David HacklKamera:
James ListonHudba:
Marcus TrumppHrají:
James Marsden, Billy Bob Thornton, Thomas Jane, Piper Perabo, Scott Glenn, Adam Beach, Michaela McManus, Luisa D'Oliveira, Kelly Curran, medvěd Bart 2 (více)Obsahy(3)
James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)
Snad první půl tuny vážící medvěd, který chodí po špičkách. Jinak si snad ani nejde vysvětlit to, jak rychle a hlavně potichu se dokáže přiblížit k oběti, aniž by něco tušila. Nebudu vám patlat med kolem huby; na nějakou mysteriózní (nedejbože strašidelnou) auru kolem zvířecího zabijáka se tu bohužel nehraje. Lesem se šourající chlupáč Bart se totiž objevuje ve více záběrech, než Robin Hood Thornton se svým bílým ořem. Nekecám! Útoků je celkem dost, škoda jen, že většina se odehraje za bílého dne. Prales vybrán fajnově, bez té hnusně digitální mlhy by se však rozhodně obešel. Třeba bych ale neměl furt hledat chyby, spíš držet hubu, a být rád za každou zvířecí stopu z „nature amoku“. Na vyšší hodnocení jít přesto nemůžu, kecal bych sám sobě. (60%) ()
Proč nejsou kina plný podobných chlapáckých filmů namísto levných lekačkových hororů? Ne že by tohle bylo kdovíjak kvalitnější, ale továrny na charisma jako James Mardsen, Thomas Jane a Billy Bob Thorton, co se honí v krásné přírodě Aljašky s medvědem? To by mohlo být i horší a pořád by to bylo koukatelné. Piper Perabo už táhne na 40 a pomalu přestává vypadat jko nevinná školačka, ale pořád se na ní nekouká uplně nejhůř. Moc se mi líbily triky ze zbytku filmu, o to víc jsem nepochopil finále, který jim myslím dodělával HAL, jak se nedávno v kecárně ptal na program pro práci s videem, toho provedení velká škoda a nechápu, proč nezůstali u kamerové práce s opravdovým medvědem a že Bart the Bear vypadal docela hrozivě, když cupoval figuriny. Tohle mi přišlo tak staromilské, že se na to i přes mírnou nekvalitu dívalo daleko líp, než na všechny ty CGI festy. Natočit závěr, jak si to dva bráchové rozdávají s medvědem trochu civilněji a bez CGI, tak hodnotím daleko líp. 6/10 ()
Čelisti převedené do čarokrásné přírody. Film sice není strašidelný, ale místy je napínavý dosti.Samotný les by si zasloužil plný počet, protože je nádherný, tajemný, prastarý, plný obrovských stromů porostlých mechem, lišejníky a řasami. Divoce rozeklané hory, řeka a mlha v kaňonu. Medvěd jest fešný a digitální záběry jsou s reálnými vcelku umně propojeny. Příběh nikterak originální, ale postavy si mne nakonec získaly, proto byl šťastný konec více než žádoucí - snad i proto, že se nejedná o horror, nýbrž poctivý dobrodružný film. Souhlasím, že závěr je přepálený, ale tentokrát se proti němu nebouřím. Pár výtek bych k jednání postav měl (proč nepicnout medvěda při první příležitosti? ,,Měl jsi ho na mušce!"...protože pak by film zkrátka skončil), přivřu nad nimi oči. Po delší době vydařený přírodopisný dokument. ()
Znovuzrozený žánr animal horor v plné síle jako kdysi povedený film Na ostří nože.Stejně jako v něm i tady hraje hlavní roli nádherná příroda konkrétně Aljaška, jestli se ale opravdu natáčelo na Ajlašce či jen někde v parku v Kanadě zjistíte těžko.Obsazení je na tenhle druh filmu prvotřídní, čuměl jsem s otevřenou držkou když se předemnou objevil Thomas Jane a dokonce i Billy Bob Thornton.K tomu si přičtěte krásný holky a nasranýho medvěda a máte zaděláno na solidní žánrovku.Příjemně napínavý survival který bohužel nemůže jít nad 3* ani náhodou a to především za tunu použitých žánrových klišé které byli do očí.Potěšil mě konec, už jsem se chvilku bál, že to dopadne jinak a to by mě prostě k tomuhle filmu nesedělo.Bart the Bear jr. má potenciál a když mu příště přidáte větší porci komparzistů na hraní bude to snad i nadprůměrná zábava.60%. ()
„VÍŠ, TEN MEDVĚD, TO NENÍ JEN ÚZEMÍM, NEBO HLADEM... JE NAŠTVANÝ…“ /// Medvědi většinou nevědí, ale tenhle méďa ví. Jakmile mu do vokrsku strčí rypák člověk, nezná bratra! Hezký… medvídek není žádná vypelichaná atrapa, ujde i vobsazení (člověčí) a pak ta Aljaška… Příběh není jen vo zvířátkách, ale něco řekne i vo lidech, kteří si tam v lese hrajou na honěnou a baví. Jo, baví! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na muchlovačku s medvědem. 2.) Jsem radši, když po medvědovi v lese zbydou místo tranzistoráků a foťáků střeva. 3.) Thx za titule ,,Sheffield358“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()
- Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)
- Postava menom Kaley (Michaela McManus), dostala svoje meno podľa scenáristovej kamarátky Kaley Cuoco-Sweeting, známej zo seriálu The Big Bang Theory (od r. 2007). (beso74)
- Vo filme si mal zahrať aj Paul Walker. (Marceloo)