Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 1

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to s odstupem bezmála třiceti let a celou dobu jsem si říkal, že svého času to muselo být značně bombastický, vlastně spíš kultovní. A není divu. Je to takové poctivě syrové, bez zbytečného patosu a místy dost okázale sadistické. Na svou dobu to muselo působit až skoro revolučně. Gore scény sice přijdou vniveč, když vidíte, že místo krve stříká malinovka, ale někdy člověk smeká před dokonalými triky. Atmosféra je chvílemi velmi hutná, ale celý film divák spíš odzívá. A to ne proto, že zombíci jsou jen takový plouživý zmrdi. V jednom záběru jdou dokonce vidět prsa (ženská)! Tak neváhejte a čumte. Laciná Italská verze může potěšit víc, než klasická "romerovka". ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Tradičně naservírovaná Fulciho okázalost a smyslovost pro obraz. Neopustil od své gore image a naopak přidal několik geniálních scén. Na pomyslném žebříčku nedostižně vyčnívá podvodní scéna boje zombie s žralokem. Méně obvyklé jsou exteriéry, ve kterých se odehrává převážná většina filmu, ale na kolena ho to nesráží. Horší je to s dějem samotným, který se neskutečně vleče a během hodiny nezaznamenává skoro žádný posun. Zombies je taky pomálu, avšak jejich masky jsou perfektní. Dostačující náplastí je konec, který uzdravuje ztráty předešlých minut. Za zmínku také stojí fantastická hudba Fabia Frizziho, která podtrhuje pesimistickou atmosféru. Fulci s Zombi 2 sice nezklamal, ale ani nenadchnul. Z jeho tvorby u mě navždy jedničkou zůstane L'aldilà. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moje prvni setkani s Fulciho filmama dopadlo docela v pohode. Dlouho jsem cekal, kdy uz se zacne konecne neco poradnyho dit a film se poradne rozjel bohuzel az nekdy v 50ty minute filmu a dej predtim, i kdyz nenudi, je strasne chudej, mozna tak dve smrti a zombik skoro zadnej. Pak se to nastesti rozjede a zombici zacnou vylejzat ve velkym a zaverecna pulhodinka je fakt skvela zabava. K tomu tu je skoro az infantilni hudba podobna hudbe z filmu Spencera a Hilla, zajimave prostredi ostrova, naprosto perfektni masky zombiku, uchazejici triky a hlavne uchylna kamera, ktera okamzite, kdyz se deje nejaka prasarna, zacne zoomovat, aby si to divak co mozna nejvic uzil. Navic tu jsou takovy vychytavky jako rozseknuti hlavy krizem, triska vrazena do oka nebo souboj zraloka se zombikem na dne more. Rozhodne se u tohohle nebudete bat, lekacka tu je jen jedna, ale zabava to je slusna. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak strašně příšernýho, směšnýho a stupidního jsem snad ještě neviděl.Zombie filmů je dobrých asi tolik, co spočítáte na prstech jedný ruky nešikovnýho řezníka a tyhle starý mrdky se skoro nedaj ani dokoukat.Ty Romerovi sračky se sebezapřením a po deseti pivech, ale tenhle špektál pana Fulciho je něco mezi lobotomií a dovolenou v Rumunsku s partou Němců.Nemá smysl mluvit o těch příšerných hereckých výkonech, trapných maskách nebo co nejhůř té kameře, která celý film staticky stojí.I vroce 1979 vznikaly dobrý filmy, ale Zombi k nim rozhodně nepatří.Když se tam ten zombík pošťuchoval s tim žralokem, smíchy sem prosral do Tádžikistánu.0%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Fulciho obrazová kompozice je standardně úžasná. Nápady opravdu nešetří a navíc ke klasickému nášupu likvidačky živých/mrtvých přidal i pár chytrých a originálních prvků (neskutečná podmořská akce). Taktéž kladení většího důrazu na ženskou sexualitu jinde než v rolích bezbranných obětí, dává filmu mnohem erotičtější nádech, který v kombinaci s pohledy do dáli očí něžnějšího pohlaví (všimněte si, že hlavní hrdinky je mají buďto zelené či modré) tvoří notně tajemný a mnohem provokativnější nádech. Na druhé straně si nelze nepovšimnout faktu, že kdyby režisér více dbal na kontrole vlastního filmařského postupu (dokončování scény jako celku, uvozující záběry, trocha dějového pročeření jinak stojaté vody) vynikla by celá ta kompozice zmasakrovaných těl mnohem, ale mnohem výrazněji. I když nutno uznat, že možná právě o tomhle celá tato italská filmová vlna byla… ()

Galerie (75)

Zajímavosti (13)

  • Herci, který měl hrát zombie bojující pod mořem se žralokem, se několik minut před natáčením udělalo tak špatně, že ho v samotné scéně musel nahradit profesionální žraločí trenér. (Divočák)
  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama