Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (163)

enjoi 

všechny recenze uživatele

Po pilotu 80 %. Děj vás rychle vtáhne a svižně odsýpá. Herecké obsazení skvěle zapadá. Uvidíme, čím nás BBC překvapí dál, ale já osobně si myslím, že nás nezklame :). ////// Po první sérii hodnocení nechám, možná ale uberu pár procent na 75 %. Každopádně se ale jedná o velmi kvalitní dobovou detektivku. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Keď niečo vieš tak to proste vieš a BBC natáčať kvalitné seriály rozhodne vedia. Síce z názvu som očakával, že sa dej bude otáčať ako taká detektívka okolo postavy Jacka Rozparovača, viac som sa mýliť nemohol. Samozrejme, keby sa daná historická postava, ktorá terorizovala Londýn neobjavila zrejme toľko krát ako gól v sieti Slovenska na MS 2017, divák by mohol byť zmätený. Je to zaujímavo točené, človek čaká, že možno to bude na pokračovanie, ale RIPPER St: majú svoj vlastný príbeh. Je ich niekoľko dá sa povedať. Áno, hlavný Mr. Detektív mi prišiel trošku ako až príliš úzkostný, Jareme Flynn - známy hlavne ako dobrý kamoš trpaslíka Lanistra z Game Of Thrones zase možno občas brutálny. Moja favourite postava bol suverénne US doktor, ktorý sa vôbec s ničím nesral a nemal problém vpáliť guľku do hlavy hoc komu, ako aj riadne si užiť v bare či v bordely. Síce je pravda, že nie každá časť z tých 36tich čo som videl nebola geniálna, ale niektoré mali fakt neskutočný nádych Londýna pár rokov pred začiatkom 1. svetovej vojny. Pre milovníkov historických udalostí (aj keď nie reálnych) si určite príde na svoje. Netreba zabúdať aj na neskutočnú eskadru kvalitných hercov, známych aj z iných kvalitných snímkov, či seriálov. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 90%. Jako blesk z čistého nebe se objevila tahle dobová kriminálka, o které jsem vůbec neměl tušení, že se chystá. Sice to chtělo se trochu najít na úvod, ale pak už si člověk vychutnává nejen kriminální případy a velmi povedenou výpravu, kde jsou peníze do ní investované opravdu vidět, ale hlavně postavy, ke kterým je nutné si právě první dvě epizody trochu hledat cestu. Matthew MacFadyen má prostě charisma a se svým hlasem dokáže podat dialog jako nikdo jiný. Jerome Flynn (Bronn z Game Of Thrones) je sympaťák. Jen Adam Rothernberg z ústřední trojíce trochu strácí. Jinak právě fanoušci Game Of Thrones pak poznájí v epizodních rolích Iana Glena (Jorah Mormont), Iana McElhinneyho (Barristan Selmy) nebo Kristiana Nairna (Hodor). K tomu dobrá hudba a povedené úvodní titulky. Druhá sezóna bya potvrzena, tak se nezbývá těšit. Britové pro mne to opět na seriálovém poli natřeli Američanům. Season 2: 90% Druhá sezóna stejně kvalitní jako první. Bohužel divácká sledovanost nebyla až tak vysoká, aby BBC do celkem nákladného seriálu více investovala, a tak třetí řadu neobjednala. Tvůrci hledají jestli by se seriálu nechytil někdo jiný, což jim přeji alespoň na jednu další sérii, aby mohl děj nějak ukončit, jelikož konec této sezóny toho moc neuzavřel. Season 3: 90% Seriál zachráněn gigantem Amazon a jeho stream službou Amazon Prime a máme tu třetí řadu. Produkčně nelze rozdíl vůbec poznat a kvalitně si to stále drží velmi dobrou úroveň. Skvěle zahrané, vynikající dialogy a doprovodná hudba. Je z toho už celkem srdeční záležitost. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Pomerne zaujímavý seriál z dielne BBC, ktorému sa oplatí minimálne dať šancu. Ocitneme sa na konci 19. storočia v Londýne, kde sa ľudia ešte stále spamätávajú z vyčíňania Jacka Rozparovača. Seriál ako taký sa do istej miery opiera aj o skutočné historické udalosti, využíva ich vo svoj prospech, pôsobí to zaujímavo (štrajky, ópium v čínskej štvrti, pokusy napodobniť Rozparovača atď). Po vizuálnej stránke nemám čo vytknúť, dobové prostredie Londýna na mňa celkom zapôsobilo. Tak isto aj hlavná trojica Edmund-Jackson-Drake, kde jeden je sympatický spravodlivý detektív, ktorého prenasledujú osobné tragédie z minulosti, ďalší zas vtipný svojský doktor, čo ušiel z Ameriky, no a posledným do partie je drsný a zároveň nemotorný chlap s veľkým srdcom. Musím povedať, že mne osobne sa najviac páčila postava Jacksona (Adam Rothenberg), ktorý sa prakticky vo všetkých častiach postaral aj o zábavné momenty určené na malé odľahčenie samotného deja. Čo mi však zatiaľ trochu vadí je nie vždy rovnaká kvalita častí, niektoré sú o dosť lepšie ako iné, čomu sa však v takomto seriáli asi vyhnúť ani nedá. Zatiaľ (po zhliadnutí prvej série) hodnotím ako celkom zaujímavý počin, ktorý ma síce nezasiahol v plnej sile, napriek tomu sa však časom určite pustím aj do druhej série. 80% ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

První řada uspokojivě zakončená dějovou linií, táhnoucí se v náznacích od pilotu. Kromě výborné dobové atmosféry nejvíc potěšilo, že to vlastně vůbec nebylo o Rozparovačovi, přestože se jeho příběh různě prolíná většinou dílů. Asi bych ale byl ještě víc nadšen, kdyby letos americká BBC nevysílala Copper, což mi přišlo mnohem syrovější a uvěřitelnější, a ta občasná až naivita téhle show pak víc vynikla. BTW hlavni inspektor v Ripper Streed se strašlivě vzhledem, oblečením i gesty podobá Dočolomanskému v Adéla ještě nevečeřela, což nevím jistě pro koho je plus-minus... ;-) Po třetí řadě: měním hodnocení na max, protože Ripper Street si to prostě zaslouží, za ucelený, uzavřený, a uvěřitelně drsný příběh své doby. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Revolver, který používá kapitán Homer Jackson (Adam Rothenberg), je Smith & Wesson Mk.II Hand Ejector v ráži .455 Webley. Zajímavostí je, že revolver byl vyvinut až roku 1915, kdežto seriál se odehrává v roce 1889. (HectorHagman)
  • Policajná stanica a verejný dom "The Brown Bear" sa stále nachádzajú na ulici Leman Street. (Carol Pifková)
  • Ve středověku byl ergotismus znám jako „svatý oheň“ nebo „oheň svatého Antonína“, protože mniši Řádu sv. Antonína byli zvláště úspěšní při léčbě této otravy. (Epistemolog)

Reklama

Reklama