Reklama

Reklama

Překrásná Serena si vezme za muže velmi úspěšného podnikatele. Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Tajemství z minulosti a žárlivost bude však velmi těžká zkouška i pro ně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (100)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Po filme Svadba medzi citrónmi som sa zľakla, že Susanne Bier zabudla točiť filmy. Našťastie to bol len prešľap a konečne som sa od nej dočkala aj kvalitnej drámy, ako sa na režisérku jej mena patrí. Surový a realistický, typicky severský príbeh, ktorý napriek pomalému rozjazdu v závere takmer vyráža dych. Zamrzelo v ňom len to, že kvalitný Dánky herec typu Kima Bodniu si v ňom zahral cca 5 sekúnd, ešteže David Dencik dostal podstatne viac priestoru, ktorý navyše aj skvele využil! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejdřív je všechno jako z růžového snu, pak se všechno šeredným způsobem začne kazit. Jennifer Lawrence mě nepřesvědčila, že by dokázala bravurně pokácet strom sekerou. Bradley Cooper má taky do drsného majitele pily dost daleko. Překvapivě se v odlehlých horách uprostřed ničeho začne odehrávat velmi niterné drama hlavního páru, jehož námět je pořád velice aktuální. Ale to řešení! Ach jo. Z filmu knižní předloha přímo trčí a způsob, jak se vypořádat s neštěstím je zcela na hlavu padlý i v rámci dřevorubeckého tábora. Leda by tam bylo šílenství nakažlivé. A vůbec to drama je takové odtažité, neprožité, nedokáže diváka zasáhnout, spíš ho otráví. SHRNUTÍ: Přemýšlíte nad kariérou dřevorubce. Nedoporučuji těhotným ženám nebo těm, které se o otěhotnění snaží. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

V prvom rade som bol zvedavý ako dopadlo 3.stretnutie Bradleyho a Jennifer na plátne. No popravde, ich predchádzajúce dva filmy sa mi oba pozdávali viacej. Síce ani táto Serena nebola vôbec zlá, príbeh bol zaujímavý, akurát že to nemalo ten potrebný spád, ktorý by to celé o čosi viac zvýraznil. Atmosféra prelomu 20tych a 30tych rokov sa mi celkom pozdávala, aj postavy a zápletka, ale niečo tomu proste chýbalo. Niektoré fázy sa strašne vliekli, no a iné by si zas zaslúžili oveľa viac pozornosti a času. Ale tak čo už, aspoň na tie 3* to predsa len stačí. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo, není to úplně dokonalé, ale máme tu skvělou ústřední dvojici, vynikající kameru a výpravu, a i když se to trošku vleče, tak je to vlastně velmi zajímavá takový polowestern. Má to hodně silných okamžiků (ztráta dítěte, zmrzačení), naopak mi to přišlo hezky jiné než většina filmů s podobným tématem. Knihu jsem samozřejmě nečetl, ani o ní nikdy neslyšel, takže postavu Sereny nemůžu posoudit do hloubky, zato konec byl opravdu skvělý a dám o jednu hvězdu navíc...70% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Serena je dobové drama, které určitě vyniká výrazným castingem, působivým vizuálem, výpravou a slušnou atmosférou, jenže k čemu to je všechno platné, když se to celé utápí ve strašně nezáživném příběhu, který se jednak fakt táhne a jednak jde skutečně jen o přehlídku všemožného klišé, které ovšem není navíc ani trochu poutavé, zajímavé, či jakkoliv jinak působivé. Sice se tam prakticky neustále dějí všem jen samé špatné věci, ale emoce z toho cítit nejsou a i lavinovitě se valící dramatické situace vyznívají vesměs ploše a bez potřebného efektu, a přestože to může vyznívat, že by se mohlo tedy alespoň jednat o nějakou slušnou depku, tak ani to se nepovedlo, na to se tu v tomto ohledu zas netlačí na pilu tím správným směrem, vše se prostě odehrává jen v nefungujících náznacích. Postavy pak mohou sice působit zajímavě, ale ani od nich se člověk nedočká nějakého výraznějšího přínosu pro film, jejich charaktery a chování jsou totiž velmi neprůhledně zpracované, respektive spíš až jen tak načrtnuté, takže si nikdo z nich nemá ani šanci získat od diváka nějaké sympatie, a co se týče hereckých představitelů, tak minimálně ani ústřední dvojice, tedy Bradley Cooper a Jennifer Lawrence, nepůsobí ve svých postavách kdovíjak zapáleně, a tím pádem tudíž ani příliš přesvědčivě. Film Serena podle mě zkrátka měl původně možná velké ambice, ve výsledku se ale jedná jen o nezáživnou a nevýraznou nudu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo i ve filmových ateliérech na Barrandově. (Lipi4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno