, že musí do Indie, nemá ráda Indy ani jiné menšiny. A tihle všichni odlétají do Indie. Po cestě se seznámí. Návazný let do Djaipuru je ale zrušen, tak hledají na letišti autobus a chtějí se dostat na místo určení sami. Po příjezdu do hotelu Marigold nic nevypadá tak jako na letáku. Hotel je, mírně řečeno, lehce zanedbaný. V některých pokojích jsou dokonce ptáci, chybí dveře, telefony nefungují. Majitel je ale na hotel nicméně patřičně pyšný. Zvláštní pobyt pro tuto poněkud nesourodou společnost začíná... (TV Prima)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (347)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek na odpočinutí a trošku zamyšlení i pousmání. Výborní herci. Myslím, že na tom se tady musíme shodnout všichni. A překvapivě všichni dostali svůj prostor, aby představili své postavy a jejich charakter - a o těch postavách to především je, ne o ději. Já osobně mám hrozně ráda Billa Nighy (nikdy nevím, jak to příjmení skloňovat) - perfektní snad ve všem, v čem hrál a tady opět rozjel svůj šarm a vtip, i když pravda trochu umírněně. Judi Dench pro všechny známá hlavně jako M v bondovkách, si tady zahrála dámu, která se snaží najít svůj nový start do života a rozhodně jí to při tom sekne se vší noblesou. Maggie Smith, pro mě známá jako profesorka McGonagallová, tu zahrála skvěle protivnou starou babku s předsudky někdy z doby před kolonizací snad, ale nakonec se z ní vyvrbí dobrá duše, která konečně najde smysl svého života a nový elán. Toma Wilkinsona znám určitě už z nějakých filmů, ale popravdě mě teď žádný nenapadá, každopádně tu perfektně zahrál soudce, jež chce před smrtí řádně uzavřít všechny kapitoly svého života, zvláště tu milostnou. A poslední, kdo mě ve filmu zaujal a bavil je samozřejmě Dev Patel - jeho postava měla vždycky tak pozitivní přístup ke všemu, až se ot zdálo být nemožné a vyplývaly z toho takové frky, že by jeden nevěřil. Co se týče ostatních, tak jejich dějové linie jsem sledovala jen jakože, no tak tam jsou, ale nijak si mě nezískali, i když neříkám, že nebyly zajímavé. Prostě krásný snímek o stáří a jak se s ním vypořádat, ať už máte za sebou jakýkoliv život a jste jakéhokoli charakteru. Zasloužené 4*. Everything will be all right in the end. If it's not all right, it's not yet the end. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný film. Maddena mám zafixovaného jako režiséra ubulených slaďáren, takže i přes solidní řemeslnou kvalitu jeho filmy nevyhledávám. A i tady se očekávání potvrdila - námět, skýtající uplatnění pro řadu hereckých gerontů, je neokoukaný a jména jako Wilkinson, Dench a Maggie Smith jsou zárukou určité kvality. Celé je to ale hrozně zdlouhavé a spousta scén (a vlastně i celých dějových linek) by tam nemusela být a nic by se nestalo. Takhle se pobavíme u pár vtipů, zamyslíme u několika zajímavých myšlenek ohledně stáří (bez ironie), ale to vše je rozmělněné v hromadě nudy a plků, na které by neměl mít čas nikdo, ať je v jakémkoli věku. Rým. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem od toho nic neočekávala. Jelikož jsem viděla fotky a trailer, takže jsem si tento snímek pojmenovala po svém - Důchodci v hotelu. Nicméně, mě opravdu překvapil. Sice je zde Dev Patel, kterého mám zafixovaného jako Milionáře z chatrče, přičemž jeho role se tak moc ani neliší, ale ani to neovlivnilo můj pohled na tento film. Příběh je super, dokonce je to místy i celkem vtipné, i když je to opravdu o důchodcích. Nikdy bych nečekala, že mě takový snímek bude bavit a že se budu smát. Svým způsobem to má životní a vážný podtext, ale na povrchu je to moc příjemné a svěží, takže můžu pouze doporučit. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Pro fandy akčnáku toto opravdu nebude to pravé ořechové. Ale přeci tento film má své klady. Primárně je zde výborné skvělé herecké obsazení, které bohužel už pomalu dosluhuje. Hrát ve věku nad 80 let to klobouk dolů. Film je prošpikovaný dlouhými dialogy a posun v dějové lince je velmi poklidný. Závěr je přeci jen trochu rychlejší, ale ta stopáž je zbytečně dlouhá, ke konci jsem se lehce nudil. Jak jsem již zmínil, konec je už v rychlejším tempu a i na zamyšlení. Velmi netradiční film, který mohu doporučit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘIJEĎTE STRÁVIT SVÁ PODZIMNÍ LÉTA DO INDICKÉHO PALÁCE S NOBLESOU ANGLICKÉHO ŠLECHTICKÉHO SÍDLA....“ /// Sedm anglickejch páprdů už se dál nechce rvát s ostatníma v Kaufláči a vyrážej na svoje (možná poslední) dobrodružství. Čeká je jinej svět. Hnědý tváře, černá srdce, smrad kari, ale hlavně hotel pozvednutej z trosek. Milej (?) důchodcovskej humor (tož žádný trapárny…) a postupně je to fakt film spíš pro ty starší a pokročilý. Zároveň se tady dá najít optimismus proloženej indickou romantikou (bez jakejkoliv tanečků, ale přeslazený to je stejně jak hovno z nutrie). Plnokrevný důchodkyně chytaj druhou mízu a tak ti dobrodružněji založení možná začnou pátrat po možnosti ,,dostříkat“ v Indii. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu These Foolish Things (2004) od Deborah Moggach číst nebudu. 2.) Když slyším: MOOLI MOONG DAL, BAGARA BAIGAN, BANJARA GOSHT nevytahuju zbraň, ale příbor. 3.) Chceme si s holkama v důchoďáku udělat hezkej večer. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Názov filmu sa objaví v desiatej minúte. (Johnny.ARN)
  • Natáčelo se v indickém městě Jaipur přezdívaném Růžové město. Jako hotel posloužil bývalý královský palác Ravla Khempur, ležící na břehu jezera Udaipur. (Michelle75)
  • John Madden našel při vytváření plakátu k filmu inspiraci v plakátu ke snímku Láska nebeská (2003). (skinny9)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama