Lyndy SavilleHrají:
James Fox (vypravěč), Frank Sinatra (a.z.), Angela Allen, Marilyn Monroe (a.z.), Elizabeth Taylor (a.z.), Marlon Brando (a.z.), Audrey Hepburn (a.z.) (více)VOD (2)
Série(16) / Epizody(208)
Série 13 (2021) - 13 epizod
Série 14 (2022) - 13 epizod
Série 15 (2023) - 13 epizod
Série 16 (2023) - 13 epizod
Dokumentární seriál oslavující život hollywoodských hvězd, které vystoupali nejvýš, odhalí, čím byly motivovány a proč je svět miloval. Můžete se těšit na příběhy řady známých osobností - od Marlona Branda až po Elizabeth Taylorovou. Příspěvky současných hvězd a dalších zástupců dnešní hollywoodské smetánky přenesou odkaz jednotlivých ikon do dnešní doby. Znovu prožijeme jejich nejvýraznější filmové okamžiky a prozkoumáme osobnosti skryté za jmény. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (14)
Velmi dobrá série dokumentů, která běží na Viasat History. Každý díl se zabývá jednou legendou filmového průmyslu: zatím to byla Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Marlon Brando a Frank Sinatra. Většinu věcí už jsem sice o rozebíraných hvězdách věděl, ale všechno to podkreslují ukázky z jejich filmů, o nichž jsem ani nevěděl, že natočili. Výtku mám pouze k dabovaným ukázkám, které podle mě zabíjí důvod vložených klipů - divákovi nejde o to pochopit děj, ale chce slyšet hercův/hereččin hlas. ()
Videný diel s Marilyn Monroe a myslím, že stačilo. 60% ()
Díl o Marlonu Brandovi byl zajímavý, přednesl to podstatné, ikdyž například jeho skvělý výkon ve filmu The Appaloosa (1966) zůstal nezmíněn, snaha o to nakouknout do skutečné povahy velkého Marlona byla patrná, dost slušné. Jinak souhlas, dabování ukázkových scén je zločinné a stopáž je na nějakou hlubší sondu omezující. Dokument přesto potěší. ()
HUGH GRANT: Garant citu. Na Ostrovech, i ve Státech, aneb ten, který má neustále v klopě, v hrudi místo pro Amorův hymnus, mýtus myrt. SIGOURNEY WEAVER: Ví o vráskách gurmánů temnoty, když na ni dýchá gró nehmoty. Činí se mezi slepci, pokud jde o primáty. Sbírá metály coby Daveova diva(dýlková). Choť Pána amerických davů, Domova. Dáma nejen dramat. Signuje úkazy mrazivého období. Vyhraná nositelka šatníku proměnných. JEFF GOLDBLUM: S keatonovskými kukadly. Odmlouvavou, asketickou vyřídilkou. Fujavice kafkovských kukel, blokující um mdlob. Charakterových pavučin, bludných lučin. Frajer. ()
Viděl jsem všechny díly a musím říct, že mi to přijde velmi obecné a ze života jsou vybrány pouze základní okamžiky, mnoho toho chybí, na druhou stranu za 40 minut to nejde stihnout všechno. Je to děláno hodně subjektivně z pohledu skupinky lidí, která tam mluví. Jen mě zarazilo, že se nedostalo na hvězdy jako Bogart, Grant, Cooper, Wayne atd. ()
Photo © ORF