Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (119)

HArna 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si v duchu říkal, co to má všechno znamenat? Nic jsem nepochopil! A nějak mi to nedává žádný smysl. Takže všichni čtyři kvůli svému tragickému osudu jsou pronásledováni i novináři , ale přitom nikoho z těch novinářů nenapadne zjistit si jakékoliv informace o té hlavní čtyřce. Jakmile by si to zjístili, možná by to trochu začalo dávat smysl. Nicméně pak by se tento film nemusel točit, protože například chlápek JJ (SPOILER )nemá rakovinu, jen chce umřít. Jako třeba sto tisíc lidí, kteří v tom roce opravdu zemřeli, protože ....ehm chtěli umřít. Navíc celá čtyřka je mi docela nesympatická. Snad jen Pierce Brosnan hraje dobře, ale hraje idiota a máte mu fandit? Ve filmech mě nevadí pošahaní lidi, jen to musí mít alespoň trochu smysl, pak budu klidně fandit vyšinutým lidem. Tady jsem ten vyšší smysl potrádal celý film, proč to vůbec vzniklo? ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším o čem to vlastně bylo. A ani mě to nezajímá, dál už tenhle film nemá vůbec cenu rozebírat. Tenhle mě opravdu o notný kus minul. Sjel po mně, jako večerní deštík po střeše. Rychle, než se člověk naděje, tak je pryč. Po tomhle nezbyla ani nějaká hezčí vzpomínka. Snad jen na Toni Collette, ale pro tu mám slabost, co pamatuju. Zbytek je těžko uvěřitelný příběh, který stojí leda tak za zlámanou grešli. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Svižně plynoucí snímek, který mi přišel originální mírně výstřední a zajímavý nejen svým námětem, ale i jeho zpracováním. Rozčlenění do podkapitol, dle hlavního vypravěče jen přidává na poutavosti už tak vydařeného příběhu. Filmařsky mi taky vše přišlo povedené a navíc hudba byla skvělá. Atmosféra se několikrát změní, ale i to celkem fungovalo i když někdy byla ta hranice mezi dramatem a komedií lehce vrtkavá a přiznávám, že místy mi přišlo že chybí jen trochu od toho aby se z toho všeho stala umělohmotná fraška. Vždycky se to ale nakonec nějak povedlo zachránit, alespoň tedy dle mého názoru. A v neposlední řadě- herci byli super. Docela jsem po shlédnutí dostala chuť si přečíst knižní předlohu, což se mi zas tak často nestává. Celkově je to takové lehčí drama, ale pořád spíš to drama, než komedie to je jisté.----"I don't mind the pain. It's the hope what kills me."---- ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slibný nápad o setkání čtveřice sebevrahů na jedné střeše se zoufale rozplizne. Výbušnost úvodu vyšumí a nemá už žádnou roli, je pak vcelku jedno, kde a za jakých okolností se potkali, klidně by to mohlo být při zavíračce v baru a nikoliv při osudovém rozhodnutí. Není už vlastně co hrát, protože scénář nic nenabízí. Konec je průhledně očekávatelný. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Tenhle film me strašně potěšil. Ne že bych chtěla taky skočit, ale pro ty lidi v něm. Herecké výkony byly na pohodu nic kde by přehrávali ani žádný pocit trapnosti a to osobně Pierce nemám moc v oblibě. Rozhodně hvězdu za úžasnou Imogen a její nej příběh a za moji milovanou Toni, ta prostě nikdy nezklame + výborná skladba od The Irrepressibles In this shirt. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)
  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Do úlohy J.J.-a bol obsadený Emile Hirsch, no kvôli nabitému programu ho nakoniec musel nahradiť Aaron Paul. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama