Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (130)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Smotánkové obsadenie, parádna sedemdesiatková atmosféra, skvelý námet. Avšak priemerne napísaný scenár a ničím neohurujúca réžia. Ale zase skvele vypointované. No a potom hodnoťte. Vzhľadom na niektoré kauzálne záležitosti, s ktorými sa neviem akosi zmieriť, musím ale hodnotiť nižšie než by som chcel. Ak by tu nebol ten masaker a Chris nebol až tak prehnane extrémny debil, Blood Ties by podľa mňa fungovalo výrazne lepšie. V realite by zrejme Frank rezignoval na brata už skôr, ale osobne si myslím, že niektoré záležitosti sa mali lepšie doriešiť predovšetkým v scenári. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nudné a pocitovo nie dvoj, ale trojhodinové plácanie sa na mieste. Hlavným a zároveň najotravnejším znakom boli neustále zmeny charakterov postáv a charakteru filmu ako takého. Chvíľu príbeh o rodine s naštrbenými vzťahmi, chvíľu Mafiáni bez De Nira, chvíľu sa zlý chlapec snaží za pomoci bratra napraviť, chvíľu neustále objímanie, poplácavanie, pokukovanie po sebe ako z Kmotra. Herecký potenciál mal režisér k dispozícii dosť dobrý, takže vina padá len a len na jeho hlavu. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Děj filmu je situován do sedmdesátých let minulého století a také styl, jak je natočen tomu odpovídá. Pomalé tempo, delší záběry bez střihu i ty, zřejmě schválně neuměle natočené rvačky a přestřelky. Dva bratři, každý na jiné straně zákona se jednou nutně musí dostat do střetu svých "zájmů". Policista Frank je dobrý a poctivý, ale jak říká můj švagr: "Geny nevyčůráš", tak když bratr Chris pokračuje ve své zločinecké činnosti i po propuštění z vězení, snaží se jej chránit a krýt. Za ten závěr filmu, kdy to Chris Frankovi, přes všechny hádky a nedorozumění vrátí i s úroky, dávám čtvrtou ke třem hvězdám, které si tento snímek zaslouží. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Solidní krimoška s kvalitním obsazením, která ale nemá moc čím překvapit. Ale to nevadí. Člověk si užívá té doby, starejch aut, muziky, kriminálních činností a atmosféra tomu nechybí. A celou dobu jsem si říkal, že to určitě bude remake něčeho z Francie... a taky že jo. Zdá se mi to nebo Mila Kunis je mladší verzí Marion Cotillard? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobře obsazené rodinné drama (pod pojmem kriminálka si představuju trošku něco jiného) se solidní "retro" atmosférou,které ze všeho nejvíc připomíná Kill The Irishman.Bohužel i díky přepálené stopáži z toho všeho nedokáže Canet vytěžit víc než jen lehce nadprůměrný kousek na jedno podívání a to je veliká škoda...60% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)
  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)

Reklama

Reklama