Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Poctivý béčko s krásnou přírodou a plejádou dobrejch herců za zenitem. Občas mě rušilo zbytečné a slabé CGI a hlavní postavy se sem tam chovali lehce debilně (kdyby po mně dnem i nocí šel lidožravej medvěd, tak furt vyšokovaně mířim puškou všude kolem sebe, ukrytej někde na stromě nebo kopci s dobrym výhledem a neprocházim se tam jak kdyby o nic nešlo), ale přesto sem se docela bavil. 70% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Neverím tomu, že sa můj Bill Bob zaplietol do tohto... akčného, hororového thrilleru. Je to síce """fantastický""" animal attack reborn, no zároveň viewer animal disappoint. Jako prostredie oukej, no maco očividne netušil vocogo. Z celého snímku si vezmem akorát chudáka maca, ktorý nedostal Bartovu školu , no a to prostředí. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zvířecí horory mám nejraději a jelikož jsem o tomto filmu slyšel již dopředu řadu superlativ (zřejmě vyvozených z trailerů a hereckého obsazení), byl jsem na něj hodně zvědavý. Medvědů – zabijáků jsem už viděl několik, ale těch opravdu dobrých je jako šafránu. David Hackl mě však velice příjemně překvapil a tak i já se přidám na stranu těch, kterým se Grizzly líbil. Převážně jsem se doslova rozplýval nad krásnou leč drsnou přírodou. Kameraman si pro nás připravil hotové hody a tím si u mě získal plusové body navíc. O trochu horší už to bylo se scénáristou, ale i jemu jsem dokázal částečně odpustit těch několik nelogických kopanců, co si pro nás přichystal. Co však odpustit nedokážu, byl ten závěrečný souboj. Když už se tu pracovalo s živým medvědem, tak nechápu ten digitální hnus na konci. Přitom povětšinu času byli medvědí útoky dobře natočené a většinu nedostatků se podařilo zamaskovat přítmím, rychlým střihem, nebo mlžným oparem. Právě v těchto okamžicích atmosféra skvěle gradovala a já spokojeně mlaskal blahem. Když k tomu připočítám i několik slušných gore scén, hnijících mrtvol zvířat a především počet mrtvých lidí, nemohl jsem si téměř stěžovat v průběhu filmu na nic. Navíc si tu tvůrci docela slušně pohráli i s pouhými „náznaky útoků“, tak sakra nechápu, proč se tam snažili narvat to hnusné digitální finále. Co se týká hereckého obsazení a samotných výkonů, tak i tady to nedopadlo nejhůř. Jen škoda, že Billy Bob Thornton tu hrál druhé housle. Rozhodně by si zasloužil více prostoru. Hlavním tahounem se tak kromě medvěda Barta stal James Marsden, který si roli rebela vyloženě užíval. Dokonce i Piper Perabo coby hluchoněmá byla roztomilá. I když já ji raději vidím, když kroutí zadečkem na baru. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do teritoria medvěda Míši Kuličky. Ještě před puštěním filmu bych si vsadil, že bude dobrý. Ne, není! Dejme tomu, že lov na zatoulaného grizzlyho, který zabíjí na potkání, je neotřelou a atraktivní podívanou. Tedy, když se to dobře natočí. V tomto případě se nic takového nepřihodilo. Z devadesáti minutového filmu akční složka i s medvědem dohromady tvoří cca dvacet minut, zbytek je nuda v pěkné aljašské přírodě. Záhadou zůstává, jak se podařilo na film s medvědem nalákat takovou solidní hereckou sestavu. James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabo, Scott Glenn nebo Billy Bob Thornton se dali všanc málo prověřenému režisérovi Davidu Hacklovi, který dostal k realizaci mizerný scénář, se kterým toho nešlo moc dělat. Divák si z nabízeného osazenstva nevybere nikoho, komu by mohl spolehlivě fandit. Fandí se tedy medvědovi, i když chudák ani neví, co po něm režisér chtěl. Během hodiny dojde na jedno až dvě nevzrušivá zabití. Snímek neměl tempo a byl nepříjemně rozvleklý. Místo aby gradoval, postavy pořád o hovně plkaly. Když už doplkaly, přišlo pár finálních minut, v nichž medvěd rozsápal pár postav, ke kterým se přilnout nedalo. Jediné, co za něco stálo, byly gore efekty, které vypadaly povedeně a realisticky. Tvůrci chování medvěda ve volné přírodě moc nestudovali, jinak by chování medvěda nemělo tak přihlouplý rozměr. Lov na predátora budil pousmání. Když se lovci při takřka nijaké konfrontaci s grizzlym, s ním dostali do křížku a na dostřel, tak pochopitelně i z té nejlepší lovecké pušky zvíře spolehlivě minuli. Zřejmě, aby divákům dopřáli na závěr nerealistický souboj muže s medvědem ve vodě. Na souši by to nebylo tolik atraktivní, že. Slibná herecká sestava nepředvedla víc, než požadoval scénář. Tedy tvářit se dramaticky i vystrašeně. James Marsden jako napravený kriminálník byl slušně mimo, Piper Perabo hrála, kdo ví proč, hluchou, Thomas Jane se ocitl v blbém filmu, ale předstíral, že mu to nevadí a Billy Bob Thornton se na nějaké hraní vysral úplně, poté, co si až na place přečetl scénář a zjistil, že mu neslábne zrak a že skutečně hraje ve filmu o medvědovi zabijákovi. Nulové tempo, nulová gradace, žádné napětí ani atmosféra, žádný extra nápad ve scénáři, ani v režii, zabití poskrovnu a nudně natočená. Příroda pěkně nasnímaná, dobré gore efekty. Neschopný štáb by měl být předhozen skutečným medvědům žijícím v divočině. Cvičený medvěd Bart by si s nimi zahrál karty a na zabíjení by se vybodl. Co taky s takovým unylým filmem, že jo. 20% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak hodně známých herců se mihlo v tomto kousku a asi je to nejlepší horor, kde je zabiják lesní zvíře. Scény a střih s Grizzlym je perfektní a vizuál je více než slušný. Zvlášť závěrečná akční sekvence je opravdu povedená. Možná příliš dialogů ve scénáři, takže napětí a akční rádius není takový, jak jsem očekával......6/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama