Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Příchodem slizkého Nového začně film uvadat, ale tentokrát si tuto vydařenou, rozvernou a vtipnou komedii nenechám pokazit. Díky fantastickému komediálnímu talentu slečny Gollové se rád někdy v budoucnu pobavím znovu. Škoda nevyrovnanosti snímku, první polovina je famózní, druhá slabší. Především groteskní scénky s namrznutým chodníkem film zbytečně natahují. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Já nejsem dáma, já jsem děvče!" Nataša Gollová je v této komedii snad nejsympatičtější dívkou pod sluncem :-) No a Oldřich Nový pro změnu hraje svou nejromantičtější roli, kam se hrabe Kristián :-) Ano, toto je jedna z nejkrásnějších starých černobílých komedií, která nebyla ani poznamenána válečnými časy... ()

Reklama

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Opět stejná romantická komedie o nesmělém laškování mezi dvěma osůbkami v čele s bezchybným Oldřichem Novým . Ten chlap byl v tu dobu pro ženy bohem, doufám že se to poštěstí i mě. Jen škoda že film mě nepobavil tak kvalitně, jako jiné snímky s tímto protagonistou. - 6/10 - ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Scénář je sice naprosto pohádkový, ostatně, je to přece komedie, tak proč ne. Ale to úžasné herectví všech zúčastněných, nádherně uvolněné vtipy, hvězdné výkony i malých roličkách, naprostá profesionalita, kamera, zvuk. I po těch sedmdesátí letech stále nesmírně svěží a příjemný film... Tehdy jsme ještě byli filmařská velmoc, chrlící ročně desítky výborných filmů, ne jako dnes, kdy i v hodně oceňovaných filmech člověk škobrtá o nedotaženosti všeho druhu za každým druhým rohem... Celkový dojem: 75% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, nenáročná, jednoduchá a naivní. Standartní pohádka o tom, jak chudá holka ke štěstí přišla. Gollové to ve filmu opravdu sluší. Nový a ostatní odvádí standartní výkony, jen postrádám nějaký výraznější nápad, nosnou linku, něco, co by ten film opravdu spojovalo dohromady. Je to taková lehká blbinka na nedělní odpoledne. Čekal jsem víc. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Antonín Novotný (František Sojka) se v tomto snímku objevil před kamerou naposledy. Po válce nastoupil kariéru úspěšného chemika. (Kulmon)
  • V roce 2021 byl film digitálně restaurován za spolupráce Národního filmového archivu a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary ve studiích Universal Production Partners a Soundsquare v Praze. (me116)

Reklama

Reklama