Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 5

Recenze (94)

vander19 

všechny recenze uživatele

Na NG channel som narazil na anglickú verziu tohto dokumentu. Tak som snoril na nete a zistil som, že niečo podobné robil Jakub Vágner aj pre ČT. S radosťou som sa pustil do sledovania a musím povedať, že je to veľmi profesionálne spravené. Na Jakubovy je vidieť ako miluje prírodu a čo všetko je ochotný podstúpiť pre jej ochranu a rozšírenie vedomostí. Zábery sú krásne a komentár perfektný. Len škoda, že priebeh je skoro vždy podobný. Na úvod chytí z loveného a požadovaného druhu menší kus, potom príde časť keď sa mu vôbec nedarí a nakoniec ulovenie kapitálneho úlovku. Ale tie ryby sú úžasné. Vôbec som netušil, že v sladkej vode môžu byť až také hovädá :-D ()

constrictor.boa odpad!

všechny recenze uživatele

Je to strašně nahraný! Vágner pořád zdůrazňuje, jak mu jde o život, že on je nej a nikdo jiný ryby, které on chytá, ani neviděl. Musel jsem přepnou program, když jel v Indii vyzpovídat ženu, kterou údajně napadl u řeky tygr, aby se vzápětí mohl krčit ve stanu a hlásit, že kolem něho něco chodí. Každá z ryb které Kubík chytá běžně žere lidi a on se mezi nimi potápí. Všichni mu říkají, že expedici nemůže přežít.... Pořád samé zdůrazňování v jak hrozném je nebezpečí. Jsem na to už alergický ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vášnivý rybář chodí na ryby, aby si odpočinul. Ne tak známý "rybolovec" Jakub Vágner. Za úlovky se vydává na extrémní místa, kde se vystavuje extrémním teplotám a pohybuje se v neprostupných terénech. Za jeho úsilí ho čeká sladkovodní odměna. Z vody tahá pěkné rybí kousky. A je ve svém živlu. Nesdílel jsem s ním až tak jeho nadšení. Ve svých převážně popisných dokumentech zpravidla mapuje svoje útrapy i radosti, které ho vedly ke kýženému cíli. Často je to pro něho to pravé "dobrodrúžo", ale z mého diváckého pohledu je to zdlouhavé popisování, které trpí monotonním schématem. Poznávání ryb, o kterých běžný rybář jen sní, je ovšem poměrně poučné, a Jakubem dobře podané, i když přece jen počítá s tím, že na jeho dokumenty se nebudou dívat absolutní rybářští začátečníci. Podezírám ho při jeho mistrovských dovednostech a znalostech, že by mu ryba zabrala i na suché z nosu a vytáhl by dvoumetrového macka i z malé louže po dešti. Ne každý má možnost se dostat na taková exotická místa, po kterých nás Jakub provede. Líbily se díly z Amazonie, Konga nebo Argentiny a nezajímavě nebyly natočeny ani díly z Mongolska nebo Ruska. Milovníci přírodních krás a trofejních ryb si rozhodně přijdou na své. Jakub je schopný průvodce a odborník, který má dokonalý přehled o místu, kam se vydá chytat a je vidět, jak ho to neskutečně baví. Sledovat několik dílů je výhodou. Při sledování celé série dokumentů se dostavuje jednotvárnost a rybu už nechcete vidět ani na talíři. 60% ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Místa natáčení a kamera první série je perfektní, trochu mě vadí strojené Vágnerovy hlášky, jak u všeho hystericky křičí, mnohdy zasekne a místo zdolávání a udržování napjatého vlasce řve a kecá, ryba se vyvlékne a je po prdeli ( viz Mongolsko). Jak už tu někdo psal, je tam moc Vágnera. Jakub se snaží vše dramatizovat, z prdu udělá velké nebezpečí, někdy mám pocit, že je to pořad spíš o Vágnerovi, ne o rybách. V každém díle chytí tu největší rybu až těsně před odjezdem, je to už trochu trapné, co tam jezdit jen na jeden den? Pořad by byl o dost lepší, kdyby Jakub jenom rybařil a vůbec nemluvil! Z mnoha negativní příspěvků na CSFD tu sálá závist a neznalost. ()

viktor.danek 

všechny recenze uživatele

Český Bear Grills. Taky sežere kde jakou potvoru v divočině, ale ještě u toho tahá z vody krásný obrovský ryby. Na poměry ČT mě navíc mile překvapuje úžasně dotažené profesionální zpracování. Smekám před Jakubovou odvahou a vytrvalostí a především před nasazením štábu, který je ochotný přespávat v pralese mezi anakondami a mravenci. Trochu mi vadí akorát Jakubovo sebezalíbení v kameře a vykradení hudby z Indiana Jonese ve znělce pořadu. Ale s tím se dá žít. Snad bude brzo další série. Dávám 90 %, a to ani nejsem rybář. ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama