Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Véronique 

všechny recenze uživatele

Tři nebo čtyři? Asi 3 a půl, ale... Film se mi vždy líbil, ačkoli jsem ho nedokoukala nikdy do konce. A pak jsem zjistila, co bylo tou příčinou. Neobvyklé lázeňské prostředí, kouzelná kolonáda, chytrý pes, herecké osazenstvo, ... To vše se mi zamlouvalo, ale nikdy jsem vlastně nepoznala, jak to bylo s těmi dvojníky. Děj, i když poměrně nenáročný, je totiž v jistých pasážích moc "přeplácaný", tudíž až nudný. Snad proto mě film tak neudržel u obrazovky. Ale závěrečná scéna, kdy se v malém letadýlku ("a la Agatha Christie" a Smrt v oblacích) vše vyřeší, je tak kýčovitá, až se mi líbí. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Oblíbená divácká klasika, komedie plná převleků a omylů. Vlasta Burian v trojroli (!) a opět v uniformě. Není to sice úplně to nejlepší od Buriana a Friče, ale i tento film nám nabídne plno pamětihodných čísel, improvizací a kouzelných scének a slovního humoru. Nejlepší okamžiky jednoznačně do příjezdu v Karlových Varech, nepřekonatelný byl i jako falešný kníže Nariškin s jeho oblíbeným číslem (ruský kozáček), poté od druhé půle, kdy se ve Varech objeví skutečný Weber to už všechno nějak sláblo a začínalo to bejt celé čím dál tím víc zmatenejší, chaotičtější a čas od času i únavné. ps: Nakonec jsem Vlastovi strašně moc záviděl ten seskok padákem. Filmu zcela určitě škodí jeho časté reprísování, jinak good. Tři vece do skla 8 kč.:-))) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tri vajcia do skla som si určite uvaril za mladi aspoň tri krát, ale toto je presne ten typ nostalgickej spomienky, ktorú si chcem uchovať v pamäti tak, ako je tam dnes uložená. Nechcem dnes na nej hľadať zbytočne objektívne chyby, trpieť pri veľmi zle zachovanej kópii pri jej sledovaní v televízii a šomrať nad tým, že ten Burian nie je až tak vtipný, ako si myslel. Jedná sa o klasickú crazy komediálnu zápletku, z ktorej by mal mať každý priaznivec komedializmu veľkú radosť. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian jako Babočka - detektiv tělem i duší, který se při svém lázeňském pobytu dostane do přímého střetu se zločinci... Jak jinak - opět skvělý Vlasta Burian v dobře napsané komedii, která nepřináší humor zcela v těch dimenzích, kdy výbuchy smíchu boří sály a diváka od smíchu bolí břicho, avšak přináší vtipnou a chytrou zábavu. 75%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku velice překvapivý a krásný film. Vlasta Burian v dvojroli, jednou coby potrhlý policista Babočka a podruhé jako vážný zloděj diamantů Leon Weber. Coby Babočka si opět hraje to své. Jeho gesta a mluva vypadají jakoby byl neustále ožralej. Za to roli Webera hraje takovou, jakou u něj neznáme. K tomu impozantní záběry na staré jedoucí vlaky a již i vzácné záběry do starých vagónů s dřevěnými sedačkami. Vrcholem byly nádherné záběry na staré Karlovy Vary, takové záběry jen tak ve starých veselohrách nevídáme. Jenže tímto vše pěkné skončilo. V Karlových Varech začala parodie na americké gangsterky, které známe z pozdější doby z filmů Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka v tu chvíli mě to přestalo bavit. [4666. hodnocení, 84. komentář, 67%] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Občas sa môžeme stretnúť s tvrdením, že sa Vlasta Burian vo filme objavil v trojúlohe ako detektív Babočka, zločinec Weber a knieža Nariškin. V skutočnosti si však zahral len dvojúlohu. Knieža Nariškin sa totiž vo filme neobjaví, je to len prestrojený Babočka. (ČSFD)
  • Postava kniežaťa Nariškina, ktorú stvárnil Vlasta Burian, nie je fiktívna. Naryškinovci boli v Rusku veľmi významný a panovnícky rod. Matka Petra prvého Veľkého bola Natália Naryškinová a ako jeho regentka na určitú dobu bola vládkyňa Ruska. (Raccoon.city)
  • Keď v úvode detektív Babočka (Vlasta Burian) chytí zlodeja (opäť Vlasta Burian), a ten mu povie, že si dohodol schôdzku so svojimi spoločníkmi, rozhodne sa Babočka, že na tu schôdzku pôjde v prestrojení. Zlodej mu však nepovedal, kedy a kde sa tá schôdzka koná. (ČSFD)

Reklama

Reklama