Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

Tosi 

všechny recenze uživatele

McFarland je staromódní, rodinný, inspirující, srdečný film (snad jsem nic nevynechal), se sportovní tématikou, kde odhalení konce trvá asi první minutu, přesto byl dobrý a nenudil mě. Kevin se zdá našel na stará kolena svoji novou parketu ve sportovních filmech, inu proč ne, figuru má furt dobrou, chrup se zdá být rovněž v pořádku, takže klišé neklišé, vstávat a cvičit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner + film o sporte = samostatna kategoria, ktora uz roky funguje a vysledkom je vzdy film, ktory stoji aspon za jedno pozretie. A to aj v takomto naivnom prevedeni jak z produkcie od Hallmarku. Pardon, tentokrat to produkoval Disney, co je podobna kategoria. :) Takze sa dockame maximalnej davky klise a cely cas sa hra na istotu bez nejakeho originalneho ozvlastnenia. Tym jedinym netradicnym prvkom je len samotny sport. Ale to nevadi lebo to klise funguje a charizma Kevina Costnera je dostatocne velka, aby utiahla aj takyto tuctovy pribeh, takze vo chvilach, ked to malo dojat, tak som bol dojaty. 3* davam preto, lebo miestami tam boli hluche pasáže, ktore mi pripadali zbytocne a skratenie filmu o takych 20 minut by mu prospelo. Edit: nahodou som to videl druhykrat v TV a bavilo ma to snad este o kusok viac ako prvykrat. Minimalne som sa tentokrat ani na chvilu nenudil. 6/10. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Další ze zajímavých rolí pro Kevina Costnera,který ani po letech neztrácí nic ze svého kouzla a i hraní.Příběh party mladíku ze školy na pomezí USA a Mexika o tom jak se s novým učitelem rozhodnout založit tým přespolního běhu a tím se na chvílí vzdálit od svého těžkého života kde už jako malý musejí pomáhat rodičům na poli.Běh pro ně znamená možnost dosáhnout úspěchu ,který do té doby moc nepoznali.Costner zde hraje učitele co dřív trénoval americký fotbal,ale potom co je to jediná škola kde ho vezmou se po anabázi se zkouškou uplatnit fotbal i zde nabídne jako trenér přespolního běhu a tak se mezi ním a sedmi chlapci vytvoří silné pouto,které vede k mnoha úspěchům.Navíc je snímek podle pravdivého příběhu.za mě celkově 85% a pět hvězd. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Klasické sportovní drama podle skutečné události. Kevin Costner si roli trenéra, který se shodou okolností z trenéra amerického fotbalu přeškoluje na trenéra přespolních běžců, evidentně užívá, Ale není to zdaleka jen film o sportu, ale především o vztazích rodinných i sociálních. Připadá mi, že "ryzost" sportovních výkonů, charakterů i mezilidských vztahů je velice často nepřímo úměrná ekonomickým i sociálním poměrům, ze kterých zúčastnění vyšli. Je tomu tak i v tomto filmu a bohužel to čím dál tím častěji platí i v reálné skutečnosti a netýká se to zdaleka jen sportovců. O peníze přece jde až v první řadě a to ostatní jde bohužel až na vedlejší koleje. V tomto filmu ti "ryzí" hrdinové i díky těm "hodnotám navíc" uspějí, ale ve skutečném životě bohužel nebývá vždycky happy end. Nevím proč, ale při sledování filmu se mi několikrát vybavila rodina Hmongů z vynikajícího Eastwoodova filmu "Gran Torino". Film tématicky dost odlišný, ale ten motiv charakterů, soudržné rodiny i vzájemných vztahů se od hispánských rodin v tomto Carově "sportovním" snímku ani tak moc nelišil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Amíci tyhle sportovní filmy prostě umí. Podprůměrný tým se pod vedením Kevina Costnera zlepšuje nejen výkonnostně, ale i povahově. Komu tohle stačí ke štěstí tak si určitě pochutná. Přiznám se že i pro mě byl zážitek sledovat sedmičku kluků, kterak poprvé v životě vidí oceán a blbnou v něm. Na druhou stranu tady není vše jen parádní a například casting Costnerových dcer se moc nepovedl. Manželka je učiněný anděl, manžela ve všem bezmezně podpoří a on přitom není věčně doma. Zkrátka rodina především! Zkrátit film o dvacet minut, tak přihodím hvězdičku. Tohle není Danny Diaz! 60% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama