Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,540,106Tržby Celosvetovo $8,300,000▐ Prvá tretina filmu veľmi dobrá, roztomilá, hravá, potom akoby začal príbeh strácať pôdu pod nohami a už nevedel kam skôr skočiť a čím praštenejším upútať. /40%/ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tvůrci mé nejoblíbenější americké indie komedie Little Miss Sunshine přišli s novou povedenou americkou indie komedií. Ruby Sparks je originální (do jisté míry - podobný nápad už byl použit minimálně ve Forsterově Horší už to nebude), zábavný a příjemně plynoucí film. Škoda ale, že režijní dvojice neměla dost velké koule na to, aby film utnula asi deset minut před koncem. V takovém případě bych byl asi nadšen, vyznění filmu by bylo velice silné, byť ne romanticky-komediální. Takto jen spokojenost. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěl poděkovat uživateli larelay za její komentář, který ve mě vzbudil zvědavost a donutil mě se na tento film podívat. A k filmu: Z mého pohledu asi nejlepší romantická komedie (která svým vážným tématem zachází až do dramatu) kterou jsem kdy viděl. Stále ještě tuhle dokonale natočenou a zahranou pecku vstřebávám, přesto s chutí používám takhle silná slova. Je až k nevíře jak dokonale vyvážený tenhle film je. Za mě 100% ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne romantická komedie, ale zato slušná metafora jednoho z aspektů milostného vztahu, kdy na sebe dva vzájemně působí, vzájemně se "přepisují". (A pravda je, že jsou k tomuhle přepisování asi náchylnější ženy.) K nalezení jsou také další vztahové stereotypy - majetnický chlap, hysterická a nerozhodná ženská... Ale kromě jedné, dusivě dramatické scény, neobsahuje Ruby Sparks takřka nic, čím by se vyšvihla z vod lehkého nadprůměru. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mno, nechtěla bych vidět to složení obyvatelstva, kdyby si muži mohli své partnerky vybájit k zhmotnění stejně, jako trouba Calvin - asi něco na způsob zhýralého Stepfordu? Originální nápad se ve vcelku úmorném provedení ne zrovna šťastně vyjádřil ke všemu, co dávno víme, a přesto se podle toho nechováme - totiž že každý vztah zevšední, když o něj přestaneme pečovat... nebo jinak, musí se na něm neustále provádět korektury, avšak natolik citlivě, aby nedošlo k manipulaci, nechat jej přirozeně plynout a přitom naslouchat, jinak se lehce může stát, že ten druhý prostě zmizí... Zajímavě vygradovaná poslední třetina už neměla sílu zachránit předchozí liknavost vztahového mudrování pod záminkou tvůrčí krize, tím míň Paul Dano jako intelektuální blbeček. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Pracovným označením filmu bol názov He Loves Me. (MikaelSVK)
  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)

Reklama

Reklama