Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší počin ve kterém exceluje V.Burian a hned ve dvojroli nejen jako detektiv ale taky jako padouch nebýt jeho,film je o ničem.Burian v roli detektiva Babočky který je poslán do lázní ,ale už ve vlaku zjistí že se tam něco chystá a to krádež diamantů,tak se na vlastní pěst snaží krádež překazit.Škoda že film drží jenom Burian i když se tam mihne i Marvan a Šlégr ale hrozně krátce tak to není tak skvělá komedie jako většina kousků s Burianem. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Nu, z hlediska detektivního to není "holmesovka", jak píše Divočák, ale spíše "marpleovka". :-)) (pro neznalé příběhů se starou štrykující slečnou - zápletka je složitá jako dvoják žebř). Jinak je to docela fajn komedie, kde Burianově skvělému herectví (jo, já vím, nemusí se každému líbit) a krásné tváři Toníka Novotného (u té už věřím, že jo ;-)) konkurenci tentokrát tvoří jeden úžasný pes. Minispoiler a tak mě napadá, jak se vlastně dostal domů (padákem jako komisař Rex neskákal), asi tedy stejnou cestou jako do Varů přišel. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

A tak Vlasta Burian opět odjel do lázní. V roce 1934 jako Adam Korkorán, kapitán vltavského parníku, a nyní jako Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice hrající si v soukromí na detektiva. A nejen to. Současně si zahrál i zcela jinou roli, roli kriminálníka Leona Webera. Bylo by divné, kdyby spolu po celý film nebyli v jednom záběru. Ano, dočkáme se. Je rok 1937 a preciznost tohoto triku je působivá. Máme tu tedy třeštěnou satiru na detektivky plnou záměn a převleků, v níž Vlasta Burian uplatnil svůj typický humor, v němž opět mimo jiné nevynechal satirické výlevy v cizích jazycích a naplno si užil další uniformovanou postavu. Bohužel to ale jako celek místy poněkud hapruje. Dvojrole Vlasty Buriana je nepřekvapivě skvělá, a proto i nezapomenutelná, ale místy to prostě nějak nesedí. No nic, dvouletá přestávka v natáčení je zkrátka znát. Každopádně lze děj stále považovat za zábavný a lehce i napínavý. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak u jiných, ale u mě se Burianovy filmy dělí jen na dva druhy: na ty, které jsou nabity vtipem a ani vteřinu se u nich člověk nenudí a na ty ostatní, které jsou úplně nudné (většinou jsou to jeho převlekové uniformové komedie.) Tohle je ten druhý případ. Slabota. K mému hodnocení přispěla i Burianova úvodní dedukce, podle které Šléglova neupravenost byla zaviněna lájdáctvím milostivé paní. Vše spíš mluví pro opačnou možnost...že je to popleta starý mládenec a neumí si zašít nic... ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian jako Babočka - detektiv tělem i duší, který se při svém lázeňském pobytu dostane do přímého střetu se zločinci... Jak jinak - opět skvělý Vlasta Burian v dobře napsané komedii, která nepřináší humor zcela v těch dimenzích, kdy výbuchy smíchu boří sály a diváka od smíchu bolí břicho, avšak přináší vtipnou a chytrou zábavu. 75%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Na skutočnú prípravu troch vajec do skla potrebujeme: 3 vajcia, soľ, korenie, maslo, petržlenovú vňať, ocot a vodu. Všetko sa podávalo v špeciálnych sklenených pohároch, takzvaných "duritkách". (Raccoon.city)
  • Vtedajšie noviny "Rudé právo" počas natáčania uviedli článok, kde sa písalo, že "po dlhej dobe sa na plátne znovu objavuje Vlasta Burian". V skutočnosti išlo pritom iba o dva roky, počas ktorých komik nefilmoval. (Raccoon.city)
  • Ve filmu hrá Burianův pes Rolf. (adamc)

Reklama

Reklama