Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Je to jiný svět, naprosto jiný. Myslím, že jako Evropani tohle moc nepochopíme. Prezidentské volby jsou neskutečná show a musím říct, že jako rekonstrukce zákulisních manévrů fungují Prezidentské volby naprosto famózně. A i když to je skvělý film se skvělým obsazením, tak má u mě jednu poměrně velkou vadu, stačilo mi ho vidět jednou. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Naprosto pocitvý, věrohodný film, kterému věřím každý dialog, každé hnutí emoce v obličeji, každé gesto. Popisuje americké volby prezidenta zevnitř volebního štábu i zvnějšku, nic neodsuzuje, ani nedémonizuje, zjevuje střídmě americké způsoby, aniž je vnucuje jako recept pro všechny. Julianne Moore, Woody Harrelson a Ed Harris jsou zcela bezchybní, dávají svým postavám svůj dech i srdce, všechno plyne přirozeně, dramaticky - volby sice nevyhráli, ale lepší být nemohli. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Game Change jasně rozhodlo a vymezilo (čimž teda nemám na mysli stranickost) nebo kdyby aspoň dotáhlo k dokonalosti imitaci gestikulace (McCain) či způsobu mluvy (Palin), jdu bez váhání na plnej počet. Bohužel takhle Game Change parádně fungovalo jenom do tý chvíle, kdy čistě karikovalo - dramatický momenty už pak celkem přirozeně dřely. Tak jako tak svěží vítr pro žánr, kterej má teď konečně zástupce, co může adekvátně bavit i lidi "zvenčí", který o politiku normálně nezavaděj. A Woody Harrelson se Sarah Paulson? Jim neni absolutně co vytknout, špica výkony. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zákulisie posledných prezidentských volieb z roku 2008 sa prioritne nesie v znamení politickej cesty viceprezidentky, ktorú poradcovia kandidáta Johna McCaina angažovali, aby potom krútili hlavami, čo sa to okolo nich deje. Amatérske ? Neprofesionálne ? To je vec názoru. V každom prípade tento príbeh smrdí popoluškinými črievičkami ( ale zrejme sa to takto udialo ) a dalo dosť práce neskĺznuť do lacného politického filmu. Oceňujem snahu o serióznu filmovú prácu všetkých zainteresovaných a mňa táto politická cesta bavila. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Bože, ta Palinová je ale kráva, jestli je taková i ve skutečnosti tak hluboce lituju všechny, co s ní museli a musí pracovat. Tématicky je to dost podobný Novému sčítání hlasů, i když hlavní zápletka je úplně jiná. Co mě ale nejvíc zaujalo, ale výběr a namaskování všech důležitých herců, protože minimálně 90% z nich je naprosto k nerozeznání od postav, které hrají. Až se mi tomu opravdu nechce věřit. Myslím že by naprosto s přehledem mohly na nějakých veřejných proslovech nahradit originály a nikdy by nic nepoznal. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl převážně natáčen ve státě Maryland a hotelu Wilmington ve státě Delawere. (chelseaman22)
  • Knihu "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime" ("Obrat ve hře: Obama a Clintonovi, McCain a Palinová, a životní kampaň") napsali Mark Halperin, vedoucí politický analytik časopisu TIME, a John Heilemann, vedoucí politický korespondent a analytik časopisu New York Magazine. Kniha je považována za nejpřesnější vylíčení volební kampaně v roce 2008. (Zdroj: HBO)
  • Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings. (Lembi4)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama