Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (115)

Maq 

všechny recenze uživatele

Větší část filmu lezou zablácení vojáci do kopce, střílejí a je po nich stříleno. Něco se ale nepovedlo, protože to na mě neudělalo žádný dojem, nudilo to. Víc na mě zapůsobilo několik zmínek v tom smyslu, že za tuhle smrtelně nebezpečnou dřinu jsou řadoví vojáci doma v nenávisti a opovržení. Odmítat vietnamskou válku je legitimní názor, ale plivat na tyhle kluky, to opravdu nebylo fér. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hamburger Hill je pro mě pojem. Bitva o kótu, kterou rejžozrouti (NVA) bránili vším co měli. První hodinka je spíše taková "seznamovací" a tu poté střídá ta ofenzivní, která je na tento film zpracovaná zajímavě. Film na který se zapomělo, jelikož nenabízí to co ostatní bratříčci z jeho doby. ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Snímek sice stojí ve stínu slavnějších bratříčků jako je Četa nebo Olověná vesta, ale určitě si nezaslouží zajít prachem. Hamburger Hill nejde do hloubky konfliktu ani se nesnaží pohybovat v psychologických rovinách jako výše zmíněné filmy, spíš nám přibližuje v plné "kráse" bitvu o strategicky důležitý kopec. Příběh vpodstatě chybí a postavy se nijak nevyvíjí (popravdě jsem se v nich občas ztrácel), film se spíše soustředí na akci, která je na rok vzniku povedená a neztratila by se ani v dnešní konkurenci. Samozřejmě se nestřílí celých 110 minut a boje jsou prokládány tradičním rozmluvami vojáků. Narozdíl od Údolí stínů se nejedná o patetické kecy, například mapování protiválečných nálad ve Státech jedním z vojáků na mě dost zapůsobilo. Na odfláknutý dabing jsem si zvykl a po chvíli jsem ho už ani nevnímal. Tento film by měl vidět každý kdo se o vietnamskou válku zajímá, výsledné hodnocení už je pak jen na něm. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mezi silnou konkurencí filmů z vietnamský války patří Hamburger hill spíš k těm slabšim kouskům. Scény z boje jsou sice docela povedený, ale filmu schází cokoliv, co by mě dokázalo nějak vtáhnout do děje. Celej film se plácá někde v bahně a v džungli, aniž by se nějak rozvinul příběh, postavy jsou nezajímavý a herci druhořadý kategorie to taky nevytrhnou. Je to zase takovej film, kterej sice nenadchne, ale zároveň ani neurazí. 55% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Banda nesympatických kreténů se šplhá hodinu a půl do kopce, mezi klidem zbraní pronášejí nesnesitelné postavy nesnesitelné repliky a já s nadšením sleduji smrt všech těch debilních postav a když umírá doktor tleskám, jásám a vřískám. Jinak s hrůzou zjišťuji, že dobrých filmů z Vietnamské války je vlastně minimum. Další rest a další zklamání. Nebýt Čety a Olověné vesty, není snad až na pasáž z Forresta Gumpa další dobrý film z téhle války, jako myslím opravdu nadstandartně dobrý. 30%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Film je natočený na základe skutočných udalostí, ku ktorým došlo v roku 1969 počas vojny vo Vietname. (Smok)
  • Film sa natáčal na Filipínach, podobne ako aj Četa. (Smok)

Reklama

Reklama