Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Ricky Gervais si sám pro sebe připravil roli v milém komediálním dramatu z anglického domova důchodců, kde jako věrný ošetřovatel vidí v každém jen to dobré. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (99)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Je to takové hezky dojemné, neskutečně nudné, a musím říct, že se jedná o jediný seriál, který má making of zábavnější než celá série dohromady. Kdyby Ricky Gervais nebyl můj nejoblíbenější komik a Karl Pilkington možná nejoblíbenější člověk vůbec na celé planetě, hodnocení by šlo hodně dolu. Chápu, čeho se Gervais s Derekem snaží docílit, chybí tomu ale snad všechno, kvůli čemu jsem na Office, Extras a Life's Too Short nemohl přestat koukat. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní seriálové dílo, zvláště když víte, že vzešlo z pera Rickyho Gervaise. Ten se zhostil ústředního protagonisty s takovým zápalem, že divák dočista zapomene, že sleduje známého přidrzlého komika. Nicméně ačkoliv seriál obsahuje komické prvky, jde spíše a drama, ve kterém se o úsměv povětšinou stará nějaký UPŘÍMNÝ "hřejivý moment". Druhá série za první lehce zaostává jednak odchodem Karla Pilkingtona (nějak mi přišel nejzábavnější) a taky tím, že více prostoru dostane Kev, jehož humor mi zas tak neseděl. Zkouknul jsem to celé za 10 dnů a uděluji vynikající 4*. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Ricky totálně vyměknul. Zachraňuje to Karl Pilkington, který buď opět hraje sám sebe nebo je vážně geniální herec. Ani ostatní postavy se neztratí, a když už se úplně nekašle na humor, většinu času se na Dereka příjemně kouká. Na výsledném dojmu se ale výrazně podepisuje závěr, který byl patetičtější než Noe, jenom tomu ještě chyběla ta posraná duha. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Můj muž tvrdí, že Derek je důkazem že Rick Geravis již ztrací své ostří. Kdo ví, možná má pravdu ... Nicméně, doznávám, že mně se Derek líbil. Myslím, že je zajímavý díky schopnosti autora přejít po Kanclu a Extras zase s něčím novým a zároveň neztratit to, co bylo na tom zajímavé a novátorské na tom strarém. / Vnímám Dereka jako takový crossover mezi Ricky Gervaisem a Frankem Caprou. Je tu přítomna ona caprovská ideologie, která praví, že vztahy mezi lidmi jsou v konečném důsledku tím jediným důležitým a ti, kteří si je budují, mají v nich ukrytý ten největší kapitál. Přesto je to stále i Gervais, který si lidi níkdy přehnaně neidealizoval a ukazuje je až s nepříjemnou realističností a upřímností takové jací jsou. Nepamatuji si, že by si kdo troufl v hraném formátu ukázat staré nebo duševně nemocné lidi s menší mírou idealizace než s jakou se setkáte zde. Není to zaražející, že mě Gervais přiměl cítit sympatii k lidem kteří občas vedou nechutně oplzlé řeči nebo neudrží ve správnou chvli extrementy v těle. Možná že právě tohle je ten pravý humanismus. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Seriál o autistovi, žijúcom v domove dôchodcov. Začnem od posledného dielu prvej serie, kde sa hlavní protagonisti snažili charakterizovať ústrednú postavu seriálu Dereka. Najkrajšia vlastnosť s akou ho charakterizovali bola láskavosť . A o tom to je. Celý seriál je o láskavosti Dereka. O jeho kamarátstve, snahe pomôcť, o jeho žartoch, o jeho myšlienkovom pochode. Film je robený televíznou kamerou spracovaný akoby televízny dokument (záznam z prostredia starobinca). Zaujímavá myšlienka, dala filmu svojský charakter. Vo filme ma zaujala doposiaľ pre mňa neznáma herečka Kerry so svojim sympatickým výzorom a hereckým podaním. Filmovým fanúšikom zameriavajúcim sa na také témy ako sú ľudske psychické poruchy tento seriál odporúčam. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Karl Pilkington natočil všechny své scény za 12 dnů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama