Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

misterz 

všechny recenze uživatele

O jednom krásnom koníkovi, ktorého nebolo možné skrotiť. Jeho priateľstvo bolo možné získať iba jediným spôsobom - láskou a dobrým srdcom. Musím uznať, veľmi pekná rozprávočka z čias divokého amerického západu, ktorú si užijú hlavne menšie deti. Veď všetky deti majú radi kone, a tento snímok je nimi priam nabitý. Tiež príbeh je dostatočne pútavý na to, aby udržal pozornosť, dokonca niektoré momenty sú pomerne dosť napínavé. Veľká spokojnosť. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Vynikající hudba od Zimmera a Adamse, to je hlavní plus tohoto filmu. Příběh byl poměrně povedený, možná bych trošku ubral s těmi romantickými gesty mezi koňmi, ale jinak je Spirit určitě jeden z těch kvalitnějších animovaných filmů. A přátelství mezi koněm a indiánem bylo výborně vygradováno a celkově tato rovina příběhu se mi líbila nejvíce. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V roku 2002, čiže už za súmraku klasickej animácie, vznikol snímok, ktorý sa môže pochváliť. Jednak namakanou vizuálnou stránkou, ktorá predsa len ( a pre mňa, ako zástancu old school všetkého možného týkajúceho sa tvorby filmu dupľom ) oživí priestor na plátne lepšie, ako CGI, jednak príbehom, ktorý sa proste preniesol ešte ďalej, než bol kedy napísaný a jednak strhujúcou hudbou Hansa Zimmera, uvedomujúceho si, na akých inštrumentalizáciách fičal na počiatku 90. rokov. DreamWorks Studios mali talent, diváci to však nie stále ocenili. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Nádherný animák, emocemi nabytý k prasknutí, který navíc v současné záplavě různých digitálních efektů udělá radost klasickou kreslenou animací, která má pořád své kouzlo a působí naprosto úchvatně. Moc se mi líbil nápad s minimem dialogů, skvěle nahrazených řečí těla, výrazy či posunky. Příběh je pravda trochu jednodušší s nějakou tou chybkou, nicméně je maximálně efektivní a extrémně poutavý, zaměřuje se především na přírodu, vztah člověka a zvířete a touhu po svobodě. Dojemné scény navíc umocňuje geniální hudba mistra Hanse Zimmera, takže kvalitní soundtrack je jistotou. Podle mě je Mustang hodně nedoceněný, přestože se jedná opravdu o krásnou záležitost, ideální pro děti i dospělé, u které si člověk krásně pobrečí, pobaví se a ve finále i trochu poučí. 8/10. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučký příběh divokého mustanga chyceného lidmi a snažícího se následně dostat na svobodu. Scénář táhne celý film dolů, protože je naprosto fádní, neoriginální a velmi tendenční (indiáni jsou tááák hodní, laskaví a kamarádští, život s nimi je pro koně hotový ráj). Na druhou stranu, vyrovnává to úžasné technické zpracování, téměř vrchol 2D animace (samozřejmě notně podpořené 3D CGI), takže když se jen tak pobíhá krajinou nebo před něčím utíká, celé navíc podbarvené nádhernou hudbou Hanse Zimmera a písněmi Bryana Adamse, jde o dechberoucí scény. Ale nudu úplně nezaženou, takže nakonec lepší 3. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Písničky k filmu složil a nazpíval Bryan Adams, čeští diváci zpěv uslyší v podání Fredyho Bittnera, text z angličtiny do češtiny přeložil Petr Čejka. V originále můžeme slyšet písničky na konci filmu v titulcích. Jde o tyto songy: „Here I am“, „This Is Where I Belong“, „You Can't Take Me“, „Get Off My Back“, „Sound The Bugle“, „I Will Always Return“, „Don't Let Go“, „Brothers Under The Sun“. (mar48)
  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)

Reklama

Reklama