Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

misterz 

všechny recenze uživatele

Najväčšou devízou tohto filmu je humorná absurdnosť hlavných postáv. Tina, ktorá je už vo veku, kedy biologické hodinky tikajú riadnym burácaním, je konečne šťastná, že si našla chlapíka s ktorým si plánuje spoločnú budúcnosť. Netuší však, že ide o chlapíka, ktorého predstavy o živote sú mierne povedané radikálne a nekompromisné, kedy najčastejším riešením všetkých jeho problémov je vražda. Na druhú stranu je kultúrne zameraný a tak sa spolu vydajú za krásami Anglicka. Ako sa podarí Tine vysporiadať sa s jeho čudáckou povahou? To je práve ďalšia absurdnosť, ktorú nám snímok naservíruje. Nehovorím, láska je slepá, na mňa však táto pointa pôsobila zvláštne (bola to zo strany ženy zúfalosť, hlúposť...?), aj keď koniec bol pomerne prekvapivý a do celkovej koncepcie filmu krásne zapadol. Pozitívum vidím aj v tom, že napriek tomu, že vraždy boli dosť brutálne, vždy im predchádzala nejaká komická situácia spojená s totálne absurdnou logikou hlavných postáv. Vidím to na lepší priemer. 65/100 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tak nesympatické duo sa len tak nevidí!:) Má to estetiku dokumentárnych filmov s nádhernými a skutočne poetickými zábermi pútavo melancholickej anglickej prírody, do toho prvky toho "najlepšieho" gore, k tomu prímes totálne najčiernejšieho krutého suchého humoru, občas záblesk nejakej tej pointy (záver?)... Totálne divná zmeska, znalci ocenia:) ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

No na to, že se to jmenuje Sightseers, tak prohlídce památek tam tedy není věnováno zrovna hodně času. A že by tohle byl zrovna typický představitel žánru "komedie" to se mi tedy taky nezdá. Ano, dvakrát třikrát jsem se zasmál a celkem po právu, ale za některé scény by se nemuseli stydět ani tvůrci hororu - no však uvidíte sami. Rozhodně stojí za shlédnutí, především díky své jedinečnosti, rozšíříte si obzory. Avšak žádný trhák to není. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

i když to podle obsahu a ani podle prvních minut filmu není zřejmé, tak se jedná o záležitost s hodně černým absurdním humorem, až to skoro není k smíchu - takže zařazení mezi komedie bych dal do uvozovek. Z počátku jsem nevycházel z údivu, ale pak už mě nemohl moc překvapit, ale bavil jsem se stejně až do konce. Škoda, že si se závěrem režisér víc nepohrál, ale i přesto dám své 4 hvězdy a doporučuji - prostě taková nezávislá a nízkorozpočtová roadmovie po anglických pamětihodnostech. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zadejte se do třicítky, neboť každý rok single navíc zvyšuje pravděpodobnost, že narazíte na perverty typu Chrise a Tiny - včetně psa... a pozor na přechody z odtažité nudy do extrému šoku, které z vás učiní senzacechtivého diváka, jemuž nikoli bez známek znepokojení později dojde, čemu že se to tak spontánně smál... Výlet na vlastní nebezpečí, leč vzpomínky na něj nevyblednou. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama