Reklama

Reklama

Prášek je malé práškovací letadlo s bohatou fantazií a velkými cíly. Chce se zúčastnit slavného závodu Letem světem, a proto pilně trénuje rychlé přelety nad kukuřičnými poli i kličkování mezi stromy. Díky přetěžování motoru mu pravidelně shoří těsnění ložisek motoru. Práškova kamarádka ho varuje, že dlouhodobé přepínání motoru může mít tragické následky. Prášek by rád zdokonalil své dovednosti, jeho kamarád mu proto doporučí, aby požádal o pomoc bývalého leteckého instruktora a válečného hrdinu, Skippera. Ten však odmítne s tím, že Prášek nemá v závodě žádnou šanci. Závod se blíží a Prášek musí projevit obrovskou odvahu a vystoupat do výšek, o nichž se mu nikdy ani nesnilo. (TV Nova)

(více)

Videa (57)

Trailer 2

Recenze (299)

Elhruso 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, totálně zkopírované auta, předělaná do letadel. Prakticky tento film nepřinesl nic nového a není na něm nic, co by si měl člověk užít. Zde se prostě scénárista moc nepředvedl, totálně stejné jako auta a to naprosto ve všem. Jsem jen zvědav, s čím dorazí tvůrci příště, budou to lodě, traktory nebo motorky? ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Na animované príbehy chodievam do kina so svojou dcérou a veľakrát ma dokážu prekvapiť baj zaujať. Vo väčšine prípadov je to však tak, že to čo sa páči dcére sa mne mojím dospeláckym pohľadom neveľmi páči. Tak tomu bolo aj prípade tohoto filmu. Z jej strany maximálna spokojnosť z tej mojej ...no pravdu povediac aj som si pri tom pospala v tom kine. Z môjho pohľadu priemerný animovaný film s veľmi predvídateľnou a otrepanou zápletkou, avšak s ohľadom na ten detský pohľad a s prihľadnutím na to, že adresátom tohto filmu sú predovšetkým deti upravujem podľa toho aj svoje hodnotenie. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Názorný příklad toho, jak se dá z kopírování úspěšného titulu (Auta) vyždímat co nejvíce peněz. Neuvěřitelně laciná kopie, kterou by poznalo i dítě předškolního věku. Příběh je nezajímavý a neoriginální, stejně tak postavy, kterým se akorát přidala křídla a vrtule. Aspoň, že animace je stále povedená a krásná na pohled. Celkově se mi ovšem tah Pixaru nelíbí, pro mne je to jen nepotřebný spin-off skvělých a již zmíněných Aut. /45%/ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd především za to, že na pohádce v kině jsem byl coby krásný svěží a hlavně dospělý chlapík prvně. Po 18 letech kdy jsem se v našem domácím kině bavil při sledování snědé Pocahontas, jsem byl nadšený, kolik dětiček vlastně při odpolední páté hodině v dnešní době kino navštěvuje... Nevěřil jsem vlastním očím. Tolik capartů a přesto hodinu a půl v sále klid??? No to je další důvod užít si animák plnými doušky a napálit mu pět hvězd. Dál budu brnkat na city, pač jsem byl i s mými rodiči, s mými bratříčky a v neposlední řadě s mojí životní partnerkou a to všechno do kupy tvoří opět skvělou podívanou v podání pěti hvězd. Tak k filmu. Má obrovskou výhodu, že trvá pouhých 92 minut, pač při letních mrazech v kině by mě brzy mohla taky prasknout větvička. Prášek skoč do pole je velký sympaťák společně s celým jeho týmem. Moc se mi líbila úvodní pasáž flmu, počínaje trénováním na jeho poli, které následovalo prvním závodem, to byla celkem prcina. Jo fakt jsem se bavil. Skvělé pokračování aut a už se celkem i těším na budoucí lodičky, lokomotivy nebo co to bude... 90% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Je to o dost lepší jak pokračování, protože tohle je alespoň trošku něčím napínavé, ale pořád to není dokonalé. Úplně beznadějně se tvůrci snažili napodobit Auta, ale bohužel se to nepovedlo. Nicméně podobnost mezi Auty a Letadly tam je Prášek je rádoby McQueen, Skipper jako Dr.Hudson, Ripslinger jako Chuck, prostě nic originálního. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (20)

  • Dustyho mal pôvodne nahovoriť Jon Cryer, no po istom čase od projektu odstúpil. (odmocnina)
  • Skipper nosí farebnú schému podobnú tej, ktorú používala letka "Jolly Roger" na svojich lietadlách VF-17 v druhej svetovej vojne. (Spilvo)
  • Pracovným označením filmu boli aj názvy World of Cars: Planes či Disney's Planes. (MikaelSVK)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama