Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Musím říci popravdě,že filmu dávám 50% jenom proto, že tam hrál Morgan FREEMAN a velmi nedějná hvězdička Ashley JUDD. Jinak mě děj filmu málo zaujal (s touto tématikou už bylo natočeno spoustu jiných filmů a s lepší réžii), Celý film byl normální detektivka z vojenského prostředí a thriller tam byl akorát posledních 7 minut. (Jakmile u PC objevila paní advokátka, že jí manžel celou dobu lhal a že žije se zločincem). Dále musím vytknout réžii hrubou chybu : jestliže někdo dostane 2 zásahy s pistole do břicha, není schopen se rvát a vydávat ze sebe takovou sílu při rvačce. Krvácení v těchto měkkých částech jde tak rychle do břicha a jsou u toho takové bolesti, že postřelený není schopen vstát - natož se prát. A zásah byl na pravou stranu čili do játry a střev. Leda, že by američtí vojáci byli vycvičení i v tom, jak zadržet na pár minut prudké vnitřní krvácení, když dokážou obelstit detektor lži. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Film s několika dějovými zvraty, které překvapí a potěší. Přesto je jasné, že se tenhle film asi zrovna nestane věcí, kterou bych si pouštěl vícekrát. Morgen Freeman dobrý, ale ne v životní roli. Jinak film nepotěší poměrně vlažnými hereckými výkony, kor ze začátku se mi zdálo, že člověk obviněný z vraždy by asi s úsměvem trochu víc šetřil. ()

Reklama

Luqi 

všechny recenze uživatele

Súdnych procesov z prostredia armády tu už bolo habadej a tak sa to scenáristi pokúsili posunúť ďalej dvoma prvkami: veľmi výrazným nátlakom na obhajcov aj v podobe pokusov o vraždu, ktorého cieľom bolo vytvoriť napätie a druhá bol prekvapujúci záver kedy sa z nevinného nakoniec vykľul vrah.............. Bohužiaľ spojením týchto vecí logika dostala totálne na frak, čo u takéhoto žánru by sa stávať nemalo . .............. A keď už teda to prekvapenie na záver, načo preboha tá klišeovitá bitka a strieľanie, veď to sa dalo urobiť oveľa lepšie............... Nečakal som od toho veľa a ani som nedostal........... ()

Don Kryspin 

všechny recenze uživatele

Mně se film docela líbil. Slušná zápletka, napětí, občasné zvraty... Hlavní hrdinka (Ashley Judd) i Morgan Freeman hrají výborně. Ovšem posledních cca 10 minut je naprosto katastrofálních. Do té doby jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale s tímhle koncem to nejde. Tenhle konec není možné logicky napasovat na předchozí děj - mnoho událostí z filmu by tím ztratilo smysl. Měl být prostě úplně jiný. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Uznavam, pre mnohych to moze byt xkrat stale to iste s nelogickym, mozno predvidatelnym alebo i prekvapivym zaverom a mozno i nudnym dejom, avsak pre mna to bola oddychovka, pri ktorej ma zaujimalo, akym sposobom dokazu advokati Ashley Judd a Morgan Freeman presvedcit vojensky sud o nevine Toma Kubika v podani Jamesa Caviezela. Myslim si, ze Caviezel zahral svoju ulohu dost presvedcivo a skutocne som mu to vsetko zozral i s navijakom, ale aj Ashley Judd sa snazila. Z mojho pohladu mierny nadpriemer... 01.07.2009 ___ Ashley Judd - (Claire Kubik) +++ Morgan Freeman - (Charles W. Grimes) +++ James Caviezel - (Tom Kubik / Seržant Ron Chapman) +++ Adam Scott - (Poručík Terrence Embry) +++ Amanda Peet - (Jackie) +++ Bruce Davison - (Generál Bill Marks) +++ Juan Carlos Hernández - (Major James Hernandez) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ Hudba: Graeme Revell +++ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)
  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)

Reklama

Reklama