Reklama

Reklama

FuneBrak

(amatérský film)
Komedie / Drama / Krátkometrážní
Česko, 2011, 20 min

Zajímavosti (6)

  • Autorovi bylo několikrát řečeno, že film nese stejný ironický pohled na smrt jako snímek Spalovač mrtvol (1968). Někteří lidé jsou dokonce přesvědčeni, že právě Spalovač mrtvol (1968) byl předlohou filmu. Režisér a autor snímku ovšem film i stejnojmennou původní knihu poprvé viděl až v dubnu v roce 2012, tedy téměř rok od uvedení snímku FuneBrak. (mazadlo)
  • Natáčení tance pierotů se setkalo s organizačním problémem. Tančící komparsisté byli vázáni každý jiným časem, a tak v průběhu natáčení odcházeli. Petr Smazal tedy nakonec scénu změnil a nechává pieroty v průběhu tance postupně mizet tak, jako mizí mrtví z našeho života. Podle scénáře však měla scéna končit tím, že všichni pieroté postupně padnou na zem jako loutky. (mazadlo)
  • Film byl natáčen na fotoaparát Canon D60. (mazadlo)
  • Jiří Růže, kterého ztvárnil Jiří Bystřický, dostal své příjmení podle stejnojmenného studentského filmu Růže (2011), na kterém pracoval jako producent . (mazadlo)
  • FIlm byl napsán na základě hudby od skupiny Beirut. Tu Petr Smazal v práci poslouchal tak náruživě, že mu jeho okolí začalo velmi brzo říkat, že se cítí jako v pohřebním ústavě. A právě tak vznikl motiv filmu FuneBrak. (mazadlo)
  • Film vznikl za dohledu profesionálního zaměstnatnce pohřební služby Martina Dominika Košťálka. Ten pro film zapůjčil profesionální rekvizity a dokonce si zahrál jednoho z kriminalistů . (mazadlo)

Reklama

Reklama