Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (268)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mořský příboj mě uklidňuje, dobrá hudba uvolňuje, nebezpečí nabuzuje, love story rozněžňuje a podklad skutečnou událostí zvedá adrenalin... I když největším lákadlem pro suchozemce ve mně byl pohled, co nikdy neomrzí, vcelku zaujala vedlejší témata a ani herci nebyli nejhorší, z čehož musím rozhodně vyjmout podezřele se chovající paní Butlerovou, která jakoby se do sportovního dramatu infiltrovala z žánru hororu a bylo jen otázkou času, kdy jí narostou šavlovité tesáky... Ale jinak dobrý... a když říkám dobrý, myslím jen dobrý. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Konečne sa zase Butler ocitol v náročnejšej pozícií v ktorej nehrá len "druhú ligu", ale obklopený zlomovými momentami výborne zvláda aj emociálne vystupovanie. Z na oko jednoduchého filmu o morských vlnách vypláva na povrch poriadne silný príbeh, ktorý v závere prekvapivo vygraduje a spečatí osudové prepojenie chlapca s morským gigantom. Sila príbehu spočívala v slušnej dávke odvahy, nezlomnosti, lásky, ale hlavne úderom nefalšovanej dramatickosti. Všedné, ale za to reálne prevedenie filmu výborne vystihovalo spracovanie životnej predlohy v ktorej vždy nastanú rôzne konfrontácie a nečakané udalosti. Mojou nečakanou a najsilnejšou udalosťou bolo čítanie dopisu, ktorý Jay venoval Frostovi, vtedy mi srdce začalo búšiť ozaj intenzívnejšie a môj zážitok z filmu sa riadne znásobil. Veľmi dobre vyznelo umiestnenie a práca kamery, ktorá exkluzívne poskytovala očarujúce snímky od úvodného odštartovania až po veľké finále. Film ponúka udalosti so správnym načasovaním a aj potešujúcim hudobným doprovodom. 80% ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh Jaye Moriartyho, který už jako malý chlapec propadl kouzlu vln a který svou pílí a houževnatostí dosáhl svého cíle zdolat Mavericks - jednu z největších mořských vln na světě. Film s dobrými hereckými výkony a plný krásných myšlenek, jehož posledních dvacet minut se mě asi nesmazatelně vryjí do paměti. "My, kteří jsme vzešli z moře se do něj také neustále vracíme abychom se někteří už nevrátili..." ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $6,002,756Tržby Celosvetovo $8,300,821Tržby za predaj Blu-ray v USA $931,678Tržby za predaj DVD v USA $3,318,032║ poctivá dráma kde nechýbajú na záver aj emócie, Curtis Hanson to občas vie poriadne rozbaliť na divákov /80%/ ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Jako sociální drama vcelku průměrná záležitost plná otřepaných klišé, ovšem coby sportovní snímek nadprůměrná věc. Počáteční nesympatie k hlavní postavě záhy vystřídal obdiv. Nechybí dramatické situace i hluboké dialogy, zejména v situacích, kdy Frosty ( skvělý G. Butler) hovoří o podstatě oceánu, o vztahu člověka k němu apod. Některé scény přicházejí znenadání a zůstávají neobjasněny, ovšem přesto bez vlivu na zážitek z filmu. Sentimentální závěr přijde k chuti a divák odchází od obrazovky z pocitem, že poznal heroickou osobnost s vůlí pevnou jako skála, která se mu v rozhodujících životních okamžicích stane inspirací. 75% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Michael Apted se na poslední tři dny natáčení ujal režie, jelikož Curtis Hanson musel film ke konci ze zdravotních důvodů opustit. (josefklimes)
  • Gerard Butler musel během přípravy na roli zeštíhlet, aby jeho proporce odpovídaly postavě surfaře. Cvičil proto pravidelně jógu a měl zakázáno posilovat. (Ajka1)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama