Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (163)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Perfektní detektivní seriál z prostředí Londýna na konci 19. století. Příběh vás celkem vtáhne do děje. Sympatické postavy, no super. Sice se tady toho o Jackovi moc nedozvíme, ale co už. Děj se totiž odehrává až po jeho řádění. Takže se tu řeší spíš spekulace a různá podezření. Postupně nám jsou odhalovány životní příběhy hlavních postav a tajemství s nimi spojená. Seržanta Drakea hraje Bronn z GoT. Také se tu objeví Jorah Mormont a Hodor. Plus ještě Rudy z Misfits. 2. série má souvislý děj, na rozdíl od 1. A je i o něco lepší. Dozvíme se spoustu nových věcí. Odehrává se v roce 1890. 3. série navazuje po 4 letech. Spoiler: Začíná to velkou vlakovou tragédií způsobenou krádeží peněz. Také se zjišťuje, že Reidova dcera Mathilda žije. Stane se toho opravdu hodně a některé postavy i zemřou. Spravedlnosti nakonec neujde nikdo. 4. série se odehrává po dalších 3 letech. Končí to dost otevřeně, tak jsem zvědavý, jak to dopadne. "Nejsi kus hnoje!" :D ()

July 

všechny recenze uživatele

První díl byl i navzdory několika "deus ex machina" skokům na velmi dobré 4*, a to jak díky atmosféře, tak i hereckým výkonům, prostředí, hudbě, příběhu... Následující díly bych hodnotila různě buď na nadprůměrné 3* nebo slabší 4* až čisté 4*. Víceméně se shoduji s hlavními body kritiky zmiňovanými zde (sem tam nelogičnosti v příběhu i chování postav, Jackson občas úplně jako CSI expert), ovšem pořád se jedná o velice nadprůměrný skvělý seriál s pěkně zpracovaným prostředím a sympatickými, dobře napsanými postavami, jehož druhé série se nemohu dočkat. ()

Reklama

Nevada 

všechny recenze uživatele

Po slušné a atmosférické první polovině série byla ta druhá o dost slabší. Seriál upadl do stereotypu a nedokázal se z něj vymanit. A taky má jedno z nejslabších finále, jaké jsem poslední dobou viděla. Přesto se pořád jedná o nadprůměrnou podívanou. Jen je nutno brát s velkou rezervou doktora Jacksona, geniálního znalce všeho, který by hravě strčil do kapsy většinu dnešních forenzních odborníků i s moderními laboratořemi. Hodnocení 3,5 * zaokrouhluji (zatím) směrem nahoru. Uvidíme co s tím provede druhá série. A po druhé série snižuji hodnocení, protože se dostavilo zklamání. Podivně šroubované a rádoby filozofické dialogy o ničem, změny charakterů bez výraznější motivace (Reid se chová jako debil) a náměty jak z učebnice politické korektnosti. Děkuji, nechci. P.S. Fanoušci Game of Thrones ocení několik herců ve vedlejších rolích. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Tušila jsem, že se mi bude tento typ krimi série s Matthew MacFadyenem líbit. Tohle já prostě můžu :) Je to vážně paráda a po veledílech jako Sherlock nebo Luther (kteří jsou mými forever favority) mě BBC opět potěšila. Hned s první epizodou se Ripper street dynamicky rozjede a vtáhne do děje. Ústřední trojka herců je strašně správná :) - Matthew v roli spravedlivého výborného inspektora Reeda (ta jeho krásná přednesová angličtina), Jerome Flynn jako chlapácký seržant Drake a Adam Rothenberg jako doktor - kapitán Jackson, který má whisky vždy po ruce. Taky vedlejší postavy jsou dosti zajímavé a ty hlavní mají některá, divákovi neobjasněná tajemství. Případy jsou dosti drsné a stejně tak prostředí špinavého Londýna je poměrně nehostinné. Některými prvky mi to trošku připomíná jak seriálového tak filmového Sherlocka. Moc se mi líbí i hudba a úvodní znělka. Určitě to stojí za vidění. http://www.youtube.com/watch?v=mzXMTzOUB5o http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YnhV5K9F39g ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Pomerne zaujímavý seriál z dielne BBC, ktorému sa oplatí minimálne dať šancu. Ocitneme sa na konci 19. storočia v Londýne, kde sa ľudia ešte stále spamätávajú z vyčíňania Jacka Rozparovača. Seriál ako taký sa do istej miery opiera aj o skutočné historické udalosti, využíva ich vo svoj prospech, pôsobí to zaujímavo (štrajky, ópium v čínskej štvrti, pokusy napodobniť Rozparovača atď). Po vizuálnej stránke nemám čo vytknúť, dobové prostredie Londýna na mňa celkom zapôsobilo. Tak isto aj hlavná trojica Edmund-Jackson-Drake, kde jeden je sympatický spravodlivý detektív, ktorého prenasledujú osobné tragédie z minulosti, ďalší zas vtipný svojský doktor, čo ušiel z Ameriky, no a posledným do partie je drsný a zároveň nemotorný chlap s veľkým srdcom. Musím povedať, že mne osobne sa najviac páčila postava Jacksona (Adam Rothenberg), ktorý sa prakticky vo všetkých častiach postaral aj o zábavné momenty určené na malé odľahčenie samotného deja. Čo mi však zatiaľ trochu vadí je nie vždy rovnaká kvalita častí, niektoré sú o dosť lepšie ako iné, čomu sa však v takomto seriáli asi vyhnúť ani nedá. Zatiaľ (po zhliadnutí prvej série) hodnotím ako celkom zaujímavý počin, ktorý ma síce nezasiahol v plnej sile, napriek tomu sa však časom určite pustím aj do druhej série. 80% ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Židovský sirotinec stále existuje, len je premenovaný a prvý krát sa premiestnil do Norwoodu v Južnom Londýne a následne do Stanmore. (Carol Pifková)
  • Ačkoliv BBC po druhé sérii zastavila další natáčení, seriál byl zvolen nejlepším pořadem na britských stanicích čtenáři populárního časopisu Radio Times. Hlasování se zúčastnilo více než 7 500 čtenářů, přičemž hlavní snahou bylo především to, aby BBC pokračovala v dalším natáčení. (helianto)
  • V 6. časti s názvom “Tournament of shadows“ vytiahne Drake (Jerome Flynn) putá, ktoré sa vo viktoriánskom období ešte nevyrábali. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama