Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha komedií Vlasty Buriana to je film Tři vejce do skla. Ti, co Vlastu Buriana dobře znají a mají jeho filmy nakoukané, nebudou ničím překvapeni. Film jede dle klasického mustru. Jde o ztřeštěnou a naivní taškařici, kde děj není ani moc důležitý a slouží jen jako červená nit, kam může věšet samotný Vlasta Burián jeden svůj komediální výstup za druhým. Což činí prakticky neustále v různých polohách a postavách. K vyššímu hodnocení mi chyběl přeci jen smysluplnější děj, výraznější vedlejší postavy a někdo, kdo by dokázal být pro Vlastu Buriana hereckým parťákem. Tady na to by v podstatě sám. Není to sice úplně špatné a fanoušci Vlasty Buriana mohou být spokojeni, nicméně k doporučení bych volil přeci jen jeho známější filmy (Ducháček to zařídí, U pokladny stál a Přednosta stanice). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S tímto snímeček se mi pojí jedna silná vzpomínka na dětství. Byl jsem na prázdninách u babičky a večer jsme sledovali společně s dědou právě Tři vejce do skla. Když pominu pohádku Byl jednou jeden král, jednalo se patrně o moje první setkání s Vlastou Burianem a děda mi tenkrát vyprávěl, jak je to výborný komik. Sledovali jsme tento film se zaujetím a protože mne v určitý čas poslala babička spát, neviděl jsem konec filmu. Druhý den ráno mi to děda povyprávěl a Tři vejce do skla jsem od té doby neviděl. Až nyní, v prosinci 2018. A snímek mě opět bavil. Burian v trojroli, některé scény vskutku vtipné (opět ta jeho angličtina, např. Maj kočí je z Trutnova..), vypíchl bych kupříkladu uspávání hada bez píšťal v trojím podání. A závěr? Byl přesně takový, jaký si pamatuji, že mi tehdy, před mnoha a mnoha léty, děda vykládal. ()

Reklama

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší počin ve kterém exceluje V.Burian a hned ve dvojroli nejen jako detektiv ale taky jako padouch nebýt jeho,film je o ničem.Burian v roli detektiva Babočky který je poslán do lázní ,ale už ve vlaku zjistí že se tam něco chystá a to krádež diamantů,tak se na vlastní pěst snaží krádež překazit.Škoda že film drží jenom Burian i když se tam mihne i Marvan a Šlégr ale hrozně krátce tak to není tak skvělá komedie jako většina kousků s Burianem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Komedie plná záměn a falešných osob. V úvodu se nám ukážou slavní detektivové světového formátu a pak Vincenc Babočka, který je až nápadně podobný podvodníkovi Leonu Weberovi. Babočka toho samozřejmě pěkně využije, aby ho i s jeho tlupou polapil. Burianových dvojrolí si bohatě užijeme, ale i jeho zpěvu a tance. Dojde na legendárního kozáčka. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Nu, z hlediska detektivního to není "holmesovka", jak píše Divočák, ale spíše "marpleovka". :-)) (pro neznalé příběhů se starou štrykující slečnou - zápletka je složitá jako dvoják žebř). Jinak je to docela fajn komedie, kde Burianově skvělému herectví (jo, já vím, nemusí se každému líbit) a krásné tváři Toníka Novotného (u té už věřím, že jo ;-)) konkurenci tentokrát tvoří jeden úžasný pes. Minispoiler a tak mě napadá, jak se vlastně dostal domů (padákem jako komisař Rex neskákal), asi tedy stejnou cestou jako do Varů přišel. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Holandský obchodník s diamantami, ktorého stvárnil Antonín Novotný, sa volal van Houden. V holandčine toto slovné spojenie znamená "milovať". (Raccoon.city)
  • Ve filmu hrá Burianův pes Rolf. (adamc)
  • Na skutočnú prípravu troch vajec do skla potrebujeme: 3 vajcia, soľ, korenie, maslo, petržlenovú vňať, ocot a vodu. Všetko sa podávalo v špeciálnych sklenených pohároch, takzvaných "duritkách". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama