Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (837)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tuctový, mdlý, sterilní remake s nešťastným castingem hlavní role. Proti Moretzové obecně nic nemám, i tady se celkem snaží, ale ustrkované, výchovou poznamenané ošklivé kačátko prostě přesvědčivě zahrát nedokázala, přičemž její fyzické predispozice nesou velkou část viny. Nepotěší ani odfláklé triky, nepříliš uspokojivé finále a smutná skutečnost, že v nejdůležitějších chvílích film nedůstojně balancuje na hraně trapnosti a směšnosti (porod, ples, klíčové konfrontace s matkou). Není sice důvod ten film úplně nenávidět - tak mimo jako třeba loňský Texaský masakr to není - ale k větší vstřícnosti mě také nic nenutí. 5/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jó, puberta je sviňa. Zvlášť, když se ustavičně tváříte jako kdybyste se tři miliony dvě stě pětadevadesát tisíc tři sta osm snažili vydělit šesti sty třiceti tisíci celými pěti, když v osmnácti nevíte, co je to tampon, když vaše matka připomíná pošahanější sestru Náhlovskýho a Kill Billa, a když jediným mužem ve vašem životě je Bůh. A sviňa může být i remake. Obzvlášť, když jen slepě kopírujete a sami tomu nepřidáte víc než nic. Mám za to, že Štefan King si Kimberly na Facebooku mezi přátele nepřidá. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Carrie od De Palmy je už pomalu v babičkovských letech, takže někoho úchylného z filmové branže napadlo pomazlit se s jejím vnoučetem .. bohužel. Původní Sissy Spacek byla křehká, naivní a éterická bytost, která si ani neuvědomovala, že ji šikanují, kdežto současná představitelka role Chloë Grace Moretz by díky své narostlé figuře mohla z fleku porážet v páce kluky z fotbalového týmu .. a přesto se díváme na jeden a tentýž film o jedné a té samé holce, který bez výraznějších změn okopírovali a nově naservírovali všem těm, kteří už ani pořádně neví co že je to celuloid .. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po pravdě jsem nečekal vůbec nic, ale dostal jsem docelo dost. Na rozdíl od idiotskýho remaku z roku 2002 se tento ještě v rámci možností vydařil. Teda ne, že by to nebyl kapku zbytečnej film, ale po pravdě u kterýho remaku to tak není? A tenhle má aspoň nějakou kvalitu i když víc si to užije ten kdo původní Carrie neviděl. Tohle je totiž totálně obšlehnutá kopírka původní verze, takže pokud jí znáte nazpaměť budete předem vědět co se bude dít i jak to skončí. Horor to samozřejmě není o nějakým strachu se mluvit nedá, ale bylo by trochu nefér to filmu vyčítat, protože původní Carrie u mě taky zrovna horor moc není i když uznávám, že tu dobovou atmosféru ve který vznikla napodobit nelze. Jinak co se castingu týče tak obsazení samotné Carrie opravdu není moc šťastnou volbou, ale i když Spaceková nebyla na rozdíl od Moretzové úplná krasavice, tak vyložená šereda taky ne. Je fakt, že pár scén mi přišlo zbytečných (porod na začátku, auto napraný do benzínky, debilně zpomalený rádoby cool 3D efekty) a jeden dialog je vyloženě WTF (zabila jsem svoji matku a teď jí chci zpátky) ale po pravdě čekal jsem to o dost horší. Julianne Moore roli šílený matky uhrála z přehledem a se ctí a prostor měla tak akorát v tomhle směru fakt těžko něco kritizovat, protože je to fakt docela věrná kopie toho původního filmu a je na vás či to přijmete nebo odmítnete koncept jako takovej. Jak už jsem uvedl trochu zbytečnej film to je a nic novýho nepřináší, ale mě nijak neurazil a domnívám se, že i když kvalit původního filmu nedosahuje, tak ostudu mu rozhodně nedělá.50% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Já to četl. Je to pěkný a je to krátký. Rozhodně to nepatří mezi Kingovy best of, ale tenhle remake mi nepřijde až tak marnej. Jenom mám takovej malej problém s Chloe. Jestli ona je ta nejkrásnější holka z ošklivince, tak to mi teda poser prsa. V hlavní roli jsem čekal nějakou kříženkyni buldozeru s pitbulem a ne rákosku, která se celej film snaží bejt hnusná, což se jí ani za peklo nedaří. Pro nezaujaté uživatele, kteří zapomenou, že viděli Palmu, žádný problém. Navíc, paní Moore je fakt hustá kudlanka. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Keď Tommy (Ansel Elgort) pozýva Carrie (Chloë Grace Moretz) po druhý raz na ples pred jej domom, kríž na jej krku niekoľkokrát zmení polohu. (De Large)
  • Keď Tommy (Ansel Elgort) na plese skolabuje po tom, čo naňho spadne vedro, hlavu má otočenú nabok smerom ku Carrie (Chloë Grace Moretz). No keď k nemu Carrie príde, hlavu má natočenú tak, že sa pozerá priamo na strop. (katherine.)
  • Román "Carrie" je jednou z nejzakazovanějších knih na amerických školách. (dopita)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama