Reklama

Reklama

Eva tropí hlouposti

  • Protektorát Čechy a Morava Eva tropí hlouposti (více)

Obsahy(1)

Eva Norová se vrací domů z penzionátu, protože její teta bude mít narozeniny a ona pro ni chystá překvapení. Ví, že nesmírně touží po návodu na vypěstování odrůdy růží, kterou vyšlechtil její soused, továrník Záhorský. Potíž je v tom, že teta se sousedy příliš nevychází, a tak si Eva usmyslí, že návod na „Záhorské růže“ ukradne. Pronikne do domu jako uchazečka o místo sekretářky a ke svému překvapení se tu setká se svým bratrem Michalem. Ten se po letech strávených v cizině vrátil domů a cestou se seznámil s dcerou továrníka Záhorského Eliškou. Ta se právě snaží uniknout plánům své matky, která chce za každou cenu oznámit její zasnoubení s přihlouplým Zdeňkem. Proto požádá Michala, aby se vydával za jejího snoubence, anglického hraběte. Už tak velký zmatek zkomplikuje továrníkův tajemník Jiří Kučera, ve skutečnosti doktor Jiří Novotný, jenž se do domu vetřel, aby se zmocnil drahocenného náramku své matky. Rázná paní Záhorská ho získala jako zástavu a odmítá ho vrátit. Je víc než jisté, že dům Záhorských čeká rušná noc. (TV Nova)

(více)

Recenze (324)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejen vtipný scénář je viníkem velmi povedené taškařice. Kvalitně napsané postavy, dostaly do pusinky zábavné dialogy a mohlo se humorovat o 106. Nataša Gollová má neuvěřitelný komediální talent, nevybavuji si lepší komediální výkon české herečky a že už od roku 1939 uběhlo pár let. U Jiřinky Sedláčkový docela zamrzí, že jsme se minuli v době, protože je to fakt super kočka. Bavil jsem se od začátku až do konce. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Situační a konverzační hra světového formátu, ve své studiové tovární snovosti prostá pozemských vášní ("Děti, polibte se !"), které ovšem Nataša jako nedostižný vzor dívčí rozpustilosti přes veškerá podezření vzbuzuje měrou vrchovatou a zastiňuje i velekrasavici Májovou. "Proč jste na mě vybafla, slečno ?" Příkladně vyvážený dramatický útvar se stylovým Faniným scénářem, vzorně filmově rozpracovaným do podrobností poetických předělů, kaskadérských vložek, hrabat Kejmlů, tajemníků a sekretářek i sešitkových vloupání, vždy sloužících příběhu. ♫ Hrály dudy v komorní crazy komedii s dokonalou velkostudiovou filmařinou a hvězdnými hereckými výkony bez vedlejších rolí od továrníka přes Zděnka po hospodyni. Zkrátka Zděnečkovi vržou botičky v úplně jiných pokusech o komedie z jiných dob. ()

Reklama

wovsi 

všechny recenze uživatele

Když dokáže nabídnout film z roku 39 daleko víc, než mnohé ze současné produkce, tak není co řešit. Kam se hrabou veškerý elegáni na Oldřicha Nového, světáka, který který mě zde fascinoval svými dokonalými proskoky oknem. O jeho angličtině v podání falešněho hraběte ani nemluvě. "Polibte se." "Ou jéééééés." ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Navzdory spousty různých klišé, jakými je záměna sestry za milenku, náhodné setkání lidí, kteří se následně potkají jako sousedé, dokonalý happy end v podobě dvou milujících se párů, či notně otřepaného milionářského prostředí se to sleduje velmi dobře a opravdu to pobaví. Stále výborná komedie... 80% ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Moje na 100% nejoblíbenější komedie, o Novém a Gollové netřeba hovořit, to je nošení dříví do lesa. Co stojí ve filmu (jako ostatně ve většině z té doby) fakt za koukání, jsou toalety. Eviny plisované šaty bych si tak ráda kdysi vzala na ples nebo do divadla, a vzala bych si je i dnes. Nemohu nezmínit knihu. Fan Vavřincová je geniální a Evou a rodinkou si vydobyla místečko v mém filmovém srdci. Brožovanou Evu chovám jako relikvii po babičce. Už jde vlastně jen o jednotlivé listy, ale jsou tam už fotky z filmu, skvost. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (17)

  • Román, podľa ktorého bol film natočený, vychádzal na pokračovanie v časopise Ahoj. Bol zasadený do cudzieho prostredia a hlavná hrdinka sa volala Patsy. Sama autorka predlohy po uvedení filmu knižný príbeh ešte raz prepracovala. (Raccoon.city)
  • Šaty, ve kterých Nataša Gollová (Eva) hrála, byly k potěšení všech mužských kolegů takové, že jí bylo vidět téměř vše. (Kulmon)
  • Fan Vavřincové bylo tehdy pouhých šestnáct let, když napsala román „Patsy tropí hlouposti“, který se stal předlohou pro film. (JT19)

Reklama

Reklama