Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (250)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to, že čím viac sledujem kórejské filmy, tým viac zisťujem, že sú to extrémisti. Nič to však nemení na veci, že sa zneužívanie detí deje a nemyslím, že nebolo vykreslené pravdivo. Taktiež mi je v mojom veku jasné, že svetom hýbu prachy a všetko sa skryje za ľudskú ľahostajnosť, mne v mojom veku, ale skúste to vysvetliť dieťaťu, ktorému práve zabili súrodenca a mlátili a znásilňovali ho do bezvedomia. Jeden z najbrutálnejších filmov, ktoré som v živote videla a to nemám na mysli filmárske umenie, ale istotu, že nejde len o fikciu a k týmto zverstvám, niekde za zavretými dvermi, dochádza každý deň. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Asi třetí film (nevěřte mi), který mi bez tlačení na pilu několikrát vehnal slzy do očí, bez mučení přiznávám. Velice silná látka, která více či méně kritizuje veškeré současné neduhy moderní společnosti od odcizení rodiny, přes justiční systém až po úplatkářství. Hlavním tématem je však zneužívání dětí, které je vykresleno až děsivě realisticky a opravdově. Výborně prokreslené postavy, hlavně morální dilema hlavního hrdiny, který se zpočátku chová jako srab a váhá mezi spravedlností a životní jistotou. Nejen Korejci prostě melodramata umí podat tak působově. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Divím se, že se tu ve filmu objevilo pohromadě tolik nemorálních lidí. Snad jen učitel a jeho kamarádka uvažují normálně. Přitom východní asiaty považuju za více morálně zdatnější než nás a západ. Na druhou stranu, u nás by takovýto případ nikdy nevyšel najevo a soud by se ani nekonal, protože by se výpovědi dětí nemohly dostat do novin bez souhlasu opatrovníků, a protože soudy by nepřipustily takováto svědectví. Na mě asi moc hustej film. Takhle kdyby tam byl GTO a všem pořádně namlátil, tak by se mi šlo spát daleko klidněji. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Učiteľovi stvárnenému hercom, ktorý vyhral casting na mladého dilina s dobrosrdečným výrazom v tvári, nedochádza, že sa niečo deje, keď vidí modriny. Netvári sa ani len prekvapene, keď jeho kolega v zborovni facká žiaka tak, že by z toho mal otras mozgu aj trojhlavý drak. Jemu to dojde, až keď pracovníčka školy strká dievčatku hlavu do pustenej práčky. Po takom úvode sa už film dal ťažko brať vážne, aj keď na určitý priemer by to v porovnaní s prvou tretinou vytiahol. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Interaktivní tutoriál pro začínající pedofily. Pro lízátko, stiskněte jedničku. Pro čokoládu, stiskněte dvojku. Pro zmrzlinu, stiskněte trojku. Chcete-li dítěti uhnat cukrovku, stiskněte čtyřku. Pro úsměv, stiskněte pětku. Pro pohlazení, stiskněte šestku. Pro jemný dotyk, stiskněte sedmičku. Pro hromadnou koupel, stiskněte osmičku. Pro styk s nezkušenou lolitkou, stiskněte devítku. Chcete-li se spojit s naším pedofilním operátorem, prosím, stiskněte nulu. Nezapomínejte, že všechny naše hovory jsou monitorovány Michaelem Jacksonem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama