Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (196)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, kde se stala chyba. Začátek tedy vypadal docela nadějně, jenže po něm nastoupila celkem nuda. Celá ta linie s hypnotizérem mi připadala o ničem a hodinu jsem čekal, než ho napadne udělat na první pohled logickou věc. Konec už mi svou přehnaností připadal nechtěně vtipný (a to ho soudě dle závěrečných titulků nejspíš točili někde u nás). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller s postupným rozplietaním sofistikovanej záhady. Niektoré momenty sú predvídateľné, ale príbeh si vždy necháva v rukáve nejakú nezodpovedanú otázku. Manželské trable pokrátiť, lepšie by to odsýpalo, hoci istá hypnotická pomalosť je súčasťou hry s divákom. Ponurá stmosféra zimného Stockholmu slabšia ako tvorcovia zamýšľali, zato Mikael Persbrandt v roli hypnotizéra výborný. Vlastne najlepší na filme. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ako divák nedotknutý touto knihou môžem vyjadriť iba spokojnosť. Kvalitný, temný thriller o policajtovi, ktorý pri riešení brutálneho vyvraždenia jednej rodiny požiada o pomoc kontroverzného doktora (tzv. hypnotizéra), aby skúsil niečo zistiť od chlapca, ktorý ako jediný prežil, no je traumatizovaný. Jedinú výtku mám k občasnej zdĺhavosti, kde bolo napriek tomu trochu cítiť, že sa čerpalo z väčšieho materiálu, kde sa jednoducho nedalo všetko pokryť. Ináč ale super – krásne natočené, mrazivá atmosféra, dobre zahraté a uveriteľné postavy, ktorým sa divák postupne dostáva pod kožu a pomaly plynúci; smutný, krvavý, no hlavne zaujímavý príbeh, vygradovaný a zavŕšený v napínavom finále na zamrznutom jazere. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Za jménem Lars Kepler se skrývají hned dvě jména. Manželé Ahndorilovi se považují za pokračovatele Stiega Larsona (Lars) a jsou obvidovatelé Johannese Keplera (Kepler). Sám Larsson si vybíral ponurá témta opředená tajemstvím, psal poměrně složité těžko uvěřitelné přííběhy. Ale měly aspoň jistou logiku a spád, vykreslovaly pozoruhodné lidské vztahy, atmosféra by se dala krájet. A hlavně jejich filmové zpracování se vydařilo. Při čtení Hypnotyzéra mi nejvíce vadil vykonstuovaný příběh, který postrádal logiku. Při jméně režiséra by se dalo předpokládat, že i z takové předlohy se dá něco vykřesat, dá se natočit zajímavý film, trochu doladit nesoulad v ději, oživit postavy zajímavými dialogy. Ale to se nestalo. Postavy jsou nesympatické, dialogy nemají štávu. Příběh je poměrně komplikovaný, provádění hypnózy jen těžko uvěřitelné. Nenašla jsem nic, co většinou okoření severské detektivky, ani zajímavá kamera, žádný náznak černého humoru, zbytečně moc slov, chybí prostor pro ticho. Stejné zklamání jako u Lovce hlav. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je kniha vcelku originální, většinou u ní chcípáte nudou a navíc nám Keplerovi experimentují s literární formou a je to napsáno v téměř nesnesitelné třetí osobě přítomného času! Saša a jeho stará si tedy pouze s touhle paknihou zasurfovali na IN vlně slušných švédských pissálků Larssona a Nesbø. Vizualizace je každopádně daleko snesitelnější, ale i tak jsem většinu času doufal, že někdo luskne prsty, napočítá do pěti a probudí mě z té otravné, nervydrásající omáčky kolem poměrně slušné zápletky. Takže máte li rádi dvouhodinové uspávaní kober, které na závěr nezalomí a kousnou svého krotitele do prdele, hezky si to užijete. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zaznelo aj to, že švédčina hlavného predstaviteľa – Joonu Linnua (Tobias Zilliacus) – je veľmi dobrá. V reálnom živote je tento herec naozaj iného než švédskeho pôvodu, keďže je Fínom. (MikaelSVK)
  • Jedná se o filmové zpracování stejnojmeného románu švédského autora Larse Keplera. Jméno autora předlohy "Lars Kepler" je pouze pseudonym, pod kterým se skrývá manželská dvojce Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. (DominikV)
  • Švédský filmový institut vybral film jako švédského kandidáta na Oscara. (morgos)

Reklama

Reklama