Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 4

Recenze (710)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Však věčně bude jímat srdce znova puls Juliin a nemrtvost Romeova... Sympatický snímek tisíckrát lepší Twilight soplu, opomenu-li fakt, že tisíckrát nula je pořád nula, nicméně se ke svému cíli řítí příliš přímočarou dálnicí, zatímco by udělal mnohem lépe, kdyby dálniční známku narval producentům do krku a povozil nás okreskami. Milé a vtipné momenty mu to neubírá, ale jak jsem v šestnácti řekla mámě, když prohodila, že Mirek je fajn kluk a zasloužil by si šanci: "Tiramisu je taky fajn a do postele mi ho necpeš." ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Zombie ujíždí na osmdesátkovým pop rocku, jezdí bavorákem a trpí permanentní samomluvou?! Víc jak devadesát minut, devadesát minut přemýšlím, kdy je ta emo-zombie varianta střihorukýho Edwarda v podání Nicholase Houlta ještě nemrtvá a kdy už je to dement?! Ale vážně, jakákoliv očekávání dopředu zabíjejí dílčí otevřenost a po shlédnutí prvního traileru Warm Bodies jsem tady tu hodnotu asi vážně najít chtěl. Fajn námět, spousta prostoru vytvořit něco překvapivě nadčasovýho, jenže to by Jonathan Levine musel ubrat patost a přitlačit na ironii, cynismus. Je děsně fajn šermovat zombíkovi před ksichtem blůrej diskem Fulciho klasiky Zombi 2, ale jinak se nemůžu zbavit dojmu, že to kolem, to kolem je jen tuctová fráze. Je mi jedno, když zombie vypadá, jako by si poplet gel na vlasy s lubrikantem, že se sjíždí mozkomíšním mokem, ale vítězství pravdy a lásky nad rozpadem tkání, tohle šlo podat mnohem líp. Jasně, cílovka obdobných filmů je schopna odpustit cokoliv, pokud to bude dost cool a pěkný, ale i za jistou povrchnost lze ukrýt hlubší rozměr, víc detailů. Hořkosladký Stmívání mrtvých, pár milých odkazů, drobky z fidorky a sprcha s Midnight City u mě stačí na slabších [final rate: 60%] ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hraje tam nemrtvý Beast z X-Menů, ale nejsou to Zombie Avengers z "fáze 3" celovečeráků od Marvelu. Hraje tam Gerard Way s úctyhodnou sbírkou vinylových desek, ale není to starý klip od My Chemical Romance. No a v neposlední řadě lze ve snímku zahlédnout také nasraného Johna Malkoviche s bouchačkou, ale REC 2 ještě v kinech není. U všech mrtvých, co je to? Je to na jednu stranu nehorázně vtipná romantická zombejkárna, která si ze sebe umí dělat legraci, a na druhou atmosférickej horor, co Vaše drahé polovičky spolehlivě vyděsí xmrti. Je to... hrozně moc fajn. Kino nic? Fail. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Způsobů jak se seznámit s holkou je mnoho, sníst mozek jejího přítele patří k těm méně obvyklým..'' --- Zombie post - apokalyptické filmy mám rád a nejeden jsem už viděl. Když jsem se dozvěděl o tomto snímku, hned mě námět zaujal. Nyní, když jsem film dokoukal, nevím jak to celé pobrat. Komedie to nebyla, horor také ne snad jen ta romanika... mrtvák se zamiluje do živé dívky a místo toho aby si dal k véče její mozek, rozhodne se jí chránit před jinými mrtváky... Máme tu další město se zdí. Uvnitř žijí poslední lidé, tam za zdí se šourají a chrchlají nemrtví a kosťáci... Ti mají rádi k snědku živé. Všechno už tu bylo až na toho zamilovaného zombíka, to bylo vskutku originální. Jenže v závěru jsem nechápal, zda si tvůrci z toho žánru utahují, nebo zda to snad proboha nemysleli vážně... Co vysoce hodnotím je ztvárnění světa za zdí. Já miluju opuštěné ulice plné vyrabovaných aut, obchodů... Vše pokryto špínou, prachem a pozvolna zarůstající vegetací... Tady je to navíc obohaceno tím, že náš R bydlí na letišti v opuštěném letadle... Takže za nápad a příběh dávám dvě hvězdy, ale za to zpracování dávám třetí. Celkem tedy dávám 3 elpíčka... * * * ()

klerik 

všechny recenze uživatele

70 % a najlepšia young adult adaptácia. Príbeh je jednoduchý (Rómeo a Júlia), ale fakt, že hlavný hrdina a rozprávač v jednej osobe je zombík, robí z lineárnej záležitosti veľmi zábavný film. Spoznávanie hlavných predstaviteľov je vtipné a rýchlo odsýpa. Akčná línia je fajn a pár scén solídne temných. Atmosféra podobná ako v ZOMBIELANDE. Oproti slabému TWILIGHTU alebo príšernému HOSTITEĽOVI je to dokonalá SF romanca... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy od Isaaca Mariona, který příběh popsal jako "zombie Romeo a Julie". (Fevas)
  • Když Jully (Teresa Palmer) jí ovocný kompot z konzervy, má šmouhu na levé čelisti. Při dalším záběru má však skvrna jiný tvar. (Geriel)
  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama