Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Keď sa z hmly vynoril Aamir Khan, tak som prevrátila očami. Keď zanôtili prvú pesničku, prevrátila som očami druhý raz. Tretí raz, keď som sa pozrela na stopáž filmu. Do polovičky sa to dalo v pohode pozerať, ale od polovičky to bolo fantastické. A na konci ma to chytilo tak, že dávam 5 hviezd. Dostali ma ... no a čo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká osobnostná výpoveď o náboženstve ktorá je zaobalená do hávu sci-fi, ale pritom bez prehnaných akčných scén, alebo podobných hlúpostí. PK je kupodivu veľmi komorný, veľmi úsmevný a tiež podkladá zaujímavé otázky o viere, na ktoré síce neponúka odpoveď, ale verím, že prinúti niekoho rozmýšľať, alebo v tom lepšom prípade niekoho riadne naserie. Aamir Khan má čuch na dobré látky a znova dokazuje, že jeho malá svalnatá postava je veľmi spestrujúcim prvkom Bollywoodských filmov. Keby mal krajšiu partnerku ako bola Anushka bol by som vo vytržení. Po 3 idiotoch ďalší dôkaz režisérskej a scenáristickej vyzretosti Rajkumara Hiraniho, ktorého považujem za jedného z najsilnejších a najosobitejších tvorcov, ktorého témy - často zabŕdajúce do hlúposti systému - ukončuje veľmi pozitívne a optimisticky. Na konci bola aj slzička. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Rozjuchanější verze Křestu svatého Vladimíra, u níž si člověk mnohokrát řekne, že už té naivity a didaktičnosti má tak akorát dost, ale film ho vzápětí zas strhne zpátky. Zatímco většina jeho kolegů se dnes snaží pro indický film najít novou tvář, Hirani se pevně drží dobře zaběhnutých bollywoodských schémat. A pokud jste schopni jeho filmy vnímat v patřičném kulturním kontextu, nejde popřít, že to dělá dobře. 7/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, P.K. není žádná fantasy (a bohužel je to takto chybně označené i na IMDB), ale sci-fi. Za druhé, ten film ryje do zkorumpovaných náboženství, ale rozhodně ne do věřících lidí. Tak jsem se konečně odhodlal podívat na nějaký pořádný indický film (doposud jsem viděl zatím jenom dva, a to ty nejstarší, jeden z roku 1913 a druhý z roku 1919) a překvapivě to vůbec nedopadlo špatně. Pravda, chvílemi se ten film táhne jako prase a na dvě a půl hodiny to rozhodně nevystačilo, pár trapným scénám se to nevyhlo, ale jinak jsem se překvapivě celkem bavil, některé scény jsou zajímavé, postavy jsou celkem sympatické, Aamir Khan se opravdu celý film tváří jak z jiné planety (i když teda chvílemi vypadá jak Mr. Bean) a i když s PK nemohu souhlasit se vším, v něčem má pravdu a ten film má i co říct. Poslední půl hodina se mi hodně líbila, i když zbytečně příliš hrála na city. A taky musím uznat, že těch písniček tam bylo naštěstí méně, než jsem čekal (ale i tak by se některé daly v pohodě odstranit, ale to by to nebyl indický film, že ano). Celkově se mi ten film ale docela líbil, a to i přes to, že se to chvílemi neskutečně táhlo. Přemýšlím, jestli dát silné 3* nebo slabé 4*, ale budu hodný a zvolím hodnocení č.2. Což ale neznamená, že až se mi to rozleží v hlavě, hodnocení nezměním. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Bollywood navstivim len raz za uhorsky rok, ale ked na to dojde, nelutujem. Ani v tomto pripade usateho namakaneho mimona, ktory valcuje a bombarduje triezvym zmyslanim pohlad na nabozenstvo a kto ma Filipa, zatlieska mu. Scenaristimali vo vsetkom jasno, nebali sa logicky vysvetlit celu "schemu". Nadupane, farebne, vesele, smutne, nesetrilo sa samozrejme vaznostou. Taktiez ma trocha prekvapila "absencia" muzikalovych vloziek, pre nich typicky aspekt(P.K obsahuje skoro tri), ktore su opat vizualne paradne vychoreografovane a nasnimane. Na zaver este spomeniem uz len vylozene vymakanu kameru a strih. Cista patkombinacia bez vycitiek. !!Gentleman na moste ma dostal do kolien!! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)

Reklama

Reklama