Reklama

Reklama

Příběh mého syna

  • Itálie Venuto al mondo (více)
Trailer 2

VOD (1)

Svobodná matka Gemma (Penélope Cruz) přijíždí se svým dospívajícím synem Pietrem do Sarajeva, aby poznal zemi, ve které se narodil. Před 16 lety ji museli kvůli bosensko-srbské válce opustit. Gemma se tak vrací do míst, která v ní probouzejí dávné vzpomínky.Před lety se tu zamilovala do Diega (Emile Hirsch), Pietrova otce. Tehdy zoufale toužili po dítěti, Gemmě se však nedařilo otěhotnět. Společně našli řešení, kterého Gemma poté trpce litovala. Když prchala z obléhaného města, Diego se rozhodl zůstat…Nyní na Gemmu čeká minulost, která ji postaví tváří v tvář ztrátě milovaného manžela, ale také poznání síly lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (159)

dawe787 

všechny recenze uživatele

Další příspěvek filmařů do kapitoly válečného konfliktu v bývalé Jugoslávii, ikdyž tady se více zaměřují na osobní propletený osud syna hlavní hrdinky, kde ve střídavých flashbacích odhalujeme ve víru tehdejší syrové etnické války celý příběh. První třetina nezáživná, pak se to už pomalu rozjížďí a konec překvapivý. Opět si dovolím pro zájemce tohoto smutného tématu na konci 20.století doporučit filmy jako Válečníci, Vítejte v Sarajevu, Zásah do srdce, Harrisonovy květy, Savior nebo novější V zemi krve a medu. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že P. Cruz s E. Hirsch byli úžasní, a opravdoví. Poslední minuty jsou velice silné a hnou srdcem, jenže pro mě musí být film víc, než jen závěrečnou smrští, a to Twice Born nebyl. Jde vidět, že snímek je velice kvalitně zpracovaný, jeho struktura má hlavu a patu, což je u dnešních snímku někdy i problém, ale po emotivní stránce mi tahle romantické drama nic moc nedalo. Tak nějak se ty časové roviny proplétají příliš zdlouhavě, aniž by to podle mě, bylo nějak nutné zabíhat do tak velkých detailů. A popravdě je spoustu snímku na téma válka, láska, zrada, násilí a smrt, které mě zasáhly mnohem hlouběji. 6/10 ()

Reklama

cold 

všechny recenze uživatele

Nikdy není vše jak se zdá, a proto by člověk neměl dělat nevratná rozhodnutí. Jsi jen člověk, tak nesuď ostatní jako neomylné a podlé, ale stejně prožívající, chybující bytosti jako ty. Tvá interpretace říká hodně o tobě, než o interpretovaném!!!! :-). ... Po dlouhé době film, co se mi hodně zavrtal pod kůži. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €13miliónovTržby Celosvetovo $9,046,000▐ strašne pasívny dej, ktorý sa chce strašne ale strašne hrať na veľkú hlbokú artovú drámu, herci tu nemajú skoro čo hrať a záver chce uhrať veľké prekvapenie, nuž ale to by 3/4 deja nemohla byť suchuprázna nuda točiaca sa okolo nezmyselnom nahánaní po nejakom adoptívnom decku /35%/ ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla film, který by na mě takto zapůsobil. Ze začátku má člověk pocit, že vidí až nakonec, ale finále je přinejmenším překvapivé a na city zahraje velice silně. Užíváme si štěstí i neštěstí. Všechno je zdánlivé a pomíjivé, zvlášť když v záloze číhají úskalí války. Tenhle snímek také otevírá dveře multikulturnímu otevření se, uzavírá předsudky a posouvá naděje na lepší zítřky. Dává odpouštět a dává smířit se, dává zapomenout nezapomenutelné a dívat se kupředu... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Ve scénách v bytě Asky kde se domlouvá "přirozené" početí dítěte jsou na stěnách obrázky skupiny Nirvana. Obsahem jsou i fotografie z koncertu Nirvana: Unplugged in New York (1993). Ten se ale odehrál až v roce 1994, nikoliv před obléháním Sarajeva. (Paserak)
  • Film je natočený podle novely Margaret Mazzatiny. (topr harley)
  • Vo filme je spomenuté meno slávneho svetového komika nemých grotesiek Buster Keaton a na konci je vidieť aj jeho video, ktoré si pozerá Pietro (Pietro Castellitto). (fefee)

Reklama

Reklama