Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscar Svendsen se probudí k smrti vyděšený a zkrvavený. V rukách má pušku a nachází se v něčem, co kdysi býval výstavní striptýzový klub. Kolem něho leží osm těl a před ním stojí policejní vyšetřovatel Solør, který na něj míří pistolí. Solør je 100% přesvědčen, že Oscar je pachatelem, i když Oscar neochvějně trvá na své nevině. Oscar neochotně začíná vyprávět neuvěřitelný příběh čtyř kamarádů, kteří společně v loterii vyhráli 1 739 361 norských korun. Ta suma byla poněkud špatně dělitelná čtyřmi. (toma.baza)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (91)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Bravurní honba za recyklací hnijících trupů zdatně uhňácaná příjemnými a politicky nekorektními, severskými prstíky. A to i přesto, že se závan papírové vypočítavosti neostýchá divákovi proplesknout čichové buňky a zanechat za sebou nedůvěřivě roztažené nozdry, neboť bez té naší papírové vypočítavosti by zábava byla cudná, obrýlená katolička s ohmataným růžencem v pravé kapse a sukní po kotníky. Do posledního cípu čtyřech zářivých hvězd nahrává fakt, že je celá mozaika protkána známými norskými ksichty a humorem černějším než etiopský maratonec (ne)šťastně vběhnuvší do análu Asi Akiry. A teď už snad jen dodám starý, teatrální a dokola omílaný povzdech, že takové pichlavé mnohovrstevné krimošky by mohly vznikat i v tom našem vrásčitém řiťáku Evropy, ale ti zodpovědní zrovna chlemtají další misku plytké tragikomické polévky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nesbøho černohumorně absurdní styl à la Lovci hlav z toho sice cítit nesporně je, ale to je asi tak všechno. Je to ten druh filmu, o kterém se lépe mluví než se na něj v reálu kouká. Na vinně je, že velká spousta papírově kultovních scén je zabita nemastným neslaným zpracováním. A to co se přeci jen povedlo, je vykradené "jedna k jedné" odjinud. Nejzajímavější na tom ve výsledku tedy je, že v Lovcích hlav připomínal hlavní hrdina norského Walkena a ten zdejší připomíná norského Buscemiho. A že ten soused polda čte Nesbøho Leoparda v originále. I když od Nora bych nic menšího ani nečekal. ()

Reklama

danny79 

všechny recenze uživatele

Stylove podobny film jako toci G. Ritchie (Sbal prachy a vypadni, nebo RocknRolla) a krvavosti to ma zase blizko k Tarrantinovi (Fargo ...). Podobnych filmu jsem od dob, kdy Ritchie natocil Sbal prachy … videl mnoho, ale vetsinou se ani zdaleka nepriblizily Ritchiemu. Arme Riddere se na stejnou uroven sice nedostava, nektere cernohumorne sceny zas tak zabavne nejsou, originalni na tom neni nic, ale je dobre a urcite lepsi, nez vetsina poddobnych kousku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NÁHODY SE DĚJOU. MY JSME UHODLI 12 ZÁPASŮ. TEN TÝM, KTEREJ NA KONCI SKÓROVAL, TO BYLA NÁHODA. ŽIVOT JE NÁHODA.“...... /// Místy dost bláznivý (asi jako chlápek s kérkou ,,VOLVO“ na pupku), někdy jen takový …. jako že se snaží bejt ftipný. Na druhou stranu – já su přesně ten typ (uchyláka?), kterýho pobaví masakr v sexshopu. A je mi jasný (zase jo?), že vod týpků, kteří nechtěj 1.739.361 korun dělit 4 (navíc by to někteří stejně nedokázali…), mně musí stačit příběh, ….co příběh…. černá jednohubka, plná nešťastnejch náhod. Chlapci to vobčas dokážou solidně rozjet, taky ten norskej humor mi sedí. Ale síly bych nepřeceňoval…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou povídku, kterou napsal Jo Nesbø, jsem nečetl. 2.) Potřebuju se zbavit těla (2, 3…). 3.) Soundtrack? Zkusit se má všechno. 4.) Thx za titule ,,a.lala“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle by točil Ritchie, kdyby se narodil v Norsku. Ta inspirace Lock, Stock.... či Snatch je tady zjevná, ale přesto si Arme Ridder uchovává nezaměnitelnej severskej rukopis. Akce dost, vtipu taky, některý scénky byly neuvěřitelný a herecky to mělo úroveň. Navíc teď už jsem si stoprocentně jistej, že do Norska si umělej stromek kupovat nepojedu a to je přesvědčení, který mi ke spokojenýmu životu chybělo. 90% ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama