Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor Viktor Bláha, hlavní hrdina veselého příběhu, si rád vymýšlí bláznivé historky a rád se baví na úkor svého okolí. Až jednoho dne narazí na roztomilou dívku, která má fantazii ještě větší než on a dokáže s ním držet krok… Komedie režiséra Martina Friče Roztomilý člověk vznikla podle románu F. X. Svobody "Kašpárek". Režisér Martin Frič do hlavních rolí obsadil tehdy již slavný originální komický pár – Oldřicha Nového a Natašu Gollovou. Byli pro režiséra zárukou vysoké herecké úrovně i diváckého úspěchu. Osvědčili se mu již v komediích Eva tropí hlouposti, Kristian a Hotel Modrá hvězda. Roztomilý člověk byl bohužel jejich posledním setkáním před kamerou. V příjemné a vkusné veselohře si s chutí zahráli také Ladislav Pešek, Theodor Pištěk, Jaroslav Marvan a František Filipovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Komedií tohoto typu je opravdu mnoho a ještě více divadelních her. Jedna malá mystifikace, která odstartuje lavinu dalších a jejich původce má plné ruce práce, aby se z toho vymotal se zdravou kůží. Roztomilý člověk O.Nový je profesionální "krmič" , tj. krmí lidi nesmysly a baví se tím, jak mu to žerou. Na každé prase se voda nakonec uvaří a tak se i on zamotá do průseru, když vyrazí na svatbu svého přítele, a rozjede to v příliš velkém stylu. Nápad pak už plodí nápad a jízda začíná. Jako nymfa z moře se zde zjeví úchvatná Nataša Gollová, která mu začne přihrávat, jelikož je také profesionální "krmič". V závěru příběh přerůstá ve frašku, ale dobře režijně zvládnutou. Jak titulky na začátku předesílají, jedná se o jednu z nejlepších veseloher, které nám doba Protektorátu přinesla, Nový, Pešek, Gollová jsou skvělí, film sálá energií a svěžestí, jak málokterý z té doby. 85% ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Ač fanda Oldřicha Nového, tak tento snímek mi vůbec nesedl. Režisér to s těmi vtípky a vylhanými příběhy kapánek přehnal. Je pravda, že český divák je potěšen a rád se pobaví na cizím neštěstí, ale co je moc, je moc. Tento snímek jsem viděl kdysi dávno. Pak jsem si ho s odstupem času (víc než 20 let) koupil na DVD, jako téměř všechny staré české filmy, které na DVD vyšly. Poté jsem ho shlédl ještě jednou a zřejmě i naposled. Založil jsem ho do své filmotéky a už se k němu vracet nebudu. ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

Max Braun, Molenda a la artista v kruzích, manželka s fobií ze zrcadel.....dokonalá postava sedmilháře Viktora Bláhy a ještě lepší kontrující postava Poldy Krušinové v okouzlujícím podání Nataši Gollové...kolotoč událostí, který na sebe nabaluje lži jako sněhová koule, je neskutečně barevný, rychlý a nenudí. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zamotávanie do klbka klamstiev Viktora Bláhu mimoriadne baví a bavilo aj mňa, pokiaľ to bolo v rozumných medziach. Tie hranice boli v poslednej tretine už prekročené a lži sa stávali naivnými až hlúpymi, ale záverečné minúty všetko vynahradili. Skvelé vyvrcholenia nie sú v komédiách pravidlom, ale tu sa koniec vydaril a taký mi zostal aj celkový dojem z filmu. Najroztomilejšia osoba vo filme bola určite Nataša Gollová a jej okamžité pohotové naladenie sa na tú správnu strunu. –––– Mívám tak jasné představy, že někdy už sám nevím, co je skutečnost a co fantazie. –––– Valtera, samo nebe mně ho zesílá. Pane staviteli, ten mně vždycky všechno zkazil, a teď dávejte pozor, jak to napraví. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Klasická veselohra s Oldřichem Novým natočená za protektorátu. Je znát, že tvůrci filmu, v čele s režisérem Martinem Fričem, autorem slavných komedií, sázeli v těžké době na jednoduchý humor, který ovšem skvěle funguje i dnes. Postava povedeného Viktora Bláhy v podání výtečného Oldřicha Nového se jen tak nevidí. Ta když se objeví na pozvání novomanželů na jejich svatbě, nastane poprask. Jeho nevinné lži způsobí pozdvižení mezi všemi hosty a opravdová zábava může začít. Navíc, když se den po svatbě zčistajasna ukáže kamarádka nevěsty upovídaná Poldička, jenž hraje oslnivá hvězda Nataša Gollová, dodá svou výřečností snímku ještě větší grády. A to jsem ještě nezmínil další herecká esa, která ve filmu vystupují jako např. Ladislav Pešek, Theodor Pištěk, Ella Nollová, Jaroslav Marvan nebo František Filipovský. Velice vtipná a milá záležitost, která velice dobře pobaví. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Nataša Gollová jako Polda Krušinová čte ve vlaku Ženské noviny a Nataša Gollová je na obálce! (Kulmon)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Kašpárek", který napsal F. X. Svoboda. (Terva)

Reklama

Reklama