Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Vážím si práce záchranářů, proto takto hodnotím. Kdyby pan Renč natočil hraný dokument o jednotlivých případech, bylo by to asi zajímavější. Myslím, že by to dokázal, takto z toho vyšla bohužel slátanina za mnoho peněz. Původní seriál byl zdlouhavý a polopatický, tento nevyvážený a překombinovaný. Do žádné postavy člověk nedokázal pořádně proniknout a záchranářské akce byly často nedotažené. Kvantita na úkor kvality. A ta stálá důstojná póza paní Havlové?! Škoda. Takže nakonec jsem se dívala pouze dle vzoru cimrmanovců, ze zvědavosti, jestli příští díl bude stejně tak špatný jako minulý. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář je tak plytký, že by se za něj styděli snad i v Ordinaci... Po druhém díle je dramatická linka je jasná: starej Mádr má rád anglickej humor, takže až zjistí, že mladej Jandera byl rok v Anglii, daruje mu snachu i s novým gaučem... 3. díl Na scéně Zdeněk Srstka... Proč mu někdo nevysvětlil, že nenatáčí pořad Chcete mě??? 4.díl Střih na Nelibova (Vašutova) syna do USA...... reklama na Univerzitu třetího věku ..... popeláři v roli záchranců ..... a paparazzi opět v základní sestavě hereckýho souboru 6. díl Spojení s USA funguje a dolary proměněný za koruny se sypou, do toho nějaká deprese.= Komédie alias Audience u ředitele:-) ------------------------- díl.7 Mádrovy přelety nad vilou a Nelibovy telefonáty s USA pokračují - to je fakt nápadité. Aspoň, že Mádrová nezapomněla rodný jazyk: "Dědo, mohli byste postrážit Filipka?":-) Ale scénárista nezapomněl, že ve správném seriálu musí někdo zemřít. To, jak 10 minut ždímali emoce při akčních scénách s chuděrou Alžbětou, to byla parodie. To měl radši nechat doktorovi bez hranic ukousnout hlavu na misi v Africe. Třeba krokodýlem... 8. díl Dramatická scéna s křížencem čivavy + mix (jak se vyjádřil odborník pan Srstka) byla uměle natahovaná, ale aspoň scénárista mohl rozvinout jeden ze svých motivů (smrt Kaderkových blízkých). Opakující se Gordonovy létací manévry doprovázené komentářem Beznosky (Zdeníčka) stejně jako jízdy novináře - motorkáře "odlehčují" dramatický děj:-) Řešení problémů Mádrovy rodinky naprosto nefunkční. Nedotažená pomsta Jardy Janndery (Juřičky), čekal jsem, že při bičování pachatelů zavolá záchranku... 9.díl Jízda sanitkou po dvou dvoudeckách = amatérské natahování "děje". 10. díl Pretty Woman střihnutá muslimskou telenovelou s dojemně tklivým hudebním podkresem. 11. díl Kulajda - v tom guláši se vyznat, ale některé jistoty zůstávají: Nelibovy hovory s USA a záchranáři bez auťáku:-) 12.díl Tak Kaderka musí protrpět indonéskou džungli a kobra mezi tím zaútočí Nad Potokem:-) 13. díl Ty Bláho, Bláha v roli férovýho zachránce cvičenej psů. Jímavější scénu by v Růžovce divák nenašel:-) Pro všechny experty, kteří vytýkají srovnání s Růžovkou: Růžovka s Gitou alias Šinkorovou nebo Čestmírem alias Rychlým si nehrála na žádný velký umění. Prvních cca 100 dílů mělo linku mnohem lepší než Sanitka 2. Ani rozpočet, jaký měl Renč a spol., se s nekonečnou Růžovkou nedá srovnávat. Kdyby byla Sanitka 2 označena jako parodie, hodnotil bych 50%. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Doprdele ale už mě s tím přirovnáváním k nějaký zahradě, nemocnice či pojištovně apod. výdobytkům vážně uživatelé serete! To neumíte napsat svůj vlastní názor???! Furt opičkujete jedno a to samý, když se objeví nový seriál z lékařského prostředí! *** Po shlédnutí všem 13ti dílů musím uznat, že syn pana Hubače se popral s pokračováním velmi statečně a pan režisér Renč udělal svoje celoživotní "seriálové" dílo. 80% ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je zase vrchol. Bohužel jsem měl možnost vidět nějaký díl. Lituju toho a ještě litovat dlouho budu. Cikán podřžíne v lese krk cikánce, teče ji krev z krřní tepny. Nic zvláštního. Zvláštní je to, že ona ještě po půl hodině žije, protože cikán volá záchranku, než se idiot vyžvaní a než Zlata Adamovská to pochopí, uběhne 5 minut. Než se saniťáci rozhoupaj, další dvě minuty. Jedou v klidu, po cestě si ještě povídají, za jízdy se na sebe smějí, dívají se na sebe. Když dorazí na místo, kde sevezme, tu se vezme - novinář na motorce. Ten se stačí ještě předjet a ryyyychle běží fotit ještě nezheblou cikánku, která už dobrých 6 minut krvací z krční tepny a tsále je při smyslech a mluví. Cikán se dá na útěk a saniťáci se domluví, že si zahraji na policisty a zločince dopadnou. Než se ale rozhodne kdo, uběhne minimálně půl minuty. Cikán má samozřejmě náskok. Ale ten mladý saniťák je snad syn pana Zátopka a za 5 vteřin už vidíte, jak cikán leží na zemi a saniťák ho hrdinsky spacifikovává. Ale to že cikán měl u sebe nůž, kterým podřízl krk své běhně, to už asi nehraje roli. Takže pokud to shrnu a vžiju se do reality, tak 6 minut dojezd na mist je asi dost. Samozřejmě záleží na podmínkách provozu a pod. Ale pokud vezmu zdržování, které jsem viděl, salo by se to zkrátit na 3 minuty. Ten novinář tam, se to dozvěděl jak? Byl na školení u CIA nebo co? Nebo pracoval pro NOVU :-) (podrobnosti na tn.cz) A ten hrdinský saniťák...netrvdím, že nikdo takový neexistuje, ale jedno je jasné. Cikán pokud utíká, je už nepolapitelný. Pokud je polapen, tak na 100% použije cigoš kudlu. To znamená že na 90% bude saniťák zraněný. A Vašut odsouzen, za to, že vůbec si dovolil vyslovit v seriálu slovo "cikán", za rasovou urážku. Podrtženo sečteno, ten seriál je odpad. Urážka zachranářů a nebo naivita tvůrců......cože? Tvůrců???.... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MNOZÍ Z VÁS PAMATUJÍ STARÉ ČASY. LEGENDÁRNÍHO ŘEDITELE JANDERU…“ /// Dialogová vata, kterou občas oživí havárka, kolaps, výbuch… Do akce vyrážej sanitky, vrtulník…houkačky makaj na 120%, hudba jak při válečným masakru - Renč touží po akci a dělá ji ze všeho, co se dokáže trochu rychlejc hejbat a aspoň tímhle se to liší vod ,,Růžovky“ či jinejch nekonečnejch ,,rajcovních“ seriálů. Příběhy (zkušenosti) záchranářů + Jandera a jeho rod (a trochu někdo jinej) = vztahová výplň, která mě nerajcuje. Plochý charaktery bez nějakýho posunu – krom Vašuta a Dlouhýho. Tenhle výtvor mohl celkem dobře sloužit jako děkovačka záchranářům za jejich dřinu. Právě jejich práce je tím, co drží seriál při životě i pro člověka, kterej nemíní sledovat, která a kdy se s kým vychrápe nebo nevychrápe. Takže vlastně jde vo dílo, při kterým bude normální českej sériovej divák, milující Babovřesky spokojenej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč Jandera je BŮH! 2.) Miluju postavy, který jsou rozhodlý během celý série nezasunout! 3.) Vždycky jsem si přál vidět vybouchnout Vildu Čoka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (394)

Zajímavosti (35)

  • Některé scény byly snímány i na mobilní telefon s vysokým rozlišením, aby akce dostala bezprostřednější, téměř dokumentární ráz. [Zdroj: MF DNES] (hippyman)
  • Hotel Foldyna (jak interiéry, tak i exteriéry) je ve skutečnosti hotel Chateau St. Havel v Praze 4 - Krči. (Idée_fixe)
  • Podle kuloárů měl projekt dokonce namále. Když zjistili, že v novém scénáři figurují v plné síle hrdinové, kteří by podle minulého děje byli dávno v penzi, žasli režisér pokračování Filip Renč i autor původní Sanitky Jiří Hubač. Následovala mimořádná porada s tehdejším vedením ČT v čele s Jiřím Janečkem, na níž se zvažovala i možnost, že seriál půjde k ledu. Nakonec se rozhodlo, že jde o přípustnou „autorskou licenci“, kterou diváci nebudou zkoumat. Autoři seriálu si před jeho uvedením byly nedostatků vědomi, avšak věřili, že se nepřesnostmi nebude nikdo zabývat. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama