Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to po prvním díle žádná tragédie, ona první série taky nebyla žádné veledílo, jen prostě ve své době čněla...Nejhorší je že vlastně nadnesly osobní vztahy nad práci záchranářů a pokud jejich vulgarizace odpovídá skutečnosti tak potěš nás Pánbůh...🙈  Za díl 6 bych Renčovi odebral diplom.. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

No tohle nemyslí vážně? Sanitka alias Ordinace v růžové zahradě, Pojišťovna štěstí a Cesty domů???? A ty stupidní melodie při každé činohře, to se fakt nedalo vydržet. O dědku Mádrovi a Janderovi už ani nemluvím. Takový SHIT a takový humbuk kolem toho! Zlaté seriály z komunistické éry. Po prvním dílu říkám: "Již nikdy více další díl!" ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Vážím si práce záchranářů, proto takto hodnotím. Kdyby pan Renč natočil hraný dokument o jednotlivých případech, bylo by to asi zajímavější. Myslím, že by to dokázal, takto z toho vyšla bohužel slátanina za mnoho peněz. Původní seriál byl zdlouhavý a polopatický, tento nevyvážený a překombinovaný. Do žádné postavy člověk nedokázal pořádně proniknout a záchranářské akce byly často nedotažené. Kvantita na úkor kvality. A ta stálá důstojná póza paní Havlové?! Škoda. Takže nakonec jsem se dívala pouze dle vzoru cimrmanovců, ze zvědavosti, jestli příští díl bude stejně tak špatný jako minulý. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tato nová verze mě zaujala hned, sympatické postavy, moderní prostředí. Celkově je seriál pro obyčejného diváka určitě zajímavý a dobrý. Obsazeni paradni, asi nejlepší herci součastnosti podpořeny hvězdami z první sanitky , svižná režie, osudy každého hrdiny ze sanitky rozebrány, a sem tam i nějaká ta akce. Renč, ačkoli to není můj oblíbenec, se toho zhostil dobře. No a Vašut, je třešničkou na dortu. Jen nechápu lidi co dávaj odpad, viděli 3 díly a hodnotí to je teda úroveň. Na naše poměry slušný. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování Sanitky je vrcholem trapnosti a nevkusu. Doslova v každém dílu minimálně dvě téměř erotické scény, většinou na kuchyňském stole či jiném nábytku, doktoři si v pracovní době odskakují za milenkama, operátorky se též kurví s celým mužským osazenstvem záchranky (s výjimkou dosluhujícího Zedníčka a garážmistra Lábuse), nejznámější česká hvízdačka na prsty tu má roli milionářky, co nejprve odloudila manžela jiné, aby následně mohla i jemu zahýbat a přitom si hrát na světici platící předražené operace (režisér si zřejmě našel zálibu v jejich o několik desetiletí starých doktorských rolích). Zatímco v původní Sanitce se vztahy řešily kulantně a s citem, pouze hlavní hrdina se dlouho zmítal mezi dvěma ženami, v nové Sanitce chrápe každý s každým a když se náhodou neřeší zásun, tak jsou na pořadu dne prachy. Jedinou sympatickou ženskou postavu nechají v půlce seriálu nesmyslně zemřít, aby mohl Juřička následně provádět vlastní pátrání s multikulturním obohacováním. Dávám slabou 1 * a to jen proto, že to ve výsledku nebylo až tak nekoukatelné a zmršené kecama o privatizaci jako Nemocnice po dvaceti letech. 15% ()

Galerie (394)

Zajímavosti (35)

  • V 6. díle během hlavního líčení je obžalovaný doktor Kaderka (Jiří Dvořák) zastupován obhájcem v modrém taláru a státní zástupce v červeném taláru je druhou stranou v řízení. Může se však zdát, že doktor Adler (Vladislav Beneš), který podal trestní oznámení na doktora Kaderku a sedí po celou dobu hlavního líčení vedle státního zástupce, je státním zástupcem "zastupován" a vše tak může svádět k tomu, že se jedná o sporné řízení v občanském soudním řízení mezi Adlerem a Kaderkou. (Kirman)
  • Stanoviště záchranné služby Bramberská se natáčelo na adrese Nádražní 1573/60, Praha – Smíchov, kde opravdu sídlila záchranná služba. (sator)
  • Pán oznamující doktoru Janderovi (Jaromír Hazlík) ve scéně, kdy Jandera zachraňuje člověka s nožem v srdci, že on je také lékař a má s tím jisté zkušenosti, je Peter Ziman, lékař, který provedl stejný zásah u pacienta, jemuž vrhač nožů probodl srdeční komoru a který za tento čin před časem dostal z rukou prezidenta republiky Zlatý záchranářský kříž. (Adrai)

Reklama

Reklama