Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (165)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Všechny ty příběhy o úspěšných sportovcích se podobají jako vejce vejci. Tady asi nic převratného vymyslet nejde. Tentokrát je cesta za vítězstvím lemována řemeslným umem a slaběji prokreslenými charaktery a motivacemi některých hlavních i vedlejších (pro děj důležitých) postav. McFarland zachycuje problematiku hispánských přistěhovaleckých komunit. Outsiderů s vyhlídkou těžké manuální práce a kriminálu. Dokud s rodinou nepřijel učitel v těžké životní situaci, který si všiml jejich talentu a přesvědčil pár kluků a pak i celé městečko, že budoucnost může vypadat jinak. Stačilo smíchat talent, těžkou dřinu, nejlepší motivaci a voilà, máme tu silný příběh z konce 80. let, který si přímo říkal o zfilmování. Pro lidi jako já, kteří si zamilovali trailové vytrvalostní běhání, film funguje i dost motivačně :-) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ke sportovní pohádce týmu outsiderů z mrzkých sociálních po(d)měrů se přidává ještě ta o idylickém zapadnutí středostavovské americké rodiny do bodrého městečka McFarland, obývaného (nejspíš výhradně) družnými, do úmoru dřícími mexickými imigranty. Dívá se na ni hezky, divák všem těm hodným lidem dobré vůle ze srdce fandí, přestože z ní klišovitost, hladivost a tendenční obroušenost jen čiší. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád snímky so športovou tématikou a obzvlášť keď sú natočené podľa skutočnosti. Doposiaľ to však bol samý americký futbal, možno hokej, kraso, dokonca boby, sem tam sa objaví nejaký príbeh o klasických futbalistoch, a teraz z nenazdajky cez poľný beh. No a možno práve z tohto dôvodu ma tento snímok nezasiahol tak, ako sa to podarilo iným. Pre mňa sú z tohto pohľadu jednoznačne TOP filmami: "Remember The Titans" či formuliarski "Rivali". ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní sportovní příběh, kde v ústřední roli bok po boku s hispánskými chlapci opět exceluje Kevin Costner coby trenér. Mám rád filmy, které mě rozesmějí, napnou a dojmou zároveň a to se většinou kvalitním sportovním dramatům vždy povede a tenhle film o běžcích z McFarlandu toho není výjimkou. Moc hezky natočené. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Přestože si studio jisté maličkosti upravilo k obrazu svému, McFarland USA je milým příběhem o tom, jak velký vliv může mít jeden učitel na své studenty. Ať už jde o animovanou klasiku jako Kráska a zvíře či hrané drama Do posledního dechu, Disney zajisté ví, jak svému publiku poslat tu správnou zprávu. Tentokrát je to však jednodušší, než "nesuď knihu podle obalu", či "hrdinové nežijí jen ve stránkách fantastických knih". Tentokrát se Myšákovo impérium rozhodlo ukázat, že s trochou odhodláním a vytrvalostí, nic nemůže stát v cestě úniku vlastnímu osudu a vzít život do vlastních rukou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama